Texas Instruments komt met quadcore-processor

Nog maar net verschijnen de eerste telefoons met dualcore-processoren op de markt, of Texas Instruments gaat weer een flinke stap verder: het bedrijf komt nu met quadcore-processoren voor mobieltjes.

Texas Instruments OMAP5

En die beloven een loeisnelle performance en een heel system-on-a-chip. De OMAP5 van Texas Instruments zit nog in geen enkele telefoon, daarvoor is ‘ie te nieuw. Zelfs de toekomstige Blackberry Playbook, die over een paar maanden uitkomt, loopt op een OMAP4 processor met twee kernen.

De telefoons van de nabije toekomst kunnen met deze processor goed voor de dag komen. De kernen hebben een kloksnelheid van 2Ghz. De snelheid zou verdrievoudigen ten opzichte van OMAP4 en gelijktijdig zestig procent zuiniger zijn dan zijn voorganger. Opvallend is dat er niet vier dezelfde cores in zitten, het zijn twee ARM Cortex-A15 kernen en twee Cortex-M4 cores.

De nieuwe processor stijgt qua performance buiten de huidige generatie mobieltjes uit. Als ‘ie zich kwaad maakt, kan het ding gelijktijdig maar liefst drie OSXGA schermen met een resolutie van 2560×2048 aansturen. Negentig procent van de huidige generatie computermonitoren heeft een lagere resolutie.

Ook legt Texas Instruments er de nadruk op dat deze processoren in staat zijn om gelijktijdig meerdere camera’s aan te sturen, wat inhoudt dat je er 3D-foto’s mee kunt schieten.

Ergens eind dit jaar kunnen telefoonfabrikanten een prototype krijgen. Ergens midden 2012 komen de eerste telefoons met de OMAP5 op de markt.

Bron: Mobile Crunch

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters