Telfort krijg miljoenen boete om UMTS-frequenties

Telfort, onderdeel van KPN, zal vanaf nu elk kwartaal een boete krijgen van het Agentschap Telecom als ze geen UMTS netwerk opzetten. Telfort moet aan deze verplichting voldoen aangezien ze een UMTS licentie hebben.

Het Agentschap Telecom heeft KPN-dochter Telfort een miljoenenboete opgelegd. Reden is dat de mobiele operator geen snel UMTS-netwerk heeft aangelegd. Daartoe verplichtte Telfort zich wel, nadat het in 2000 ruim EUR 400 miljoen had betaald voor een UMTS-requentie. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Vanaf deze week kost het Telfort elk kwartaal dat het in gebreke blijft EUR 5 miljoen. De boete kan oplopen tot maximaal EUR 40 miljoen. Volgens het Agentschap Telecom is dat bedrag ongeveer even hoog als de totale kosten voor de aanleg van een UMTS-netwerk. KPN zegt bezwaar aan te tekenen tegen de boete.

Acht jaar geleden kochten vijf mobiele operators een UMTS-licentie. Daarmee is het mogelijk om via de mobiele telefoon of de laptop snel data te versturen en te ontvangen. Aan de licenties zat de verplichting vast om binnen zeven jaar een netwerk te bouwen dat landelijk dekkend is. Sindsdien heeft KPN concurrent Telfort overgenomen, maar slechts e e n netwerk in gebruik genomen. Dat wordt ook door de klanten van Telfort gebruikt, aldus het dagblad.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters