Tim Cook: 'Apple Pay hoeft niet alles van je te weten'

Het nieuwe contactloze betaalsysteem Apple Pay vergaart geen data van zijn klanten. Dat beloofde Apple-CEO Tim Cook tijdens een interview met The Wall Street Journal.

Apple CEO Tim Cook schrijft een brief over privacy aan de klant

“We willen niet weten wat je koopt, we verzamelen geen data, we zijn geen Big Brother”, meldde hij. En met een grijns: “Dat laten we over aan anderen.” Hij bedoelt Google.

Apple Pay is volgens Cook veilig en makkelijk in het gebruik. Je gebruikt het door een iPhone langs een betaalautomaat te bewegen. Dan is de betaling verricht. Cook vertelde dat Apple Pay binnen drie dagen één miljoen keer is geactiveerd. Creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard laten weten dat Apple Pay marktleider is op het gebied van contactloos betalen.

“Apple Watch dagelijks opladen”

Cook had het ook over de Apple Watch. Er werd hem gevraagd hoe het staat met de accuduur van dit slimme polssieraad. Daar deed hij wat onduidelijk over. “Je zult er zo gek op zijn, dat je de Apple Watch uiteindelijk dagelijks zult moeten opladen”, zei hij. De Apple Watch breekt drie nieuwe markten open voor Apple: mode, gezondheid en fitness. “We vinden ook dat iets wat je draagt, meer aanpasbaar moet zijn aan jouw persoon.” Vandaar de drie lijnen en wel 108 verschillende modellen van de Apple Watch.

De iPhone is nog altijd de grootste cashcow van Apple, meldde Cook, maar niet alleen door het toestel zelf. “De telefoon zorgt voor de grootste omzet.” Maar ook apps en iTunes films, boeken en muziek horen daarbij. Hij gaf een voorzet voor een televisie die gemaakt wordt door Apple, maar bleef daar vaag over. Hij omschreef het huidige tv-aanbod als achterhaald, hetgeen kan betekenen dat Apple aan een alternatief werkt. Cook zei dat er iets ‘geweldigs’ gaat gebeuren op dit gebied.

Tot slot werd hem gevraagd wat hij dacht van de oorlog tussen Android en iOS, het besturingssysteem van de iPhone. Een strijd zoals tussen Mac en PC voorziet hij niet. Die heeft iOS eigenlijk al gewonnen, meent Cook. “Op de Mac waren niet genoeg apps. Dat is voor iOS geen probleem, er zijn er 1,3 miljoen.”Hij wees er voorts op dat al die apps eerst voor iOS worden ontwikkeld, en vervolgens worden geport naar Android.

Bron: WSJ, Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Hehehe, nee ze verdienen er al genoeg aan…..voorlopig. Eerst iedereen aan de Apple Pay en dan kunnen ze verder graaien. Bij een toko als Apple is het laatste wat ik denk dat ze het doen in het belang van de consument. Grappig mannetje die Cook.

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters