The Daily komt ook naar Android-tablets in tweede kwartaal

The Daily, de eerste krant die louter voor de iPad wordt gemaakt, verbreedt zijn horizon. In het tweede kwartaal wil uitgever Rupert Murdoch ook een Androidversie uitbrengen, voor de wassende stroom tablets die op het mobiele besturingssysteem van Google draaien.

cover The Daily

Tot dusver leunde Rupert Murdoch zwaar op de iPad van Apple. Nog even is dat de enige plek waar de digitale krant te lezen valt, althans officieel. Die exclusiviteit eindigt over een paar maanden, want All Things D heeft van bronnen bij de uitgever gehoord dat er een Androidversie zit aan te komen.

Murdoch en zijn bedrijf News Corp – die overigens ook de website van de bron van dit verhaal. All Things D, bezit – heeft overigens nooit gezegd dat de krant alleen op de iPad zou uitkomen. Andere tablets zouden volgen. Het tijdstip was alleen nog niet bekend.

Toch is het wel opmerkelijk dat het al zo gauw gebeurt. News Corp heeft afgelopen maand tijdens de lancering van de krant op de iPad een soort liefdesverklaring voor Apple afgegeven. Murdoch zei toen dat zijn krant de komende twee jaar voor de iPad voorbehouden zou blijven. Apple heeft News Corp ook geholpen met allerlei technische zaken rond het uitbrengen van de tabletkrant. Maar die krant is altijd een News Corp product geweest, geen Apple-product.

Apple is inmiddels wat minder blij met de eerste uitgave die speciaal voor de iPad is uitgebracht. Een technisch team van The Daily is gesommeerd om naar het hoofdkwartier van Apple te komen om allerlei technische problemen op te lossen. The Daily loopt nogal eens vast. Er zijn stabiliteitsproblemen, lange laadtijden en crashes. Die bugs moeten eruit.

Deze week komt er overigens een einde aan de gratis probeerperiode van The Daily. Hoeveel betalende abonnees er dan overblijven, zal dan duidelijk worden. De krant is overigens niet erg duur: 99 dollarcent per week.

Bron: All Things D

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters