Telekoopwijzer mei staat klaar

1 mei. Dat betekent natuurlijk tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer. De Telekoopwijzer mei, om precies te zijn. Ook deze maand heeft de redactie van All About Phones de lijst met de beste smartphones weer voor je geüpdatet. Hier kun je hem bekijken.

Huawei breekt door

Huawei P9
De Huawei P9

De belangrijkste nieuwe toevoeging aan de lijst deze maand is de Huawei P9, die binnengekomen is in de categorie van de high-end smartphones. De P-serie van Huawei is een vaak geziene gast in onze koopwijzer; zo staat de P8 bijvoorbeeld al een tijdje in de lijst van de midrange smartphones. Maar nog niet eerder kwam een topsmartphone van Huawei direct na de release in onze koopwijzer binnen. De Huawei P9 krijgt dat met zijn overtuigende dubbele camera, razendsnelle processor en mooie ontwerp tegen een relatief schappelijke prijs wel voor elkaar. Chapeau, Huawei.

Bij de midrange smartphones hebben we de relatief oude Sony Xperia Z3 Compact verruild voor de Sony Xperia Z3+. Die kost nu nog ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke prijs en is daarmee een goede keuze in het middensegment geworden. De budget smartphones en phablets hebben een aantal prijsverlagingen gezien, maar daar blijft het wel bij deze maand.

Verwachte smartphones

Bij de verwachte smartphones hebben we twee nieuwe interessante low-enders gevonden. Hoewel beide toestellen nog niet officieel in Nederland gelanceerd zijn, is de kans groot dat ze beiden wel komen. Het gaat om de Honor 5C en de Motorola Moto G4. De eerste is een voordelige metalen telefoon met goede specificaties, net als de grotere Honor 5X. De laatste is een nieuwe variant van de Moto G, die onder andere een vingerafdrukscanner zal meekrijgen. Bijzonder veel is er trouwens nog niet bekend over dat toestel, maar we houden je natuurlijk up-to-date zodra er meer info beschikbaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick Viëtor -

   Hebben we over getwijfeld, maar daar is hij wat ons betreft net niet goed genoeg voor. Het is een uitstekend toestel, maar de S7 is net wat beter en de P9 scoort beter qua prijs-kwaliteitverhouding. Betekent niet dat er geen redenen zijn om voor de HTC 10 te gaan, maar de S7 en P9 zijn over het algemeen de beste keuzes in de top en sub-top op het moment.

 1. Mauricio -

  Goede telekoopwijzer maar het eerste wat in mij opkomt:” waarom staat de Galaxy S7 Edge er niet tussen?” Jullie geven aan dat alleen de S7 Edge is getest en dat de S7 qua eindresultaat daar niet veel van zou afwijken terwijl er zelf door jullie wordt bevestigd dat de accu een stuk korter meegaat. Voor mij persoonlijk is dat een heel groot minpunt en mede daarom heb ik voor de Edge variant gekozen.

  Een toestel dat de bestempeld wordt als bijna perfect en zich dan niet bevinden in de telekoopwijzer vind ik opvallend. Ben benieuwd wat de reden daarvan is

   1. Mauricio -

    Hier wordt de Edge 7 zelf ‘op het randje van perfectie’ genoemd en dan niet in de telekoopwijzer…..

  1. Dominick Viëtor -

   Hij staat er gewoon in, alleen valt vanwege zijn 5,5-inch scherm in de phabletcategorie 🙂 Vwb de batterij bij de S7: dat had ik even over het hoofd gezien, maar heb je helemaal gelijk in. Ga ik fixen, dank.

   1. Mauricio -

    Ooooh excuses Dominick. Heb ik dat over het hoofd gezien. Ondanks zijn 5.5 inch zie ik de Edge namelijk niet als een Phablet omdat hij nog relatief handzaam is voor zijn formaat. Nou, dan kan ik me helemaal vinden met de telekoopwijzer van deze maand 🙂

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters