Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

OnePlus 3T koopwijzer

OnePlus 3T

Pluspunten
  • Mooi aluminium ontwerp
  • Top specificaties
  • 5,5-inch amoledscherm
Minpunten
  • Geen uitbreidbaar geheugen
  • Niet in Nederlandse winkels

Wie OnePlus zegt, zegt prijs-kwaliteitverhouding. Misschien heeft de lancering van de €439 kostende OnePlus 3T daar iets afbreuk aan gedaan. Maar ook dit nieuwe paradepaardje van OnePlus biedt nog erg veel waar voor zijn geld. Net als de OnePlus 3 heeft de 3T een mooi metalen ontwerp, 6GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en een behoorlijk goede optisch gestabiliseerde 16-megapixelcamera. Het full HD-scherm is van amoled-kwaliteit en 5,5 inch groot. De software – Oxygen OS – is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow en heeft maar weinig aanpassingen tegenover de basisversie van Android. De upgrades van de 3T zitten hem in de batterij, de processor en de selfiecamera. Selfies schiet je nu in 16 megapixel, de chipset is de nieuwe Snapdragon 821 en de accu heeft een capaciteit van 3400mAh.

De OnePlus 3T is in principe al verkrijgbaar via de website van OnePlus, maar de levertijd bedraagt op het moment ongeveer 5 weken. Vandaar dat we ‘m voorlopig nog maar even onder de verwachte smartphones houden.Pluspunten
  • Goede specificaties
  • Exclusieve Android-functies
  • Veelbelovende camera
Minpunten
  • Opslag niet uitbreidbaar
  • Prijs stuk hoger dan Nexus-toestellen

De Nexus is dood; lang leve de Pixel. Met zijn nieuwe eigen smartphonelijn wil Google de massa bereiken. Met goede specificaties, een strak metalen ontwerp en een aantal exclusieve Androidfuncties hoopt Google het nerdy imago van de Nexus-lijn van zich af te schudden. De camera van de Pixel is naar verluidt een van de besten op de markt en de ingebouwde Google assistent zou je leven een stuk makkelijker moeten maken. Hoeveel Google daarvan waar weet te maken is nog even afwachten, maar de potentie is er.

Het is helaas nog niet bekend wanneer de Google Pixel in Nederland uitgebracht zal worden. Mocht je hem echt al willen: retailer Belsimpel heeft er zo nu en dan een aantal op voorraad.