Telekoopwijzer september staat klaar

Het is september, de IFA ligt inmiddels achter ons en onze redactie draait weer op volle toeren. Tijd voor een nieuwe versie van de Telekoopwijzer, dus. In de Telekoopwijzer september vertellen we je wat de beste smartphones van dit moment zijn.

Heeft je smartphone de zomer niet overleefd? Is je abonnement afgelopen en mag je verlengen? Of wil je gewoon weer eens een nieuwe smartphone? Wat ook de reden is dat je op zoek bent naar een nieuwe telefoon; All About Phones is er voor je. In de Telekoopwijzer zetten we een actueel lijstje met de beste smartphones voor je neer.

Phablets gemeengoed

Extra grote smartphones, ook wel phablets genoemd, zijn inmiddels al een tijdje gemeengoed in de smartphonemarkt. OnePlus brengt bijvoorbeeld bijna alleen toestellen met een 5,5-inch scherm uit; Lenovo heeft voor de nieuwe Moto G ook dat schermformaat gekozen en ook andere budgetspelers komen steeds vaker met grote smartphones. Bovendien worden ook 5,2-inch schermen, die net wat kleiner zijn dan de ‘phabletgrens’ steeds normaler. Daarom hebben we besloten om phablets niet meer als aparte categorie mee te nemen. Het schermformaat is simpelweg een van de features van een toestel geworden en geen categorie-definiërende factor meer. Alle goede phablets zitten dus gewoon in de categorieën low-end, midrange en high-end verwerkt.

Grote update

Honor 8 kleuren
De Honor 8 is de belangrijkste nieuwe toevoeging aan de koopwijzer deze maand

De Telekoopwijzer september is van een grote update voorzien. Enerzijds omdat de phabletcategorie verdwenen is en de bijbehorende toestellen in de rest van de koopwijzer verwerkt zijn, anderzijds omdat er een aantal nieuwe interessante smartphones uitgekomen zijn. De belangrijkste daarvan is misschien wel de Honor 8, die een bijzonder goed totaalplaatje biedt voor weinig geld. Zo goed zelfs, dat hij in één klap de Samsung Galaxy S6 én de Huawei P9 uit de lijst verdrongen heeft. In de budgetcategorie hebben de Wileyfox Spark + en Honor 5C het stokje overgenomen van een aantal oudere toestellen en in de midrange-categorie heeft de Lenovo Moto G4 huisgehouden. Nieuwe toevoegingen aan de high-end categorie blijven nog even uit, maar zitten er met de komst van toestellen als de Samsung Galaxy Note 7, Apple iPhone 7 en LG V20 ongetwijfeld aan te komen.

De verwachte smartphones zijn aangevuld door een aantal recente aankondigingen. De Sony Xperia X Compact en Samsung Galaxy Note 7 bijvoorbeeld. En de Apple iPhone 7, die vanavond officieel bekendgemaakt wordt.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters