Vijf redenen om Telegram (niet) te gebruiken

Telegram bestaat al sinds 2013 en heeft sindsdien behoorlijk wat gebruikers weten te vergaren. Het is een open-source chatapplicatie, die op zowel je smartphone als laptop werkt. Telegram komt met verschillende voordelen ten opzicht van andere chatapps, maar natuurlijk zijn er altijd ook minpunten. Dit zijn de vijf redenen om Telegram wel of juist niet te gebruiken.

No limit

Een groot voordeel aan Telegram is dat het een vrij krachtig programma is. Dat betekent dat je berichten snel worden verwerkt, maar ook dat er geen limiet is op de grootte van de bestanden die je verstuurt en de grootte van je chats. Omdat de app zo krachtig is kun je ook helemaal uit je dak gaan met groepschats. Als je grote evenementen moet coördineren of gewoon ontzettend veel vrienden hebt, is Tegram een uitkomst. Je kunt namelijk aan de gang met groepen tot maximaal 100.000 leden. Dat het kan betekent echter niet per se dat je het moet doen. Het klinkt als iets dat heel snel mis gaat.

Telegram

Multi platform

Een ander voordeel aan Telegram is dat je het makkelijk op al je toestellen en computers kunt gebruiken. Van Android en iOS tot Windows en MacOS. Je berichten worden veilig opgeslagen in een cloud, zodat je op al je apparaten meteen verder kunt gaan met chatten. Als je dit vergelijkt met Whatsapp, zien we dat deze bijvoorbeeld nog steeds geen speciale app heeft voor de iPad. Ook hoef je niet per se de Telegram app aan te hebben staan op je telefoon, als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de desktop app. Bij Whatsapp moet je de app online houden op je smartphone, anders werkt je desktop of webversie niet meer.

 Veilig

Telegram komt met secret chats en end-to-end encryptie en zou je berichten behoorlijk goed veilig moeten houden. Ook Whatsapp komt tegenwoordig overigens met end-to-end encryptie, maar we weten dat de app in het verleden nog best wel eens wat problemen heeft gehad. Bij Telegram gaat het tot nu toe goed en het bedrijf pronkt nog steeds met het feit dat ze niet hackbaar zouden zijn. Zo was er in 2013 zelfs een beloning van 200.000 dollar voor degene die telegram kon hacken. Gelukkig is er geen winnaar uit die wedstrijd gekomen. Daarna is er zelfs met een nieuwe wedstrijd een beloning van 300.000 dollar uitgeloofd, maar ook deze heeft geen winnaar geproduceerd. Eén van de redenen dat Telegram zo veilig is, zou te maken hebben met het feit dat het een open-source programma is en dus open is voor de wakende ogen van allerlei beveiligingsexperts, die zich doorgaans niet in kunnen houden om zich met codes te bemoeien.

Telegram wedstrijd

Waar zijn je vrienden?

Een nadeel van Telegram zou kunnen zijn dat hoewel veel mensen het gebruiken, de app toch minder bekend blijft dat Whatsapp. Het zou dus kunnen dat sommige van je vrienden de app niet gebruiken en ook helemaal geen behoefte hebben om over te schakelen naar een nieuwe applicatie. Om gebruik te kunnen maken van de voordelen van Telegram, moet je wel iemand hebben om mee te chatten.

Geen Telegram video-oproepen

Helaas is het op het moment nog niet mogelijk om video-oproepen te gebruiken in Telegram. Daar loopt de app dus wel wat achter op bijvoorbeeld Whatsapp. In een tijd dat videogesprekken juist zo populair zijn, is dat een beetje jammer. Ongetwijfeld zal de app in de toekomst wel met de functionaliteit worden uitgerust. Maar op het moment, dus nog niet.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters