TI kondigt dual-core 1,5GHz OMAP4440-processor aan

Texas Instruments heeft deze week een nieuwe processor aangekondigd in haar OMAP4-lijn. Het gaat om de OMAP4440, die twee ARM Cortex-A9-kernen bezit en gericht is op 3D-toepassingen.

Mobiele processoren lijken de afgelopen tijd vooral van Samsung of van Qualcomm te komen, in de vorm van de Hummingbird-chip of een exemplaar uit de Snapdragon-lijn. Dat betekent echter zeker niet dat er geen andere grote spelers op de markt zijn, die vooral processoren voor wat minder dure toestellen leveren. Texas Instruments lijkt soms in die categorie te vallen, maar is zeker ook in het high-end-segment actief.

Als uitbreiding op haar high-end processoraanbod heeft TI de OMAP4440 aangekondigd, die zich tot de meest capabele processoren voor telefoons mag rekenen. Dit zogenaamde ‘System on a Chip’, kortweg SoC, is namelijk voorzien van twee ARM Cortex A9-kernen die geklokt zijn op 1,5GHz. Dat stelt de chip onder andere in staat om 1080p 3D-video’s op te nemen en af te spelen. Ook heeft het systeem ondersteuning voor twee 12-megapixelcamera’s, die tegelijk kunnen werken en dus 3D-foto’s in een resolutie van 12 megapixels kunnen maken.

Verder wordt videobellen volgens TI toch nog groot en daar speelt de chipfabrikant alvast op in. Zo ondersteunt de processor Full HD-videogesprekken en kun je in een resolutie van 720×1280 pixels met z’n vieren videobellen.

Texas Instruments OMAP4440

 

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Voor dat videobellen moeten we wel eerst LTE of vergelijkbaar netwerk hebben neem ik aan? Op dit moment gaat skype (alleen voice) al stotteren als ik via HSDPA probeer te bellen.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters