Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Motorola Moto Z koopwijzer Actuele prijs: € 648,-

Motorola Moto Z

Pluspunten
  • Bijzonder dun
  • Modulair ontwerp
  • Schone Android-interface
Minpunten
  • Relatief kleine accu

Motorola is onder de vlag van Lenovo flink aan het innoveren en de Moto Z is daar het eerste resultaat van. De smartphone is bijzonder dun, beschikt over goede specificaties en kan uitgebreid worden met zogenaamde MotoMods. Dat zijn uitbreidingen die je via een magnetische connector op de achterkant klikt. Zo kun je de Moto Z bijvoorbeeld voorzien van een grotere batterij of een kleine projector. In ieder geval op papier erg leuk.

De Moto Z belooft verder een solide high-endtelefoon te zijn. Hij heeft bijvoorbeeld een Snapdragon 820-chipset met 4GB werkgeheugen en een 5,5 inch groot amoledscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. De interface is zoals we dat van Motorola kennen relatief dicht bij de standaard van Android gebleven.

De Moto Z is inmiddels in de eerste markten beschikbaar, maar Nederland zit daar helaas niet bij. Wanneer de telefoon dan wel in Nederland verkocht zal worden is nog niet bekend.Pluspunten
  • Goede specificaties
  • Exclusieve Android-functies
  • Veelbelovende camera
Minpunten
  • Opslag niet uitbreidbaar
  • Prijs stuk hoger dan Nexus-toestellen

De Nexus is dood; lang leve de Pixel. Met zijn nieuwe eigen smartphonelijn wil Google de massa bereiken. Met goede specificaties, een strak metalen ontwerp en een aantal exclusieve Androidfuncties hoopt Google het nerdy imago van de Nexus-lijn van zich af te schudden. De camera van de Pixel is naar verluidt een van de besten op de markt en de ingebouwde Google assistent zou je leven een stuk makkelijker moeten maken. Hoeveel Google daarvan waar weet te maken is nog even afwachten, maar de potentie is er.

Het is helaas nog niet bekend wanneer de Google Pixel in Nederland uitgebracht zal worden.