Telekoopwijzer: Verwachte smartphones

kies een categorie

Wie echt het nieuwste van het nieuwste wil, moet natuurlijk de verwachte smartphones in de gaten houden. In deze categorie van de Telekoopwijzer bespreken we de beste verwachte smartphones. Dat zijn toestellen die nog niet verkrijgbaar zijn, maar waarvan al wel zeker is dat ze binnenkort op de markt zullen komen. Daarbij maken we geen onderscheid in prijs, formaat of functionaliteit. We gaan op zoek naar nieuwe toestellen die iets unieks te bieden hebben, belangrijk zijn voor een fabrikant of gewoon de moeite waard zijn.

Nokia 6 koopwijzer Actuele prijs: € 249,-

Nokia 6

Pluspunten
 • Premium behuizing
 • Schone Androidbuild
 • 16-megapixelcamera
Minpunten
 • Niet de krachtigste chipset

Nokia viert zijn herintroductie op de smartphonemarkt met een bijzonder interessant budgettoestel: de Nokia 6. De Nokia 6 gaat zo’n €250 kosten, maar heeft toch de nodige high-end trekjes. Zo is de Nokia 6 voorzien van een erg goed afgewerkte aluminium unibody en uitstekend stereogeluid. Ook heeft hij een schone build van Android 7.1 Nougat gekregen, waardoor hij prettig in gebruik is. De 16-megapixelcamera ziet er op het eerste gezicht goed uit en hetzelfde geldt voor het 5,5-inch full HD-scherm. De chipset – een Qualcomm Snapdragon 430 – is niet de snelste maar lijkt wel voldoende power te bezitten om de Nokia 6 netjes door het dagelijkse gebruik te loodsen.

De Nokia 6 komt binnenkort in Nederland op de markt; in onze hands-on kun je er meer over zien.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Pluspunten
 • Groot infinity display
 • S Pen
 • Dubbele camera
Minpunten
 • Vingerafdrukscanner onhandig geplaatst

Officieel is ‘ie nog niet, maar dat hij er aan zit te komen weten we al wel zeker: de Samsung Galaxy Note 8. Op 23 augustus wordt de Note 8 in New York aangekondigd, zo weten we inmiddels.

Het ziet er voorlopig naar uit dat de Galaxy Note 8 een iets grotere en hoekigere Galaxy S8+ met S Pen en dubbele camera wordt. Klinkt nog niet super spannend, maar Samsung kennende komen er vast nog een paar leuke verrassingen bij. En zelfs als dat niet zo is belooft de nieuwe Note nog een van de beste smartphones van dit najaar te worden. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot 23 augustus.

Voor alle actuele informatie over de smartphone kun je terecht bij ons Samsung Galaxy Note 8 overzicht.

iPhone 8 dummy Iphone 8 meldingen

Apple iPhone 8

Pluspunten
 • Nieuw randloos ontwerp
 • Dubbele camera
 • Razendsnel
Minpunten
 • Verwachte hoge prijs

De andere belangrijke smartphonelancering van komend najaar is die van de Apple iPhone 8. Na het tussenjaar van de iPhone 7, komt Apple nu met een volledig nieuw ontwerp. Grote blikvanger daarbij worden de minimale schermranden, helemaal zoals het anno 2017 hoort. De homeknop is verdwenen en de achterkant wordt van glas.

Los daarvan wordt de Apple iPhone 8 natuurlijk een razensnelle smartphone met een goede dubbele camera en prachtig display. Ook draadloos opladen en gezichtsherkenning moeten aanwezig zijn op het nieuwe model.

Wanneer de iPhone 8 precies aangekondigd wordt is nog niet bekend, maar het zal ergens in September zijn. De productie is zelfs al begonnen, naar het schijnt. Check ons Apple iPhone 8 archief voor actuele geruchten rond het toestel.