Telfort krijg miljoenen boete om UMTS-frequenties

Telfort, onderdeel van KPN, zal vanaf nu elk kwartaal een boete krijgen van het Agentschap Telecom als ze geen UMTS netwerk opzetten. Telfort moet aan deze verplichting voldoen aangezien ze een UMTS licentie hebben.

Het Agentschap Telecom heeft KPN-dochter Telfort een miljoenenboete opgelegd. Reden is dat de mobiele operator geen snel UMTS-netwerk heeft aangelegd. Daartoe verplichtte Telfort zich wel, nadat het in 2000 ruim EUR 400 miljoen had betaald voor een UMTS-requentie. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Vanaf deze week kost het Telfort elk kwartaal dat het in gebreke blijft EUR 5 miljoen. De boete kan oplopen tot maximaal EUR 40 miljoen. Volgens het Agentschap Telecom is dat bedrag ongeveer even hoog als de totale kosten voor de aanleg van een UMTS-netwerk. KPN zegt bezwaar aan te tekenen tegen de boete.

Acht jaar geleden kochten vijf mobiele operators een UMTS-licentie. Daarmee is het mogelijk om via de mobiele telefoon of de laptop snel data te versturen en te ontvangen. Aan de licenties zat de verplichting vast om binnen zeven jaar een netwerk te bouwen dat landelijk dekkend is. Sindsdien heeft KPN concurrent Telfort overgenomen, maar slechts e e n netwerk in gebruik genomen. Dat wordt ook door de klanten van Telfort gebruikt, aldus het dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters