Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Apple iPhone Xr koopwijzer

Apple iPhone Xr

Pluspunten
  • iPhone met goede specs voor minder
  • Kleurrijk ontwerp
  • Groot scherm in kleine behuizing
Minpunten
  • Duur voor een 'budgetmodel'
  • Duidelijk dikkere schermranden dan de Xs

Een ‘budgettoestel’ van €859. Klinkt nogal prijzig, en dat is het ook. En misschien is budgettoestel ook niet helemaal het goede woord, maar het feit blijft wel dat je met de iPhone Xr binnenkort alle nieuwe iPhone-features kunt krijgen voor een stuk minder geld dan het topmodel. Voor de iPhone Xs tel je namelijk zo €1159 neer.

Voor die €300 minder verlies je vooral fanciness. De iPhone Xr heeft wat bredere schermranden, een frame van aluminium in plaats van rvs, geen oledscherm en geen dubbele camera. Daar staat tegenover dat de razendsnelle A12 Bionic-chip gewoon het hart van dit toestel vormt, de hoofdcamera hetzelfde is als die van de Xs en de Xr in een heleboel leuke kleurtjes verkrijgbaar wordt.

De iPhone Xr is vanaf 26 oktober verkrijgbaar.