Tien miljoen exemplaren Samsung Galaxy S5 verkocht in minder dan een maand

Tot nu toe heeft de verkoopstart van elke nieuwe smartphone van de Samsung Galaxy S-serie de verkooprecords van de vorige versie overtroffen, en de Galaxy S5 is geen uitzondering gebleken. Binnen 25 dagen tijd zijn er tien miljoen exemplaren van over de toonbank gegaan.

<img src=”https://www.allaboutphones.nl/wp-content/uploads/legacy/photos/pht/139/89/thumbs/ekkdi34y7o.jpg?5272″ width=”250″ height=”179″ alt=”Samsung Galaxy S5 GE Google Edition” class=””>

In de hele wereld is het nieuwe vlaggenschip van Samsung een hit, niettegenstaande de kritiek van veel techjournalisten en bloggers op het toestel dat te weinig vernieuwend zou zijn.

Op het cijfer valt wel iets af te dingen, want Samsung telt niet helemaal eerlijk. Alle telefoons die door wederverkopers en providers zijn besteld worden meegerekend. Dus het is lang niet zo dat er momenteel tien miljoen consumenten met een S5 rondlopen. Veel toestellen liggen bij providers en winkels op de plank te wachten op een klant die hem wil kopen. Maar omdat die door Samsung al zijn uitgeleverd, worden al die toestellen er door de fabrikant toch bij gerekend.

Zelfs met dit in gedachten, blijft het een indrukwekkend verkoopresultaat. De tienmiljoenste Galaxy S4 ging na 27 dagen de deur uit, en de Galaxy S3 deed daar vijftig dagen over, de Galaxy S2 vijf maanden en de Galaxy S zeven maanden.

Het toestel is momenteel in 125 landen te krijgen, bijna de hele wereld dus. De Galaxy S3 is nog altijd het populairste toestel gebleken van de S-serie, daar gingen er uiteindelijk zestig miljoen van over de toonbank. Voor de S4 was dat aantal veertig miljoen.

Bron: Sammobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters