Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Samsung Galaxy A5 2017 koopwijzer Actuele prijs: € 407,-

Samsung Galaxy A5 2017

Pluspunten
  • Hoogwaardig en waterdicht ontwerp
  • Super amoledscherm
  • 16-megapixel selfiecamera
Minpunten
  • Prijzig

Samsung begon 2017 meteen goed met de aankondiging van een nieuwe Galaxy A-serie. De Galaxy A 2016 was een van de populairste toestellen van 2016 en de Galaxy A 2017 belooft hetzelfde te worden dit jaar. De meest interessante van de twee toestellen die Samsung naar Nederland brengt is de Galaxy A5 2017, die redelijk high-end specificaties combineert met een mooie waterdichte behuizing. Je kunt het zien als een soort van eenvoudige versie van de Galaxy S7. Met een achtkernige 1,9GHz-processor, 3GB werkgeheugen, een 5,2-inch full HD-amoledscherm en maar liefst 2 16-megapixelcamera’s komt de Galaxy A5 2017 weinig tekort. De body is gemaakt van glas en metaal en heeft voorop een vingerafdrukscanner zitten. Met een gouden, roze en zwarte variant is er qua kleur voor ieder wat wils en dat maakt het totaalplaatje van de Galaxy A5 2017 erg interessant.

De Samsung Galaxy A5 2017 zal op 3 februari in de winkels terechtkomen met een adviesverkoopprijs van €429.Pluspunten
  • Goede specificaties
  • Exclusieve Android-functies
  • Veelbelovende camera
Minpunten
  • Opslag niet uitbreidbaar
  • Prijs stuk hoger dan Nexus-toestellen

De Nexus is dood; lang leve de Pixel. Met zijn nieuwe eigen smartphonelijn wil Google de massa bereiken. Met goede specificaties, een strak metalen ontwerp en een aantal exclusieve Androidfuncties hoopt Google het nerdy imago van de Nexus-lijn van zich af te schudden. De camera van de Pixel is naar verluidt een van de besten op de markt en de ingebouwde Google assistent zou je leven een stuk makkelijker moeten maken. Hoeveel Google daarvan waar weet te maken is nog even afwachten, maar de potentie is er.

Het is helaas nog niet bekend wanneer de Google Pixel in Nederland uitgebracht zal worden. Mocht je hem echt al willen: verschillende etailers zoals Belsimpel en Mobiel.nl verkopen hem al. Daar kost hij €850; wat ruim €100 meer is dan de prijs in Europese landen waar de Pixel officieel verkocht wordt.