Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Xiaomi Redmi 5

Pluspunten
  • Groot randloos scherm
  • Nette specificaties
  • Vingerafdrukscanner
Minpunten
  • Chinese software

Xiaomi brengt als een van de eerste fabrikanten een groot scherm met kleine randen naar het budgetsegment met de Redmi 5. Dat doen de Chinezen meteen goed. Voor een prijs die in Nederland waarschijnlijk zo rond de €150 komt te liggen krijg je een 5,7-inch HD-scherm, een achtkernige Snapdragon 450-chipset, een 12-megapixelcamera en een metalen behuizing met vingerafdrukscanner. Helemaal geen slechte deal zouden wij zo zeggen.

De Redmi 5 is in China al verkrijgbaar, maar wanneer hij de oversteek naar Europa zal maken is nog even afwachten. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je de smartphone alvast voor ongeveer €130 importeren via AliExpress. Houdt dan wel rekening met Chinese software waar je de Google Play Store zelf op zult moeten installeren.

Sony Xperia XA2 koopwijzer

Sony Xperia XA2

Pluspunten
  • Fijne en moderne software
  • Nette camera
  • Goede prestaties
Minpunten
  • Ontwerp niet echt nieuw

Sony blies tijdens de introductie van de Xperia XA2 hoog van de toren met een nieuw ontwerp. Nou kunnen we niet ontkennen dat de smartphone er net wat anders uitziet dan eerdere Sony-smartphones, maar een echt nieuw ontwerp zouden we het niet willen noemen.

Enfin. Het betekent gelukkig niet dat de Xperia XA2 geen interessante smartphone is. Hij heeft een nette 23-megapixelcamera, de bekende schone Sony-interface over Android 8.0 Oreo en snelle hardware. Een interessante midranger dus, waar we binnenkort hopelijk meer van gaan zien.