Tien miljoen exemplaren Samsung Galaxy S5 verkocht in minder dan een maand

Tot nu toe heeft de verkoopstart van elke nieuwe smartphone van de Samsung Galaxy S-serie de verkooprecords van de vorige versie overtroffen, en de Galaxy S5 is geen uitzondering gebleken. Binnen 25 dagen tijd zijn er tien miljoen exemplaren van over de toonbank gegaan.

<img src=”https://www.allaboutphones.nl/wp-content/uploads/legacy/photos/pht/139/89/thumbs/ekkdi34y7o.jpg?5272″ width=”250″ height=”179″ alt=”Samsung Galaxy S5 GE Google Edition” class=””>

In de hele wereld is het nieuwe vlaggenschip van Samsung een hit, niettegenstaande de kritiek van veel techjournalisten en bloggers op het toestel dat te weinig vernieuwend zou zijn.

Op het cijfer valt wel iets af te dingen, want Samsung telt niet helemaal eerlijk. Alle telefoons die door wederverkopers en providers zijn besteld worden meegerekend. Dus het is lang niet zo dat er momenteel tien miljoen consumenten met een S5 rondlopen. Veel toestellen liggen bij providers en winkels op de plank te wachten op een klant die hem wil kopen. Maar omdat die door Samsung al zijn uitgeleverd, worden al die toestellen er door de fabrikant toch bij gerekend.

Zelfs met dit in gedachten, blijft het een indrukwekkend verkoopresultaat. De tienmiljoenste Galaxy S4 ging na 27 dagen de deur uit, en de Galaxy S3 deed daar vijftig dagen over, de Galaxy S2 vijf maanden en de Galaxy S zeven maanden.

Het toestel is momenteel in 125 landen te krijgen, bijna de hele wereld dus. De Galaxy S3 is nog altijd het populairste toestel gebleken van de S-serie, daar gingen er uiteindelijk zestig miljoen van over de toonbank. Voor de S4 was dat aantal veertig miljoen.

Bron: Sammobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters