Tijdschrift roept iPhone 5S uit tot snelste smartphone ter wereld

Het Amerikaanse tijdschrift Which? heeft na een uitgebreide test van alle laatste superphones de iPhone 5S uitgeroepen tot de snelste telefoon die er is. De Samsung Galaxy S4, de LG G2 en de HTC One worden allemaal met ruime marges verslagen als het gaat om de prestaties.

Apple iPhone 5S gold

Hierbij heeft Which? de Geekbench benchmarkt gebruikt. In tests van één processorkern werd de iPhone 5S direct met overmacht de winnaar. Op ruime afstand kwam de LG G 2 als nummer twee, gevolgd op nummer drie door de Samsung Galaxy S4. De HTC One werd vierde, en de iPhone 5C vijfde. De Samsung Galaxy S4 mini en de HTC One mini werden zesde en zevende in deze vergelijking van brute kracht.

Toen alle processorkernen van de telefoons werden aangezet, bleek de iPhone 5S nog steeds de strijd te winnen. maar de LG G2 kwam wel een stuk dichterbij. De iPhone 5S heeft een dualcore processor, de G2 en alle anderen een quadcore. Het aantal processorkernen blijkt dus niet zoveel te maken te hebben met de snelheid van de telefoon. Die snelheid is vooral te merken bij het swipen door de menu’s en het openen van apps. Dat verloopt op de iPhone 5S merkbaar sneller dan op de concurrerende toestellen.

Hieronder de precieze scores van de toestellen volgens de Geekbench test:

Apple iPhone 5s: 1410 (single core score), 2561 (multi core score)
LG G2: 882 (single core score), 2355 (multi core score)
Samsung Galaxy S4: 687 (single core score), 1939 (multi core score)
HTC One: 643 (single core score), 1805 (multi core score)
Apple iPhone 5c: 711 (single core score), 1281 (multi core score)
Samsung Galaxy S4 Mini: 649 (single core score), 1135 (multi core score)
HTC One Mini: 477 (single core score), 880 (multi core score

Tijdschrift roept iPhone 5S uit tot snelste smartphone ter wereld schermafbeelding 2013 10 20 om 231249 

Bron: Phonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. GrumpyJohn -

  Diverse tests, ervaringen en reviews laten zien dat wel meer toestellen de 5s ver achter zich laten qua snelheid, bijvoorbeel de Sony Z1, galaxy note 3 idd, en de lg g2 snap niet dat die toestellen (z1 en note 3) er niet bij zitten

  1. Quasimodo -

   Het gaat om 1 specifieke benchmark en in apple termen: het gaat om de user experience. Ook al is hij 10x zo snel, zolang iOS er op draait en het scherm beperkt is tot 4", geen SDcard heeft of verwisselbare accu, who cares 🙂

  1. Quasimodo -

   De Note 3 is niet (of nauwelijks) sneller dan een G2. Hoewel een krachtpatser, gaat hij de IP 5S niet van de 1e plaats verdringen. (in deze benchmark)

 2. Quasimodo -

  Bij een wedstrijd hebben ze gewonnen. Gefeliciteerd. Uiteraard heeft dit alleen waarde als marketing "wapen". En dan nog alleen maar wanneer je in de zelfde wedstrijd speelt. Dat doet de iPhone in mijn optiek niet. Mensen die Android willen, willen dit niet vanwege een processor maar vanwege de flexibiliteit, vrijheid en enorme keuze in hardware.
  Bovendien: het moment waarop de benchmark draait en de benchmark zelf is van belang bij deze score. Over 6 maanden ziet het er allemaal weer heel anders uit laat staan bij andere benchmarks. Het blijft stuivertje wisselen en dat is maar goed ook. Opmerkelijk is de middenmoot score van de "nieuwe" 5C. Midrange voor highend prijs, vorige maand was dit nog het peperdure vlaggenschip van Apple.

  1. Bas_vhn -

   Het is uiteindelijk ook appels met peren vergelijken. Mensen die een android telefoon willen zullen niet snel voor een iPhone kiezen en vice versa. Dat neemt niet weg dat dit stuivertje wisselen alleen maar goed is en de concurrentie bevordert.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters