Tieners gebruiken smartphone nog steeds het meest om mee te bellen

Een Duitse studie onder tieners met smartphones concludeert dat 97 procent van de Duitse tieners hun toestel nog altijd het meest gebruikt om mee te bellen en te sms-en. Internet- en andere ‘smarte’ functies komen daar ver achteraan.

Oude kiesschijftelefoonDe studie is verricht in opdracht van BITKOM, de Federale Vereniging voor Informatietechnologie, Telecommunicatie en Nieuwe Media. Kinderen van tien tot achttien jaar werden ondervraagd over hun gebruik van de slimme telefoon.

In bijgaand staatje is te zien dat 97 procent er vooral mee belt. SMS staat op plek twee met 89 procent.

Daarna wordt het pas interessant, want vanaf plek drie komen de functies aan de beurt die niet ook op dumbphones staan. Het blijkt dat de Duitse tieners hun toestel vooral benutten om foto’s en filmpjes te maken (plek 3, 74 procent) en om muziek of radio te beluisteren (plek 4, 68 procent.)

Dan volgen de wekker- en agendafuncties en spelletjes. Helemaal onderaan vinden we gebruik van het mobiele internet. Dat doet slechts elf procent van de tieners, acht procent houdt zich bezig met apps en vijf procent verstuurt er wel eens een e-mail mee. Navigatie wordt door slechts vier procent gebruikt.

De Duitse studie lijkt niet erg toepasselijk voor de Nederlandse situatie, waar vooral onder jongeren de BlackBerry zeer populair is vanwege de mogelijkheid om te pingen. Die wordt in de Duitse studie niet eens genoemd.

Duitse tieners smartphonegebruik

 

Bron: LG Blog

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters