TI laat 1,8GHz dualcore-chipset zien

Texas Instruments heeft een nieuw lid van zijn OMAP4-processorreeks aangekondigd. Het gaat om de OMAP4470, die uitgerust is met een dualcore Cortex A9-chip en tot 1,8GHz geklokt kan worden.

OMAP4470

Als aanvulling op die A9-kernen zitten er in de OMAP4470 ook nog twee Cortex M3-kernen, die moeten helpen bij grafisch zware processen en zo de batterijcomsumptie van de chip laag moeten houden. Beide M3-kernen zijn geklokt op 266MHz. De hogere kloksnelheden moeten deze chip tot 80% betere prestaties geven dan zijn broertje in de OMAP4-reeks, de OMAP4430.

Ook de andere features van de chip zijn redelijk indrukwekkend. Er zit een PowerVR SGX544 GPU in de chip om alle grafische processen soepel te laten verlopen. Die is weliswaar opgebouwd uit maar één kern, hij moet grafisch toch 2,5 keer sterker zijn dat de GPU uit de OMAP4430. De GPU ondersteunt onder andere OpenGL ES 2.0, maar ook DirectX9, iets dat goed van pas komt als het om toekomstige Windows 8-tablets gaat. Net als in de OMAP4430, die in de LG Optimus 3D gebruikt wordt, zit er in de OMAP4470 dualchannel DDR2 RAM-geheugen.

De chip ondersteunt maar liefst 3 HD-schermen, waarmee toepassingen mogelijk worden die voorlopig nog niet eens in de buurt van de productiefase komen. Of dat met deze nieuwe chip wel gaat gebeuren is natuurlijk nog wel de vraag.

TI OMAP4470 features

 

Bron: Nordic Hardware

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters