Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Nokia 5.1 koopwijzer

Nokia 5.1

Pluspunten
  • Strak ontwerp
  • Android One-software
  • Nette prestaties
Minpunten
  • Aan de saaie kant

Nokia zet binnenkort een nieuwe 5 op de markt: de Nokia 5.1. Zoals we inmiddels gewend zijn van Nokia biedt die een degelijke ervaring voor weinig geld.

Voor €199 krijg je vanaf augustus een smartphone met een vrij rappe octacoreprocessor, een 5,5-inch 18:9-scherm, een 16-megapixelcamera en Android One-software. Dat alles zit in een mooie aluminium behuizing met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Het grootste nadeel van de telefoon is misschien dat hij wat saai is, maar echt erg is dat niet natuurlijk.

Voor meer informatie over de Nokia 5.1 kun je terecht in onze preview.

Asus Zenfone 5Z koopwijzer

Asus Zenfone 5Z

Pluspunten
  • Bijna randloos scherm
  • Krachtige processor
  • Nette dubbele 12-megapixelcamera
Minpunten
  • Niet erg origineel
  • Software is erg druk

Het ontwerp van de Asus Zenfone 5Z komt je misschien een beetje bekend voor. Asus heeft duidelijk de nodige inspiratie opgedaan bij Apple. Origineel? Nee. Mooi? Wat ons betreft wel. Maar daar mag je zelf je mening over vormen.

Wat veel belangrijker is aan de Asus Zenfone 5Z, is dat hij bijzonder goede specificaties biedt voor weinig geld. Hij gaat €499 kosten en voor dat geld krijg je de high-end Snapdragon 845-chipset, 6GB werkgeheugen, een randloos scherm, een dubbele 12-megapixelcamera en gezichtsherkenning. Geen slechte deal. Dat is de software trouwens wel: het is nogal een kermis en de artificial intelligence-functies die Asus belooft hebben over het algemeen niet zoveel met AI te maken. Wie echter door die wat mindere software heen kan kijken heeft wel een erg goed toestel te pakken voor weinig geld.

De Asus Zenfone 5Z is binnenkort verkrijgbaar voor een verwachte adviesprijs van €499. In onze preview lees je meer over het toestel.