Tethered iOS 5 jailbreak wordt vrijgegeven; untethered jailbreak niet meer mogelijk

Het iPhone devteam heeft de eerste beta vrijgegeven van de tethered jailbreak voor iOS 5. Ondertussen lijkt het er wel op dat een untethered jailbreak niet meer mogelijk zal zijn doordat Apple de specifieke exploit gepatched heeft in het nieuwe OS.

De vrijgegeven beta van de tethered jailbreak is nog relatief lastig te gebruiken voor de nieuwe software van Apple. Daarnaast meldt het iPhone devteam dat veel functionaliteiten nog niet werken en dat de beta echt alleen bedoeld is voor ontwikkelaars die het zelf niet erg vinden om ook het een en ander te coderen aan het OS. Daarnaast zorgt deze jailbreak er niet voor dat het toestel ook simvrij gemaakt wordt en dat lijkt er voorlopig ook niet in te zitten. De jailbreak heeft tevens geen functionaliteit ingebouwd om de iPhone te activeren met het nieuwe OS, hiervoor dient men zijn UDID aangemeld te hebben bij Apple zodat hij bekend staat als ontwikkelaar.

De untethered jailbreak zou ook wel eens tot het verleden kunnen behoren dankzij iOS 5. Volgens een tweet van een bekende iOS developer heeft Apple de benodigde ndrv_setspec() integeroverflow exploit gepatched in de beta van het nieuwe OS. Deze exploit is nodig om een untethered jailbreak tot stand te kunnen brengen. Het verschil tussen een tethered en untethered jailbreak is dat men het toestel dient aan te sluiten aan de computer om de iPhone te kunnen opstarten. Bij een untethered jailbreak is dit niet nodig en kan de iPhone zonder de computer aan en uit gezet worden.

De kans lijkt klein dat Apple de exploit toch zal blijven toe staan als iOS 5 in de herfst naar het grote publiek komt. Tot die tijd hebben ontwikkelaars de gelegenheid om een andere exploit te vinden voor de untethered jailbreak, ook al hebben ze hier een hard hoofd in.

R.I.P. – I just heard Apple killed the ndrv_setspec() integeroverflow and his friends in iOS 5.0b1 – if this is true the untether is deadless than a minute ago via web

Favorite
Retweet
Reply

Stefan Esser
i0n1c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters