‘Tieners verkiezen iPhones boven Android smartphones’

De Amerikaanse effectenbank Piper Jaffray onderzoekt twee keer per jaar de interesses van tieners. Daar komen interessante resultaten uit voort, die bijvoorbeeld veel zeggen over de populariteit van Android en iOS.

Tieners

Twee keer per jaar onderzoekt de effectenbank Piper Jaffray de interesses van tieners in Amerika. De resultaten helpen de cliënten van het bedrijf om beter te begrijpen wat de laatste trends zijn en in welke merken en producten ze kunnen investeren. Voor de buitenwereld zijn de rapporten vooral interessant omdat het goed aangeeft wat tieners nou echt willen. Dit jaar werden er 10,000 Amerikaanse tieners ondervraagt. De gemiddelde leeftijd was 16 jaar.

iPhones

Voor ons zijn de vragen rondom smartphones en apps natuurlijk het meest interessant. Android domineert de smartphonemarkt, maar hoe denken tieners daarover? In april zeiden 75% van de ondervraagde tieners dat hun volgende toestel een iPhone zal zijn. In oktober was dat percentage gestegen tot maar liefst 79%. Het percentage dat een iPhone in zijn of haar bezit heeft is van 69% tot 74% gestegen. Gezien de huidige stand binnen de industrie kun je relatief veilig aannemen dat dus 21% een Android smartphone wil gaan kopen en dat 26% van alle tieners op dit moment een Android toestel heeft.

Contrast

TienersHet is een interessant contrast met de algemene verhouding binnen de smartphonemarkt, waar iPhones het dus telkens moeten afleggen tegenover Android smartphones qua populariteit. Je kunt het opvallende contrast van twee kanten bekijken. Aan de ene kant zijn tieners juist de doelgroep die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en dus geïnformeerde keuzes maken. Dat pakt in de praktijk echter vaak anders uit, juist omdat de sociale druk om er bij te horen sterk is. Een echte conclusie kun je er dus niet aan verbinden.

Snapchat

Ook interessant is het lijstje van meest populaire chat-apps. Snapchat was in oktober met afstand de meest populaire app onder tieners. 35% van de ondervraagden gaf aan dat het sociale netwerk hun favoriete app is. Op de tweede plek staat Instagram met 24%, gevolgd door Twitter en Facebook met 13%. Dat is zeker interessante informatie voor de klanten van Piper Jaffray, juist omdat Snapchat (nu bekend als Snap) volgend jaar naar de beurs gaat met zijn app.

Bron: Piper Jaffray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Faas -

    Valt mee. Je vergeet de BTW erbij te tellen…. prijzen in de VS worden meestal zonder BTW weergegeven. Plus nog import duties.

    En vergeet je persoonlijke voorkeur en houd er rekening mee dat een ander óók een voorkeur kan hebben 😉

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters