Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Nokia 6 koopwijzer

Nokia 6

Pluspunten
 • Premium behuizing
 • Schone Androidbuild
 • 16-megapixelcamera
Minpunten
 • Niet de krachtigste chipset

Nokia viert zijn herintroductie op de smartphonemarkt met een bijzonder interessant budgettoestel: de Nokia 6. De Nokia 6 gaat zo’n €250 kosten, maar heeft toch de nodige high-end trekjes. Zo is de Nokia 6 voorzien van een erg goed afgewerkte aluminium unibody en uitstekend stereogeluid. Ook heeft hij een schone build van Android 7.1 Nougat gekregen, waardoor hij prettig in gebruik is. De 16-megapixelcamera ziet er op het eerste gezicht goed uit en hetzelfde geldt voor het 5,5-inch full HD-scherm. De chipset – een Qualcomm Snapdragon 430 – is niet de snelste maar lijkt wel voldoende power te bezitten om de Nokia 6 netjes door het dagelijkse gebruik te loodsen.

De Nokia 6 komt in het tweede kwartaal van 2017 op de markt; in onze hands-on kun je er meer over zien.Motorola Moto G5 Plus koopwijzer Actuele prijs: € 279,-

Motorola Moto G5 Plus

Pluspunten
 • Indrukwekkende camera
 • Schone Androidinterface
 • Snelle en zuinige chipset
Minpunten
 • Ontwerp komt enigszins goedkoop over

De Moto G-lijn is al jaren een van de beste lijnen van budgetsmartphones op de markt. Recent heeft Lenovo een tweetal nieuwe toestellen aan die lijn toegevoegd: de Moto G5 en Moto G5 Plus. De Moto G5 Plus is wat ons betreft de interessantste van de twee, vooral vanwege zijn camera. Dat is namelijk een kwalitatief goede 12-megapixelsensor. De lens heeft een groot diafragma van f/1.7 waardoor de resultaten ook in het donker goed zouden moeten zijn. Optische beeldstabilisatie mist, maar voor een telefoon van €280 is de camera waarschijnlijk bijzonder goed. Los daarvan heeft de telefoon een snelle Snapdragon 625-processor, 3GB werkgeheugen en een 5,2-inch full HD-scherm.

De Moto G5 en Moto G5 Plus zullen rond begin april op de markt komen voor respectievelijk €199 en €279.Pluspunten
 • Snelle processor en 6GB RAM
 • Mooi metalen ontwerp
 • Dubbele Leica-camera
Minpunten
 • Alleen in phabletformaat verwacht

De Huawei P10 wordt het nieuwe topmodel van fabrikant Huawei. De smartphone wordt naar verluidt op 26 februari aan de vooravond van het Mobile World Congress aangekondigd en zal in maart of april op de markt komen. De smartphone volgt het succesvolle concept van de P9, maar krijgt natuurlijk betere specificaties en een vernieuwd ontwerp. Verwacht wordt dat de P10 aangedreven wordt door een Kirin 960-processor, 6GB werkgeheugen krijgt en voorzien is van een 5,5-inch quad HD-scherm. De dubbele Leica-camera is natuurlijk ook weer van de partij. Naast de gewone P10 zou er een Huawei P10 Plus komen, die zich vooral onderscheidt met zijn dual edge display.

Houdt onze Huawei P10-overzichtspagina in de gaten voor de laatste updates rond de Huawei P10.LG G6 koopwijzer

LG G6

Pluspunten
 • Mooi waterdicht ontwerp
 • Groot scherm in kleine body
 • Goede dubbele achtercamera
Minpunten
 • Mist wat processorkracht

Ongetwijfeld de grootste blikvanger van de LG G6 is het 5,7-inch Full Vision-scherm. Dat heeft een bijzondere beeldverhouding van 18:9 en een resolutie van 1440×2880 pixels. Het idee achter die bijzondere resolutie is dat het scherm beter in een smalle en kleine behuizing past. Ondanks het 0,4-inch grotere scherm is de behuizing van de LG G6 zelfs kleiner dan die van zijn voorganger. Die behuizing zelf is trouwens waterdicht en ziet er goed uit. Net als de G5 heeft de G6 een dubbele camera op de achterkant, dit keer met twee 13-megapixelsensoren waarvan er een uitgerust is met een groothoeklens. Een net totaalplaatje al met al, dat enigszins teruggehouden wordt door de chipset. Dat is namelijk nog een ‘oude’ Snapdragon 821 die ervoor zorgt dat de G6 wat achterloopt tegenover de Sony Xperia XZ Premium, Huawei P10 en binnenkort Samsung Galaxy S8.

Voor meer informatie over de LG G6 kun je terecht in onze hands-on. De releaseprijs en -datum van de smartphone zijn nog niet bekend.Samsung Galaxy S8

Pluspunten
 • Randloos scherm
 • Snapdragon 835-chipset
Minpunten
 • Misschien geen audiojack

Een opvallende afwezige tijdens het aankomende Mobile World Congress was de Samsung Galaxy S8. Samsung zal de opvolger van de S7 tijdens een grote persconferentie op 29 maart bekendmaken. Enfin, uiteindelijk komt hij natuurlijk gewoon. Als we gelekte foto’s mogen geloven gaat de Galaxy S8 erg lijken op de Galaxy Note 7, maar dan zonder homeknop en in een veel kleinere behuizing. Het toestel zou een 5,8-inch scherm krijgen in een behuizing die niet veel groter is dan die van de Galaxy S7, waarmee hij de LG G6 achterna gaat. Het geheim daartoe: een vrijwel randloos scherm. Vandaar ook dat die homeknop verdwenen is. De processor in dit toestel zou de Qualcomm Snapdragon 835 worden en het toestel krijgt 4GB of 6GB werkgeheugen. Of de 3,5mm audiojack weer zijn opwachting maakt of dat Samsung Apple achterna gaat is nog de vraag. Die zal waarschijnlijk pas op 29 maart beantwoord worden.

Houdt onze Samsung Galaxy S8-overzichtspagina in de gaten voor de laatste updates rond de smartphone.