Textphone de smartphone voor doven en slechthorenden

Textphone is ontwikkeld door Copaco Nederland en Nokia en bestaat uit een Nokia E71, Textphone software en een speciaal mobiel abonnement met een uitgebreid dienstenpakket om de specifieke doelgroep zo goed mogelijk te ondersteunen. De telefoon is erg goed ontvangen door slechthorenden en doven en mensen in hun directe omgeving.

Nokia E71

Doven en slechthorenden konden tot nu toe geen gebruik maken van mobiele communicatiemiddelen, omdat er voor de ontwikkeling van de Textphone nog geen systeem was aangepast aan deze handicap. Doordat mobiele communicatie een steeds grotere rol gaat spelen in de samenleving dreigde er een isolement te ontstaan voor dove of slechthorende mensen. Om het voor deze mensen mogelijk te maken om ook gebruik te kunnen maken van mobiele communicatie is er een samenwerkingsverband ontstaan tussen partners uit de Copaco mobility community op Linkedin en Nokia.

De software die bij de smartphone wordt geleverd is specifiek ontwikkeld en aangepast aan doven en slechthorenden en is gebaseerd op Instant Messaging-technologie. Ze ondersteunt onder meer gebruikelijke progamma’s zoals ICQ, MSN, GoogleTalk, Yahoo, AOL en XMPP waardoor communicatie mogelijk is met alle andere smartphones en computers. Doordat er een speciaal abonnement bij de Textphone wordt geleverd is communicatie via sms of wireless e-mail een stuk sneller en goedkoper voor de gebruikers van textphone.

Het mobiele communicatiesysteem Textphone zal door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk of in zijn geheel worden vergoed. In Nederland zullen ongeveer 24.000 mensen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking kunnen komen. De doven en slechthorenden die gebruikmaken van het speciaal aangepaste toestel zijn erg positief over de speciale Textphone.

Bron: Channelweb

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters