Texas Instruments komt met quadcore-processor

Nog maar net verschijnen de eerste telefoons met dualcore-processoren op de markt, of Texas Instruments gaat weer een flinke stap verder: het bedrijf komt nu met quadcore-processoren voor mobieltjes.

Texas Instruments OMAP5

En die beloven een loeisnelle performance en een heel system-on-a-chip. De OMAP5 van Texas Instruments zit nog in geen enkele telefoon, daarvoor is ‘ie te nieuw. Zelfs de toekomstige Blackberry Playbook, die over een paar maanden uitkomt, loopt op een OMAP4 processor met twee kernen.

De telefoons van de nabije toekomst kunnen met deze processor goed voor de dag komen. De kernen hebben een kloksnelheid van 2Ghz. De snelheid zou verdrievoudigen ten opzichte van OMAP4 en gelijktijdig zestig procent zuiniger zijn dan zijn voorganger. Opvallend is dat er niet vier dezelfde cores in zitten, het zijn twee ARM Cortex-A15 kernen en twee Cortex-M4 cores.

De nieuwe processor stijgt qua performance buiten de huidige generatie mobieltjes uit. Als ‘ie zich kwaad maakt, kan het ding gelijktijdig maar liefst drie OSXGA schermen met een resolutie van 2560×2048 aansturen. Negentig procent van de huidige generatie computermonitoren heeft een lagere resolutie.

Ook legt Texas Instruments er de nadruk op dat deze processoren in staat zijn om gelijktijdig meerdere camera’s aan te sturen, wat inhoudt dat je er 3D-foto’s mee kunt schieten.

Ergens eind dit jaar kunnen telefoonfabrikanten een prototype krijgen. Ergens midden 2012 komen de eerste telefoons met de OMAP5 op de markt.

Bron: Mobile Crunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters