Test van applicatiewinkels toont Ovi Store als winnaar aan

Uit een test van applicatiewinkels uitgevoerd door een ontwikkelaar komt de applicatiewinkel van Nokia als grote winnaar naar voren. De App Store van Apple zou het vooral in de Verenigde Staten goed doen maar daarbuiten faalt de winkel jammerlijk.

Uit een onderzoek van View from Londen zou blijken dat de applicatiewinkel van Nokia de hoogste omzet oplevert en het meest aftrek vindt onder gebruikers. De site heeft een applicatie van een ontwikkelaar gevolgd die zijn applicatie via drie kanalen heeft gedistribueerd. Uit de cijfers van de verkoop van de applicatie zou blijken dat de Ovi Store verreweg het meest gebruikt wordt. Zo zou de applicatie in de Ovi Store 2935 keer gedownload zijn terwijl ze via de App Store 218 keer is gedownload en via de populaire Java-site GetJar 217 keer. Onduidelijk is nog hoe betrouwbaar het onderzoek is aangezien er veel factoren meespelen bij een dergelijk onderzoek, zoals de kwaliteit van de verschillende applicaties op de verschillende platformen en de functionaliteit. Volgens de onderzoekers zouden die overal nagenoeg identiek zijn, daar zijn echter geen gegevens over bekendgemaakt.

Opvallend bij het onderzoek is dat de App Store zoals verwacht het vaakst gebruikt wordt in de VS. Bij Nokia was het land met de meeste downloads India. Duidelijk is dat de Ovi Store wereldwijd veel gelijkmatiger is verdeeld. Het is nog onduidelijk hoe de cijfers op lange termijn standhouden. De Ovi Store kende een slechte start en uit de eerste cijfers zou blijken dat de downloads tegenvallen. Dit zou volgens Nokia echter al bijgetrokken zijn en de problemen met de winkel moeten nagenoeg opgelost zijn.

Nokia Ovi Store 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters