Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

HTC U11 Plus koopwijzer

HTC U11 Plus

Pluspunten
 • Fijne software
 • Indrukwekkende camera
 • Grote batterij
 • Krachtige speakers
Minpunten
 • Geen draadloos opladen
 • Geen audiojack

De HTC U11 was weliswaar op veel vlakken een indrukwekkende smartphone; zijn grote schermranden zorgden ervoor dat hij wat verouderd overkwam tegenover de rest van de high-endmarkt. Omdat probleem op te lossen heeft HTC de U11 Plus geïntroduceerd. Een toestel met dezelfde focus op multimedia en indrukwekkende camera, maar dan wel met een lang en smal 6-inch scherm met kleine randen er omheen.

Maar goed, dat scherm is niet wat het toestel bijzonder maakt tegenover zijn concurrentie. De goede camera, indrukwekkende Boomsound Hifi-speakers, fijne Sense-interface en doorschijnende achterkant zijn dat wel. Ook de Edge Sense-knijpbediening is weer aanwezig, maar het is de vraag in hoeverre je daar echt veel aan hebt. Hoe dan ook heeft HTC met de U11 Plus binnenkort een moderne, krachtige en mooie smartphone in de aanbieding die zeker het wachten waard is als je van multmedia houdt. In onze HTC U11 Plus preview lees je er meer over.

LG V30 koopwijzer

LG V30

Pluspunten
 • Groot randloos oled-scherm
 • Goede audiochip
 • Uitgebreide videofuncties
 • Dubbele camera met groot diafragma
Minpunten
 • Androidschil LG is niet ideaal

Met recht de meest indrukwekkende smartphones van de afgelopen IFA-beurs was de LG V30. Een mooi toestel met topspecificaties en een paar leuke extra’s. Naast het inmiddels bijna verplichte randloze scherm en de dubbele camera, zitten die extra’s vooral op multimediagebied.

Zo heeft de LG V30 een geavanceerde audiochip en wordt hij geleverd met Bang & Olufsen-oortjes. De videocamera heeft handmatige bediening en een aantal speciale cinematografische functies. Audio opnemen tijdens het filmen doet de V30 met de speaker boven het scherm. Door die als microfoon te gebruiken zegt LG beter harde geluiden te kunnen opvangen; handig tijdens bijvoorbeeld concerten.

Los van dat alles is de LG V30 natuurlijk een geavanceerd toestel. Hij is waterdicht, heeft een 6-inch quad HD+ oled-scherm en een 16-megapixelcamera die meer licht kan opvangen dan ooit.

De LG V30 zal later dit jaar in de winkels komen voor €899. Voor meer informatie over het toestel kun je terecht in onze preview.