Tieners gebruiken smartphone nog steeds het meest om mee te bellen

Een Duitse studie onder tieners met smartphones concludeert dat 97 procent van de Duitse tieners hun toestel nog altijd het meest gebruikt om mee te bellen en te sms-en. Internet- en andere ‘smarte’ functies komen daar ver achteraan.

Oude kiesschijftelefoonDe studie is verricht in opdracht van BITKOM, de Federale Vereniging voor Informatietechnologie, Telecommunicatie en Nieuwe Media. Kinderen van tien tot achttien jaar werden ondervraagd over hun gebruik van de slimme telefoon.

In bijgaand staatje is te zien dat 97 procent er vooral mee belt. SMS staat op plek twee met 89 procent.

Daarna wordt het pas interessant, want vanaf plek drie komen de functies aan de beurt die niet ook op dumbphones staan. Het blijkt dat de Duitse tieners hun toestel vooral benutten om foto’s en filmpjes te maken (plek 3, 74 procent) en om muziek of radio te beluisteren (plek 4, 68 procent.)

Dan volgen de wekker- en agendafuncties en spelletjes. Helemaal onderaan vinden we gebruik van het mobiele internet. Dat doet slechts elf procent van de tieners, acht procent houdt zich bezig met apps en vijf procent verstuurt er wel eens een e-mail mee. Navigatie wordt door slechts vier procent gebruikt.

De Duitse studie lijkt niet erg toepasselijk voor de Nederlandse situatie, waar vooral onder jongeren de BlackBerry zeer populair is vanwege de mogelijkheid om te pingen. Die wordt in de Duitse studie niet eens genoemd.

Duitse tieners smartphonegebruik

 

Bron: LG Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. kevin -

  als je een smartPHONE koopt dan is het doel dat ie kan bellen, en 97% gebruikt hem om te bellen logisch toch anders kopen ze wel een laptop met internet om spelletjes te spelen.

 2. Dennis -

  Logisch het is toch een telefoon. Weer zo'n nutteloos onderzoek, dit had ik ze ook wel kunnen vertellen. Het is ongeveer hetzelfde als je mensen gaat vragen waar ze hun fototoestel het meest voor gebruiken.

  1. Dominick -

   Steeds meer mensen, en vooral tieners, gebruiken hun telefoon steeds minder om te bellen, hoor. Dus zo vanzelfsprekend is het niet ­čśë

  2. bartvuijk -

   Ik vind het juist opmerkelijk, deze uitkomst. Kijk eens om je heen in de trein ofzo, je ziet iedereen op zo'n ding prutsen en maar weinigen bellen ermee. En als er een telefoontje binnenkomt wordt dat als storend ervaren :X

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters