Telfort introduceert eveneens toestellease op 16 april

Telfort zal vanaf 16 april nieuwe tarieven gaan voeren. De provider zal net als zijn broertje Hi nog alleen maar toestellease-abonnementen aanbieden waarbij de provider eigenaar blijft van het toestel.

KPN heeft tijdens een onlinepersconferentie haar nieuwe tarieven bekendgemaakt. De nieuwe tarieven gaan op 16 april in voor alle klanten van de provider die vanaf die datum willen verlengen of een nieuw abonnement bij de provider willen afsluiten.

Wat opvalt is dat Telfort, net als Hi, volledig overstapt op toestellease. Met toestellease betaalt de consument zijn eigen toestel af en als hij aan het eind van zijn abonnement het toestel wil houden, dan dient hij hiervoor nog een bedrag te betalen dat dan berekend zal worden.

Telfort laat klanten zelf hun abonnement samenstellen. Klanten kunnen kiezen uit vijf belbundels; de eerste is 0 euro en je betaalt dan 20 cent per minuut of per sms, dit is ook gelijk het nieuwe buiten-de-bundeltarief van de provider. De tweede optie is 150 minuten voor 4 euro, 300 minuten voor 7 euro, 500 minuten voor 15 euro en 1000 minuten voor 30 euro per maand.

Consumenten betalen overigens alleen de eerste 10 minuten voor een gesprek, de rest van de tijd is gratis met een maandelijks maximum van 3000 minuten. Vervolgens kunnen deze bundels aangevuld worden met twee sms-bundels van 2 euro en 6 euro. Hiervoor krijg je 100 sms’jes of 500 sms’jes. Tot slot heeft de provider ook vier databundels in haar assortiment zitten. Voor 5 euro krijg je 5MB data, voor 9 euro 250MB, voor 12 euro 500MB en je betaalt 14 euro voor 1GB.

De fabrikant vraagt ook per toestel een vast bedrag om zo de telefoon te mogen leasen. Zo betaal je bij een iPhone 4S bij een 1 jarig abonnement 42 extra voor het toestel en bij een tweejarige bundel 27 euro. Opvallend is dat klanten dus hun eigen telefoon direct afbetalen en er geen subsidies meer aangeboden wordt door de provider zelf op het toestel. Zo betaalt een klant bij een iPhone 4S na 2 jaar 648 euro voor het toestel zelf, oftewel de aanschafprijs van een iPhone 4S. De crux zit hem in het feit dat als de klant het toestel wil houden hij alsnog een bedrag moet neertellen bij Telfort. Deze prijs bepaalt de provider achteraf zelf. Telfort gaat er overigens vanuit dat 80 procent van de klanten hun toestel niet zal willen houden na het aflopen van het contract.

Nu Telfort haar nieuwe tarieven heeft bekendgemaakt, blijven alleen Vodafone en KPN over. De kans is groot dat KPN, net als zijn twee dochters, eveneens voor een toestellease-constructie zal gaan kiezen. De tarieven van Vodafone zijn vooralsnog onduidelijk.

Telfort tarieven april 2012

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters