Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp

Telegram verscheen in 2013 van de hand van de twee Russische broers Nikilai en Pavel Durov. Deze twee waren ook al verantwoordelijk voor VK, een soort Russische versie van Facebook. Net zoals Whatsapp is Telegram een chatapplicatie, maar hij heeft natuurlijk ook weer zijn eigen dingetjes. Dit zijn de vijf redenen om over te stappen van Whatsapp naar Telegram.

Je nummer is niet voor iedereen

Net zoals bij Whatsapp kun je je telegram account koppelen aan je telefoonnummer. Als je met iemand wilt chatten via Whatsapp, krijgt deze onvermijdelijk je nummer te zien. Soms wil je echter misschien wel met iemand chatten, maar hoeft diegene niet per se meteen ook je telefoonnummer te weten. Met telegram kun je ervoor kiezen om een gebruikersnaam aan te maken en via deze naam met iemand te chatten. Op deze manier blijft je nummer privé en is het ook minder erg als je opeens een nieuw nummer hebt.

Telegram gebruikersnaam

Handige bots

Als je aan het chatten bent met Telegram kun je gebruik maken van verschillende handige bots. Zo kan de HotOrBot je helpen met het vinden van nieuwe Telegram vrienden via een Tinder-achtig systeem. De ImageBot helpt je meteen om een leuke animatie toe te voegen aan je berichtje. Telegram is een open-source systeem, wat betekent dat als je een beetje handig bent je ook je eigen bots zou kunnen toevoegen. Dus als er nog een bot is die ontbreekt, zou je er zelf voor kunnen zorgen dat die er komt.

Telegram Bots

Telegram geheime chats

Privacy is een belangrijk onderwerp wanneer je te maken heb over persoonlijke gegevens. In het begin werd Telegram gezien als een veiligere versie van Whatsapp met end-to-end encryptie, maar inmiddels heeft ook Whatsapp end-to-end encryptie gekregen. Hierbij kunnen alleen de verstuurder en ontvanger van een bericht de boodschap lezen en zou tijdens het verzenden van het bericht niemand hem onderweg kunnen decoderen. Bij Telegram gebruik je geheime chats om veilig te zijn en om zeker te weten dat de chat alleen leesbaar is voor jou en de ontvanger kun je een test doen. Telegram verstuurt dan naar jou en je chatpartner een afbeelding. Als deze afbeelding bij jullie allebei hetzelfde is, is je chat afgeschermd voor nieuwsgierige ogen. Een andere handige feature van telegram in de geheime chat is de self-destruct timer. Hiermee kun je instellen dat je geheime berichten na een bepaalde tijd vanzelf worden vernietigd.

Meer mogelijkheden groepschats

Bij beide applicaties zijn groepschats mogelijk, maar Telegram geeft gebruikers hierbij wat meer opties. Groepsgesprekken kunnen binnen de korste keren een chaotische boel worden, maar door gebruik te maken van verschillende features blijft je Telegram chat nog enigszins overzichtelijk. Zo kun je bijvoorbeeld reageren op specifieke berichten, in plaats van je bericht aan de hoofdchat toe te voegen. Daarnaast is het mogelijk om hashtags toe te voegen, zodat je makkelijk alle berichten terugvindt met dezelfde tag. Ook kun je ervoor zorgen dat specifieke gebruikers een notificatie van je bericht krijgen door @gebruikersnaam te gebruiken. De desbetreffende gebruiker krijgt dan een notificatie, zelfs als pushberichten voor de app zijn uitgeschakeld. Uiteraard kun je er ook weer zorgen dat je geen berichten krijgt, mocht je echt niet gestoord willen worden. Een andere fijne feature van Telegram is dat je ook kunt aangeven wie je mag toevoegen aan een groepschat.

Telegram groepschat

Alleen jij mag niks zien

Soms is het niet erg dat mensen zien wanneer je voor het laatst bezig bent geweest met je chatapplicatie, maar het wordt vervelend als je op je kop krijgt omdat je al een uur iemands bericht hebt gezien en nog geen antwoord hebt gestuurd. Om dit soort dingen te voorkomen kun je er zowel bij Whatsapp als Telegram voor kiezen dat niemand kan zien wanneer je voor het laatst actief was. Bij whatsapp betekent dit dat meteen niemand dit kan zien, in plaats van alleen die ene vervelende persoon. Bij Telegram heb je de mogelijkheid om ervoor te kiezen dat iedereen, niemand of alleen je contacten kunnen zien wanneer je online was. En hier kun je vervolgens een lijst van uitzonderingen aan toevoegen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters