Telekoopwijzer: Budget smartphones

kies een categorie

In deze categorie bespreken we de beste budget smartphones. Voor iedereen die niet teveel wil betalen, maar wel een goede smartphone wil hebben. Tegenwoordig zijn er namelijk bijzonder goede toestellen te koop in het budgetsegment. Vanaf ongeveer €150 kun je een aardig toestel kopen. De echte budget toppertjes gaan richting €200; nog steeds een net bedrag. Op deze pagina hebben we de beste smartphones tot €200 voor je verzameld.

Wileyfox Swift 2 koopwijzer Actuele prijs: € 146,-

Wileyfox Swift 2

Pluspunten
 • Fijne software
 • Stevig ontwerp met vingerafdrukscanner
 • Nette prestaties
Minpunten
 • Matige kleurweergave display

Voor iets minder dan €150 haal je met de Wileyfox Swift 2 een moderne en snelle smartphone in huis met goede software. Het metalen ontwerp met vingerafdrukscanner is een groot voordeel van de telefoon en met de usb-c poort op de onderkant is hij klaar voor de toekomst. Je kunt twee simkaarten in de Swift 2 kwijt en de 13-megapixelcamera is acceptabel. Het grootste nadeel van de smartphone is het scherm. Dat kan ermee door, maar geeft kleuren niet echt mooi en waarheidsgetrouw weer. Je kunt nou eenmaal niet alles hebben voor nog geen €150.

Voor meer informatie over het toestel kun je terecht in onze review van de iets uitgebreidere Wileyfox Swift 2 Plus.

Moto G5 koopwijzer Moto E4 Actuele prijs: € 179,-

Motorola Moto G5

Pluspunten
 • Schone versie Android Nougat
 • 5-inch full HD-scherm
 • 3GB werkgeheugen
Minpunten
 • Ontwerp niet top
 • Geen NFC

Een goed setje specs, een schone versie van Android en een nette prijs maken deze Moto G-telg tot een uitstekende keuze. Dit keer met een metalen behuizing en een vingerafdrukscanner. De Moto G5 heeft een Snapdragon 430-chipset, 3GB werkgeheugen, een 5-inch full HD-scherm en een 13-megapixelcamera. Hij draait op Android Nougat met een minimaal aantal aanpassingen; een update naar Oreo ligt in het verschiet. De kostbare geheugenruimte en processorkracht blijven door de lichte software beschikbaar voor dingen die er echt toe doen. Een leuke extra is de dualsim-functie van de Moto G5.

De Moto G5 is zeker geen erg spannende smartphone, maar hij biedt wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt hem voor €160 al op de kop tikken. Voor meer info over het toestel kun je in onze review terecht.

Motorola Moto E4 Plus koopwijzer Actuele prijs: € 172,-

Motorola Moto E4 Plus

Pluspunten
 • Fijne software
 • Gigantische accu
 • Groot scherm
Minpunten
 • Vrij trage chipset

Liefhebbers van een groot scherm moeten bij de Motorola Moto E4 Plus zijn. Dat is zeker niet de snelste telefoon in zijn klasse, maar toch heeft hij een aantal duidelijke voordelen. Met name zijn gigantische batterij en zijn fijne software. Die batterij is met zijn capaciteit van 5000mAh bijzonder groot en zorgt ervoor dat de Moto E4 Plus lekker lang meegaat op een lading. De software is Android 7.1 Nougat met bijna geen schil er overheen. Dat maakt de telefoon eenvoudig en prettig in gebruik.

Uit onze review bleek verder dat de Moto E4 Plus een prima scherm heeft en ook de metalen behuizing met vingerafdrukscanner maakt indruk. Die behuizing is trouwens wel aan de lompe kant, en de camera van deze budget smartphone is matig.

Je kunt de Moto E4 Plus op het moment kopen voor zo’n €165.