Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Nokia 6 koopwijzer

Nokia 6

Pluspunten
 • Premium behuizing
 • Schone Androidbuild
 • 16-megapixelcamera
Minpunten
 • Niet de krachtigste chipset

Nokia viert zijn herintroductie op de smartphonemarkt met een bijzonder interessant budgettoestel: de Nokia 6. De Nokia 6 gaat zo’n €250 kosten, maar heeft toch de nodige high-end trekjes. Zo is de Nokia 6 voorzien van een erg goed afgewerkte aluminium unibody en uitstekend stereogeluid. Ook heeft hij een schone build van Android 7.1 Nougat gekregen, waardoor hij prettig in gebruik is. De 16-megapixelcamera ziet er op het eerste gezicht goed uit en hetzelfde geldt voor het 5,5-inch full HD-scherm. De chipset – een Qualcomm Snapdragon 430 – is niet de snelste maar lijkt wel voldoende power te bezitten om de Nokia 6 netjes door het dagelijkse gebruik te loodsen.

De Nokia 6 komt in het tweede kwartaal van 2017 op de markt; in onze hands-on kun je er meer over zien.

Motorola Moto G5 Plus koopwijzer Actuele prijs: € 276,-

Motorola Moto G5 Plus

Pluspunten
 • Indrukwekkende camera
 • Schone Androidinterface
 • Snelle en zuinige chipset
Minpunten
 • Ontwerp komt enigszins goedkoop over

De Moto G-lijn is al jaren een van de beste lijnen van budgetsmartphones op de markt. Recent heeft Lenovo een tweetal nieuwe toestellen aan die lijn toegevoegd: de Moto G5 en Moto G5 Plus. De Moto G5 Plus is wat ons betreft de interessantste van de twee, vooral vanwege zijn camera. Dat is namelijk een kwalitatief goede 12-megapixelsensor. De lens heeft een groot diafragma van f/1.7 waardoor de resultaten ook in het donker goed zouden moeten zijn. Optische beeldstabilisatie mist, maar voor een telefoon van €280 is de camera waarschijnlijk bijzonder goed. Los daarvan heeft de telefoon een snelle Snapdragon 625-processor, 3GB werkgeheugen en een 5,2-inch full HD-scherm.

De Moto G5 Plus is zeer binnenkort beschikbaar voor €279. In onze Moto G5 Plus preview lees je er meer over.

Pluspunten
 • Mooi waterdicht ontwerp
 • Groot scherm in kleine body
 • Goede dubbele achtercamera
Minpunten
 • Mist wat processorkracht

Ongetwijfeld de grootste blikvanger van de LG G6 is het 5,7-inch Full Vision-scherm. Dat heeft een bijzondere beeldverhouding van 18:9 en een resolutie van 1440×2880 pixels. Het idee achter die bijzondere resolutie is dat het scherm beter in een smalle en kleine behuizing past. Ondanks het 0,4-inch grotere scherm is de behuizing van de LG G6 zelfs kleiner dan die van zijn voorganger. Die behuizing zelf is trouwens waterdicht en ziet er goed uit. Net als de G5 heeft de G6 een dubbele camera op de achterkant, dit keer met twee 13-megapixelsensoren waarvan er een uitgerust is met een groothoeklens. Een net totaalplaatje al met al, dat enigszins teruggehouden wordt door de chipset. Dat is namelijk nog een ‘oude’ Snapdragon 821 die ervoor zorgt dat de G6 wat achterloopt tegenover de Sony Xperia XZ Premium, Huawei P10 en Samsung Galaxy S8.

Voor meer informatie over de LG G6 kun je terecht in onze hands-on. De smartphone zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor €749.

Bixby-knop Actuele prijs: € 799,-

Samsung Galaxy S8

Pluspunten
 • Groot scherm in kleine body
 • Razendsnelle Exynos 8895-chipset
 • Goede 12-megapixelcamera
Minpunten
 • Geen dubbele camera
 • Mogelijk te kleine accu

De Samsung Galaxy S8 is, samen met de Galaxy S8+, de nieuwe topsmartphone van Samsung. Vooral het zogenaamde infinity display is indrukwekkend. Een beeldverhouding van 18.5:9 en minimale randen zorgen ervoor dat de Galaxy S8 ondanks zijn 5,8-inch scherm toch redelijk compact is. Het scherm zelf is een super amoledscherm en ziet er natuurlijk weer prachtig uit. Verder is de Galaxy S8 voorzien van een nieuwe snelle processor, een mooi en waterdicht ontwerp, een goede 12-megapixelcamera en slimme nieuwe software. Een mogelijk nadeel is de accu, die met zijn 3000mAh een beetje krap bemeten lijkt voor de hardware van de S8. Bovendien vinden we het jammer dat de smartphone geen dubbele camera heeft; daarmee lever je in op flexibiliteit.

De Samsung Galaxy S8 zal op 28 april in de winkels komen voor €799. In onze preview lees je meer over het toestel.