TI haalt licentie voor Eagle CPU van ARM binnen

Texas Instrument heeft als eerste bedrijf een licentie binnengehaald voor de nieuwe, nog onaangekondigde, Eagle processor van chipmaker ARM. Het bedrijf wil in de toekomst haar eigen OMAP-platform voorzien van deze CPU.

TI OMAP Eagle

Hoewel we nu nog om de oren worden gegooid met Snapdragons en Hummingbirds in mobiele telefoons, zijn de volgende generaties chipsets natuurlijk allang in ontwikkeling. Nu is de Cortex A8-core van ARM nog één van de beste processoren die je in je chipset kan hebben en die wordt dan ook flink benut door de Hummingbird-chips. De volgende CPU van ARM, de Cortex A5 is al aangekondigd en ook voor de Snapdragon-chipsets van Qualcomm staan al klaar. Als we nog een stapje verder in de toekomst kijken dan komen we uit bij de Eagle CPU van ARM, die nog niet officieel aangekondigd is. De eerste officiële woorden zijn echter zeker al over deze processor gerept. Chipmaker Texas Instruments heeft namelijk in een persbericht aangegeven een licentie op deze processor gekocht te hebben.

TI is hiermee de eerste die een licentie op het nieuwe stukje hardware binnenhaalt en wil hiermee haar eigen OMAP-chipsets gaan brouwen. De specificaties van de Eagle-core zijn nog niet bekend gemaakt en over de specificaties van de toekomstige OMAP-chips is dus ook nog niets bekend, maar ze zullen zeker niet gering zijn. Het is allemaal ook nog heel ver weg en de eerste apparaten met de nieuwe chipsets zijn pas in 2012 of 2013 op de markt te verwachten, dus voorlopig moeten we het nog even doen met de Snapdragon-chipset van Qualcomm en Samsung’s Hummingbird hardware-platform.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters