Thorsten Heins: “BlackBerry 10 wordt het derde grote platform”

RIM CEO Thorsten Heins heeft aangegeven dat hij verwacht dat BlackBerry 10 het derde grote OS wordt op de wereld. De fabrikant gaat dan ook direct strijd aan met Windows Phone 8.

De topman van RIM wist deze opmerkelijke uitspraak tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amerika te vertellen. Volgens Heins is BlackBerry 10, het nieuwe systeem van RIM dat Q1 2013 op de markt komt, een goede kanshebber voor de derde plek na Android en iOS. Hiermee lijkt RIM de directe concurrentie aan te gaan met Windows Phone van Microsoft, die eveneens om de derde plek strijdt.

De vraag is overigens over überhaupt zo iets is als een derde plek in deze markt. De afstand tussen de nummer 1 en 2 is relatief klein, vooral als je kijkt naar de afstand tussen 2 en 3, in dit geval iOS en Windows Phone. Zo heeft iOS enkele tientallen percentages marktaandeel wereldwijd, terwijl Windows Phone rond de 3 tot 4 procent blijft schommelen.

Desondanks is de CEO van RIM ervan overtuigd dat het nieuwe BlackBerry 10 gaat scoren, simpelweg doordat ondermeer het BlackBerry-logo draagt, aldus de topman. Het nieuwe OS moet een stuk gelikter eruit gaan zien en zakelijk en privé als geen ander weten te combineren in het OS.

BlackBerry 10 krijgt vanaf het begin af aan een native app mee van ondermeer Facebook en Twitter. Een tal van andere apps zal tijdens de launch aanwezig zijn, zo belooft RIM. Ontwikkelaars kunnen vanaf 10 oktober hun app inleveren voor het nieuwe systeem. RIM wist gisteren al wat meer los te laten over het nieuwe platform dat over enkele maanden vrijgegeven zal gaan worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters