Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Wiko View 2 koopwijzer

Wiko View 2

Pluspunten
 • Randloos ontwerp
 • Gezichtsherkenning
 • Bijna schone Androidsoftware
Minpunten
 • Schermresolutie

Wiko gooide tijdens het Mobile World Congress 2018 hoge ogen met de View 2. Een stijlvolle budgetsmartphone met een ‘notch’, gezichtsherkenning en bijna schone Android-software. De Wiko View 2 gaat als hij binnenkort in de winkels komt €199 kosten en dat is een erg schappelijke prijs voor zo’n fancy toestel.

De specificaties van de Wiko View 2 zijn geenszins spannend: het toestel heeft een achtkernige Snapdragon 435-chipset, een 13-megapixelcamera en een 6-inch HD-scherm. Die schermresolutie is een beetje aan de lage kant, maar los daarvan zijn de specificaties ook zeker niet slecht voor een toestel van dit geld. Dat je daar bovenop een mooi bijna randloos ontwerp, gezichtsherkenning en wat leuke extra’s in de camera krijgt levert de Wiko View 2 zeker bonuspunten op.

Voor meer informatie over de Wiko View 2 kun je terecht in onze preview.

Asus Zenfone 5Z koopwijzer

Asus Zenfone 5Z

Pluspunten
 • Bijna randloos scherm
 • Krachtige processor
 • Nette dubbele 12-megapixelcamera
Minpunten
 • Niet erg origineel
 • Software is erg druk

Het ontwerp van de Asus Zenfone 5Z komt je misschien een beetje bekend voor. Asus heeft duidelijk de nodige inspiratie opgedaan bij Apple. Origineel? Nee. Mooi? Wat ons betreft wel. Maar daar mag je zelf je mening over vormen.

Wat veel belangrijker is aan de Asus Zenfone 5Z, is dat hij bijzonder goede specificaties biedt voor weinig geld. Hij gaat €499 kosten en voor dat geld krijg je de high-end Snapdragon 845-chipset, 6GB werkgeheugen, een randloos scherm, een dubbele 12-megapixelcamera en gezichtsherkenning. Geen slechte deal. Dat is de software trouwens wel: het is nogal een kermis en de artificial intelligence-functies die Asus belooft hebben over het algemeen niet zoveel met AI te maken. Wie echter door die wat mindere software heen kan kijken heeft wel een erg goed toestel te pakken voor weinig geld.

De Asus Zenfone 5Z is binnenkort verkrijgbaar voor een verwachte adviesprijs van €499. In onze preview lees je meer over het toestel.

Xiaomi Mi Mix 2s koopwijzer

Xiaomi Mi Mix 2s

Pluspunten
 • Prachtig ontwerp
 • Goede specificaties
 • Dubbele camera met potentie
Minpunten
 • Niet waterdicht
 • Geen audiojack

Xiaomi mag dan vooral bekend staan om zijn goedkope smartphones; dat betekent zeker niet dat de Chinese fabrikant geen indrukwekkende high-endtoestellen kan bouwen. De Xiaomi Mi Mix 2s is daar het levende bewijs van. De nieuwe topsmartphone van Xiaomi heeft een randloos ontwerp zónder notch en een bijzonder strakke keramische achterkant.

De Mi Mix 2s heeft een krachtige Snapdragon 845-chipset, minimaal 6GB werkgeheugen en een nieuwe dubbele camera die in ieder geval volgens DxO mark erg goed scoort. Nadeeltje: waterdicht is hij helaas niet en ook een audiojack ontbreekt.

Hoewel de prijs en releasedatum in Nederland nog niet bekend zijn gaan we er vanuit dat hij vroeg of laat voor niet heel veel meer dan de €500 kostende Mi Mix 2 in de Nederlandse webshops zal komen.