Telekom Austria bouwt telefooncellen om tot elektrische tankstations

Met de komst van de mobiele telefoon zijn telefooncellen natuurlijk grotendeels onnodig geworden en daar hebben ze in Oostenrijk eindelijk iets op bedacht. Een van de Oostenrijkse providers is op het idee gekomen om telefooncellen om te bouwen in tankstations voor elektronische voertuigen.

Tank telefooncel

Sinds de enorme opkomst van de mobiele telefoon een aantal jaar geleden gebruikt bijna niemand ze meer: telefooncellen. Deze hokjes staan echter nog steeds op veel plaatsen op straat en het is zonde om ze zomaar te laten verloederen. Een oplossing daarvoor bleef lange tijd uit, maar Telekom Austria, één van de grootste providers van Oostenrijk, heeft daar nu iets op bedacht. De telco is begonnen met het ombouwen van een aantal van haar telefooncellen naar tankstations voor elektrische voertuigen. Het doel is om dit jaar ongeveer 30 telefooncellen een metamorfose te geven. Als percentage van de in totaal zo’n 13.500 telefooncellen in Oostenrijk is dat bijna niets, maar het begin is er en in de loop der jaren verwacht men een flinke groei in omgebouwde hokjes.

Telekom Austria wil de hokjes uitrusten met een caravan-stekker, omdat die in de meeste electrische voertuigen gehandhaafd wordt. Electrische fietsen gebruiken echter een andere stekker, waardoor bezitters van een snorfiets een adapter zullen moeten gebruiken. De Oostenrijkers zien een flinke potentiële markt in de ‘E-Tankstellen’ aangezien de markt voor elektronische voertuigen ook steeds verder groeit. In 2015 zullen er volgens de Oostenrijkse verkeersvereniging ongeveer 75.000 elektrische fietsen en 50.000 elektrische brommers of scooters verkocht worden. Daarnaast zal het totale aantal elektrische- of hybride-auto’s in 2015 volgens de bond op zo’n 115.000 liggen.

In het begin zullen er geen kosten verbonden zijn aan het ‘tanken’ bij de omgebouwde telefooncellen. Later zal dat wel het geval zijn en zullen weggebruikers zich via een RFID-chip in hun stekker, een RFID-klantenkaart of een sms’je moeten identificeren. Hoe hoog de kosten voor het tanken zullen liggen is nog niet bekend, maar men verwacht dat deze niet boven enkele euro’s uit zullen komen.

Bron: PresseText

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters