Test van applicatiewinkels toont Ovi Store als winnaar aan

Uit een test van applicatiewinkels uitgevoerd door een ontwikkelaar komt de applicatiewinkel van Nokia als grote winnaar naar voren. De App Store van Apple zou het vooral in de Verenigde Staten goed doen maar daarbuiten faalt de winkel jammerlijk.

Uit een onderzoek van View from Londen zou blijken dat de applicatiewinkel van Nokia de hoogste omzet oplevert en het meest aftrek vindt onder gebruikers. De site heeft een applicatie van een ontwikkelaar gevolgd die zijn applicatie via drie kanalen heeft gedistribueerd. Uit de cijfers van de verkoop van de applicatie zou blijken dat de Ovi Store verreweg het meest gebruikt wordt. Zo zou de applicatie in de Ovi Store 2935 keer gedownload zijn terwijl ze via de App Store 218 keer is gedownload en via de populaire Java-site GetJar 217 keer. Onduidelijk is nog hoe betrouwbaar het onderzoek is aangezien er veel factoren meespelen bij een dergelijk onderzoek, zoals de kwaliteit van de verschillende applicaties op de verschillende platformen en de functionaliteit. Volgens de onderzoekers zouden die overal nagenoeg identiek zijn, daar zijn echter geen gegevens over bekendgemaakt.

Opvallend bij het onderzoek is dat de App Store zoals verwacht het vaakst gebruikt wordt in de VS. Bij Nokia was het land met de meeste downloads India. Duidelijk is dat de Ovi Store wereldwijd veel gelijkmatiger is verdeeld. Het is nog onduidelijk hoe de cijfers op lange termijn standhouden. De Ovi Store kende een slechte start en uit de eerste cijfers zou blijken dat de downloads tegenvallen. Dit zou volgens Nokia echter al bijgetrokken zijn en de problemen met de winkel moeten nagenoeg opgelost zijn.

Nokia Ovi Store 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters