Thorsten Heins: ''BB 10 komt ook naar de PlayBook''

CEO Thorsten Heins van BlackBerry, zoals RIM nu heet, heeft bevestigd dat de BB 10-firmware ook als update naar de BlackBerry PlayBook-tablet komt.

BlackBerry PlayBook

Zonder enige terughoudendheid meldde Heins dat BB 10 ‘naar alle bestaande PlayBooks komt’. De 7-inch tablet van BlackBerry is in enkele varianten op de markt gebracht, maar de verschillen tussen de versies hebben alleen betrekking op de hoeveelheid intern geheugen en de connectiviteit (WiFi, 3G, 4G). Al die varianten krijgen dus de nieuwe firmware die vandaag gelijktijdig met de nieuwe Q10- en Z10-telefoons is gepresenteerd.

BB 10 is dan ook op QNX gebaseerd, net als de software op de PlayBook. Heins wilde tijdens een vragenuurtje na de presentatie van de nieuwe toestellen niet echt ingaan op de vraag of er nog nieuwe tablets aankomen. Hij meldde hierover dat BlackBerry zoekt naar een manier om tablets met bijbehorende diensten te verkopen, omdat de verkoop van alleen de – laaggeprijsde – hardware de fabrikant te weinig winst oplevert.

Een andere topman van BlackBerry wist te melden dat het doel van de fabrikant is om zich als derde grote speler op de smartphonemarkt te vestigen. Een positie die BlackBerry de afgelopen jaren is verloren aan Windows Phone.

Bron: Phonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gwystyl -

    Ze hebben dan ook een rare prijsslag gemaakt met de Playbook. Vanaf € 500-550 naar rond de € 200. Geen wonder dat je winstmarge dan verdampt. Met de Nexus 7 is bewezen dat het wel mogelijk is om een goedkope tablet met goede specs neer te zetten, al is daar ook de vraag of hij niet gesponsord wordt door Google. Blackberry kan een nieuwe tablet met betere specs dan de huidige Playbook waarschijnlijk wel slijten voor € 250-300, met extra services misschien nog iets hoger. Ik verwacht echter niet dat mensen veel extra gaan betalen voor Blackberry-only features.

    1. bartvuijk -

      Die rare prijsslag – leuk voor de consument – had alles te maken met het feit dat BlackBerry met grote voorraden tablets bleef zitten. En dan kun je doen wat HP deed, de boel in de uitverkoop gooien en er rücksichtlos mee kappen, of wat HTC deed, de boel stilletjes laten uitsterven en ermee kappen. BB koos voor een derde optie: doorgaan tegen een minieme winstmarge, als die er überhaupt nog is tegen de huidige prijs. Tja.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters