Tienkernige processor van MediaTek kan drie 'snelheden' aan

MediaTek heeft meer gegevens onthuld over de tienkernige processor waar het bedrijf aan werkt. Die kan drie ‘snelheden’ aan, voor lichte, middelzware en zware taken.

Tienkernige processor van MediaTek kan drie 'snelheden'  aan gsmarena 001

Voordeel is niet alleen dat de juiste ‘versnelling’ wordt ingezet bij een taak die daarbij past, maar ook dat hierdoor aanzienlijk wat stroom wordt bespaard. Tot wel dertig of veertig procent vergeleken met de conventionele architectuur van processoren, meldt Mediatek.

De tienkernige Helio X20 chipset wordt door MediaTek vergeleken met een auto die een steeds steilere helling op rijdt. Bij elk hellingspercentage past een aantal processorkernen. Vier van de tien kernen zijn Cortex A53-exemplaren die zuinig zijn geklokt op 1,4 Ghz, en die zijn voor het lichtere werk. Voorts zijn er vier kernen – ook A53-exemplaren – die op 2Ghz zijn geklokt, voor het middelzware werk, en tot slot zijn er nog twee supersnelle Cortex A72-kernen met een kloksnelheid van 2,5 Ghz voor de echt zware taken. Alle tien kernen zijn 64-bits.

Daarbij beschikt de Helio X20 ook over een Mali T800-GPU, zodat de grafische prestaties extra worden ondersteund. De processor is voorzien van technologie die precies bepaalt welke processorkernen op welk moment het beste kunnen worden ingezet. Daarbij wordt ook de GPU gebruikt.

MediaTek meldt dat deze nieuwe processor bij het afspelen van YouTubevideo’s in HD zeker 39 procent aan stroom bespaart, en zelfs 41 procent als er een Skype-boodschap binnenkomt. Een spelletje Temple Run kan voor 17 procent minder vermogen dan bij de huidige processoren, en en webpagina laden scheelt vijf procent stroom.

In een filmpje dat is gemaakt op een beurs legt een vertegenwoordiger van MediaTek dit allemaal uit. Hieronder is het te zien.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters