The Daily komt ook naar Android-tablets in tweede kwartaal

The Daily, de eerste krant die louter voor de iPad wordt gemaakt, verbreedt zijn horizon. In het tweede kwartaal wil uitgever Rupert Murdoch ook een Androidversie uitbrengen, voor de wassende stroom tablets die op het mobiele besturingssysteem van Google draaien.

cover The Daily

Tot dusver leunde Rupert Murdoch zwaar op de iPad van Apple. Nog even is dat de enige plek waar de digitale krant te lezen valt, althans officieel. Die exclusiviteit eindigt over een paar maanden, want All Things D heeft van bronnen bij de uitgever gehoord dat er een Androidversie zit aan te komen.

Murdoch en zijn bedrijf News Corp – die overigens ook de website van de bron van dit verhaal. All Things D, bezit – heeft overigens nooit gezegd dat de krant alleen op de iPad zou uitkomen. Andere tablets zouden volgen. Het tijdstip was alleen nog niet bekend.

Toch is het wel opmerkelijk dat het al zo gauw gebeurt. News Corp heeft afgelopen maand tijdens de lancering van de krant op de iPad een soort liefdesverklaring voor Apple afgegeven. Murdoch zei toen dat zijn krant de komende twee jaar voor de iPad voorbehouden zou blijven. Apple heeft News Corp ook geholpen met allerlei technische zaken rond het uitbrengen van de tabletkrant. Maar die krant is altijd een News Corp product geweest, geen Apple-product.

Apple is inmiddels wat minder blij met de eerste uitgave die speciaal voor de iPad is uitgebracht. Een technisch team van The Daily is gesommeerd om naar het hoofdkwartier van Apple te komen om allerlei technische problemen op te lossen. The Daily loopt nogal eens vast. Er zijn stabiliteitsproblemen, lange laadtijden en crashes. Die bugs moeten eruit.

Deze week komt er overigens een einde aan de gratis probeerperiode van The Daily. Hoeveel betalende abonnees er dan overblijven, zal dan duidelijk worden. De krant is overigens niet erg duur: 99 dollarcent per week.

Bron: All Things D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via