11 Telegram features die je nog niet kende

Telegram wordt door veel mensen gezien als een veiligere variant van Whatsapp. Het is uiteraard een chat programma en komt met veel van de standaard features die je zou verwachten. Toch zijn er een paar features die je niet bij elke app vindt. Kende je deze 11 verborgen features al?

Zoeken in je chats

Als je zeker weet dat je iets naar iemand had gestuurd, maar je weet niet precies wanneer dat was, kun je gelukkig zoeken binnen je chats. Ga naar de chat of de groep en kies voor het stipjesmenu. Kies hier voor “Search” en je kunt intypen waarnaar je op zoek bent. Berichten waarin je zoekterm voorkomt zullen oplichten. Als je niks vindt moet je er rekening mee houden dat je het misschien verkeerd gespeld had.

Telegram chats op slot

Als iemand je smartphone even leent om bijvoorbeeld te bellen, wil je niet dat ze door je berichten gaan snuffelen. Telegram zorgt ervoor dat het snuffelfeest niet door kan gaan door je chats te vergrendelen. Ga naar Settings > Privacy and Security > Passcode lock. Schakel de optie in en verzin een toegangscode. Hier kun je een timer aan verbinden, die je chats automatisch op slot doet na een bepaalde periode van inactiviteit.

Je groep promoten tot supergroep

Je hebt bij Telegram groepen en supergroepen. Bij een normale groep kun je met maximaal 200 mensen chatten. Een supergroep kan tot 1000 gebruikers in één groupschat onderbrengen en komt met verschillende extra features. Zo kunnen nieuwe leden in een supergroep alle voorgaande berichten ook zien en en worden verwijderde berichten op alle toestellen verwijderd. Je kunt je normale groep makkelijk omtoveren tot een supergroep door naar de desktop versie van Telegram te gaan. Hier kun je bij de Group info “tosupergroup” typen en vanaf nu is je groep super geworden. Bedenk je wel dat je supergroep niet weer een normale groep kan worden.

This message will self-destruct in..

In oude spionnenfilms en series komt je het soms tegen. Een geheime boodschap die rap nadat de spion de boodschap heeft gelezen zichzelf vernietigt. Soms vergaat het papiertje gewoon in stof, maar het gaat er soms ook gevaarlijker aan toe wanneer bijvoorbeeld het apparaat dat de boodschap afspeelt spontaan ontploft. In Telegram kun je ook gebruik maken van zo’n self-destruct functie. Wanneer je in de Secret chat een bericht stuurt kun je kiezen voor ” set self-destruct timer” bij het stipjesmenu. Kies hier na hoeveel tijd het bericht vernietigd moet worden en alle bewijs wordt uiteindelijk voor je vernietigd.

This Telegram account will self-destruct in…

Je kunt zelfs ook ervoor kiezen dat je hele telegram account “vernietigd” wordt als je een bepaalde tijd niet meer actief bent geweest. Bij Settings > Privacy and Security kun je bij Account self-destructs instellen hoe lang je niet moet zijn ingelogd voordat je account wordt verwijderd.

Telegram

Verborgen foto’s

Normaal gesproken als je via een app een foto krijgt toegestuurd, verschijnt deze bij de rest van je foto’s. Je kunt er echter voor kiezen om deze foto’s niet naar je algemene foto’s over te zetten. Op de iPhone ga je hiervoor naar je toestel Settings > Privacy en disable Telegram. Op een Android toestel ga je naar Settings in de app, waar je Save to Gallery kunt uitschakelen.

Telegram verborgen foto's

 Laatst online

Bij Whatsapp kun je blokkeren dat mensen zien wanneer je voor het laatst online was. Helaas geldt dit dan voor al je contacten en kun je er niet voor kiezen dat alleen die ene vervelende persoon het niet kan zien. Bij Telegram kun je instellen wie er precies wel of niet mag zien dat je online bent geweest. Dit doe je bij Settings > Privacy and Security > Last Seen. Je kun je kiezen tussen Everybody, Contacts of Nobody. Maak je keuze en voeg je uitzonderingen onderaan toe bij “Add exceptions”.

Telegram laatst online

Stiekem berichten lezen

Als je niet wilt dat mensen zien dat je online bent geweest maar je niet meteen de optie wilt inschakelen, kun je ook stiekem berichten lezen zonder online te gaan. Normaal gesproken kun je een klein stukje van een bericht al lezen als je de preview notificaties aan hebt staan. Je krijgt dan alvast een deel van het bericht op je scherm te zien. Om de rest te lezen kun je je wifi verbinding even uitschakelen of naar de vliegtuigmodus gaan. Als je vervolgens naar Telegram gaat, kun je het bericht lezen maar telegram registreert niet dat je online bent geweest. Vergeet niet je wifi weer in te schakelen als je Telegram weer hebt afgesloten na je snode daden.

Waar ben je actief?

Telegram is snel en makkelijk te gebruiken op je verschillende apparaten. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met chatten op je computer, maar je opeens bedenken dat je boodschappen moet gaan doen en het gesprek meenemen naar de auto (als passagier natuurlijk). Soms kun je echter vergeten dat je ergens nog was ingelogd, maar gelukkig kun je makkelijk op afstand nog uitloggen. Ga hiervoor naar Settings > Privacy and Security > Active Sessions. Je kunt hier de actieve sessies afsluiten en uitloggen.

Telegram

Rustige berichten

Als je iemand een bericht wilt sturen maar niet wilt dat er een notificatie wordt gegeven, kun je ervoor kiezen om een stil bericht te sturen. Hiervoor gebruik je naast het gedeelte waar je typt de mute/unmute knop. Mute betekent dat er geen notificatie gegeven zal worden en met unmute kun je dit weer uitschakelen.

Kleurrijke notificaties

Sommige Android toestellen hebben een LED lampje dat je kunt gebruiken als stiekeme notificatie. Je kunt het lampje bijvoorbeeld paars laten seinen, wanneer je vriend je belt. In telegram kun je gebruik maken van deze kleurrijke notificaties door naar de contactinformatie van de desbetreffende persoon te gaan. Hier kun je onder Notifications and Sounds een LED Color kiezen.

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters