Thorsten Heins: “BlackBerry 10 wordt het derde grote platform”

RIM CEO Thorsten Heins heeft aangegeven dat hij verwacht dat BlackBerry 10 het derde grote OS wordt op de wereld. De fabrikant gaat dan ook direct strijd aan met Windows Phone 8.

De topman van RIM wist deze opmerkelijke uitspraak tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amerika te vertellen. Volgens Heins is BlackBerry 10, het nieuwe systeem van RIM dat Q1 2013 op de markt komt, een goede kanshebber voor de derde plek na Android en iOS. Hiermee lijkt RIM de directe concurrentie aan te gaan met Windows Phone van Microsoft, die eveneens om de derde plek strijdt.

De vraag is overigens over überhaupt zo iets is als een derde plek in deze markt. De afstand tussen de nummer 1 en 2 is relatief klein, vooral als je kijkt naar de afstand tussen 2 en 3, in dit geval iOS en Windows Phone. Zo heeft iOS enkele tientallen percentages marktaandeel wereldwijd, terwijl Windows Phone rond de 3 tot 4 procent blijft schommelen.

Desondanks is de CEO van RIM ervan overtuigd dat het nieuwe BlackBerry 10 gaat scoren, simpelweg doordat ondermeer het BlackBerry-logo draagt, aldus de topman. Het nieuwe OS moet een stuk gelikter eruit gaan zien en zakelijk en privé als geen ander weten te combineren in het OS.

BlackBerry 10 krijgt vanaf het begin af aan een native app mee van ondermeer Facebook en Twitter. Een tal van andere apps zal tijdens de launch aanwezig zijn, zo belooft RIM. Ontwikkelaars kunnen vanaf 10 oktober hun app inleveren voor het nieuwe systeem. RIM wist gisteren al wat meer los te laten over het nieuwe platform dat over enkele maanden vrijgegeven zal gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters