Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Huawei P10

Huawei P10

Pluspunten
  • Snelle processor en 6GB RAM
  • Mooi metalen ontwerp
  • Dubbele Leica-camera
Minpunten
  • Alleen in phabletformaat verwacht

De Huawei P10 wordt het nieuwe topmodel van fabrikant Huawei. De smartphone wordt naar verluidt op 26 februari aan de vooravond van het Mobile World Congress aangekondigd en zal in maart of april op de markt komen. De smartphone volgt het succesvolle concept van de P9, maar krijgt natuurlijk betere specificaties en een vernieuwd ontwerp. Verwacht wordt dat de P10 aangedreven wordt door een Kirin 960-processor, 6GB werkgeheugen krijgt en voorzien is van een 5,5-inch quad HD-scherm. De dubbele Leica-camera is natuurlijk ook weer van de partij. Naast de gewone P10 zou er een Huawei P10 Plus komen, die zich vooral onderscheidt met zijn dual edge display.

Houdt onze Huawei P10-overzichtspagina in de gaten voor de laatste updates rond de Huawei P10.LG G6

LG G6

Pluspunten
  • Bijzonder scherm
  • Hernieuwde focus op design
Minpunten
  • Geen Snapdragon 835-chipset

Net als Huawei zal LG zijn nieuwe paradepaardje op het Mobile World Congress tonen. Voor de LG G6 gooit LG de modulaire aanpak overboord en zet de fabrikant vol in op ontwerp, als we de geruchten mogen geloven. De smartphone krijgt een 5,7-inch scherm met een bijzondere resolutie van 1440×2880 pixels en een stijlvolle behuizing van glas en aluminium. Net als de G5 krijgt de G6 een dubbele camera op de achterkant. De processor van het toestel zou een wat oudere Snapdragon 821-processor zijn, naar verluidt omdat Samsung de volledige voorraad aan Snapdragon 835-processoren bij Qualcomm opgekocht heeft.

Houdt onze LG G6-overzichtspagina in de gaten voor de laatste updates rond de smartphone.Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S8

Pluspunten
  • Randloos scherm
  • Snapdragon 835-chipset
Minpunten
  • Misschien geen audiojack

Een opvallende afwezige tijdens het aankomende Mobile World Congress is de Samsung Galaxy S8. Samsung zal de opvolger van de S7 niet in Barcelona bekend maken, maar tijdens een grote persconferentie op 29 maart. Enfin, uiteindelijk komt hij natuurlijk gewoon. Als we gelekte foto’s mogen geloven gaat de Galaxy S8 erg lijken op de Galaxy Note 7, maar dan zonder homeknop. Het toestel zou een flink groter 5,8-inch scherm krijgen in een behuizing die niet veel groter is dan die van de Galaxy S7. Het geheim daartoe: een vrijwel randloos scherm. Vandaar ook dat die homeknop verdwenen is. De processor in dit toestel zou de Qualcomm Snapdragon 835 worden en het toestel krijgt 4GB of 6GB werkgeheugen. Of de 3,5mm audiojack weer zijn opwachting maakt of dat Samsung Apple achterna gaat is nog de vraag. Die zal waarschijnlijk pas op 29 maart beantwoord worden.

Houdt onze Samsung Galaxy S8-overzichtspagina in de gaten voor de laatste updates rond de smartphone.