Telfort haalt nu ook bakzeil tegenover Vodafone

Telfort moet zijn misleidende reclame over Vodafone zo snel mogelijk rectificeren op TV. Dat oordeelde de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem in een kort geding dat Vodafone had aangespannen.

In reclame op TV en internet beweerde Telfort gedurende enkele weken ten onrechte dat bellen via zijn netwerk tot EUR 117,- per jaar goedkoper zou zijn dan bij Vodafone. Telfort moet de rectificatie tweemaal uitzenden op de netten waar de reclame is uitgezonden, op dezelfde momenten als de oorspronkelijke reclame, waaronder de Idols finale en Boer zoekt Vrouw. Ook moet het bedrijf rectificaties plaatsen op MSN en op zijn eigen website.

Rectificaties op TV komen niet vaak voor. De rechtbank nam deze uitzonderlijke maatregel omdat Telfort de spotjes pas enkele dagen na de sommatie van Vodafone stopzette. Hierdoor werden de spotjes nog uitgezonden in de goed bekeken reclameblokken rond de Idols finale en Boer zoekt Vrouw. Volgens de rechtbank was het echter goed mogelijk geweest om de reclames ook uit die reclameblokken te halen.

In de gewraakte spotjes vergeleek Telfort de prijs van zijn 180-minuten belbundel met Vodafone’s 200-minuten bundel. Uit de reclame werd niet duidelijk dat SMS’jes bij Telfort apart afgerekend moeten worden, terwijl SMS’en evenals enkele andere diensten bij Vodafone uit het bundelbedrag betaald worden. Dit maakte de reclame volgens de rechtbank misleidend. Vorige week moest Telfort zijn actie ook al rectificeren op last van T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters