'Tim Cook was tegen aanklagen van Samsung'

Volgens Reuters, dat dit weekend een lange analyse heeft gepubliceerd over de complexe verhouding tussen Apple en Samsung, is huidige Apple-CEO Tim Cook altijd tegen het aanklagen van Samsung geweest. Hij wilde de goede relatie tussen beide bedrijven niet op het spel zetten.

“Cook stuurt aan op een soort verzoening”

Twee jaar geleden klaagde Apple, toen nog geleid door wijlen Steve Jobs, ineens Samsung aan voor het ‘slaafs kopieren’ van de iPhone en de iPad. Sindsdien is een verhitte patentenstrijd aan de gang die wereldwijd in tientallen rechtszalen wordt uitgevochten met zeer wisselend resultaat. Na twee jaar juridische strijd kan maar een conclusie worden getrokken: namelijk dat Apple niet is geslaagd om de Samsungproducten definitief van de markt af te krijgen.

Volgens Reuters, die anonieme bronnen citeert, is de huidige Apple-baas Tim Cook altijd tegen die patentrechtszaken geweest. Hij schijnt erop te hebben gewezen dat Apple en Samsung een zeer intensieve zakelijke relatie hebben, de een als afnemer van componenten en de ander als leverancier/producent. Die relatie wilde Cook niet op het spel zetten door een rechtszaak te beginnen.

Samsung heeft volgens Reuters vorig jaar voor zo’n acht miljard dollar aan componenten geleverd aan Apple. Die relatie bestaat op zich dus nog steeds; het is ook nauwelijks te doen om een andere producent te vinden die in de aantallen kan produceren zoals Samsung.

Toch legde het betoog van Cook het af binnen de top van Apple, vooral toen Samsung na de Galaxy S ook de Galaxy Tab presenteerde, die door Jobs en de zijnen werd gezien als een kopie van de iPad.

Cook waarschuwde toen tegen al te drastische stappen, maar de gang naar de rechter was al gezet. Jobs rekende erop dat Samsung al te afhankelijk was van Apple om de relatie als toeleverancier op het spel te zetten.

Vorig jaar won Apple een belangrijke rechtszaak in Amerika. Een schadeclaim van meer dan een miljard dollar werd toegewezen, maar er werden geen producten verboden.

Volgens Reuters ziet Apple nu in dat de zaak eigenlijk niet gewonnen kan worden op deze manier, en stuurt Cook aan op een soort verzoening. Zeker nu de rechtszaken alleen maar tot een patstelling tussen beide grootmachten hebben geleid.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bertis501 -

  Ik denk dat die rechtszaken niet goed gaan uitpakken voor Apple op de lange termijn. Van de boosheid van Jobs kan ik me wel wat voorstellen aangezien hem dit ook met zijn computers was overkomen (Microsoft) maar het is niet zijn slimste zet geweest die rechtszaken.

 2. Xaobotnik -

  Op zich wel opvallend, want ook ook Tim Cook vertoont bepaalde kenmerken van een sociopaat wanneer je bepaalde uitspraken van hem leest. Wellicht dat hij voor een groot deel toch maar Steve Jobs volgt. Anyway, we zien hoe het uitwerkt. Feitelijk hebben ze Samsung ook een impuls gegeven door die aanvallen. Samsung werd immers hèt Androidmerk dat tegenover Apple stond.

  1. Danijel -

   Ik denk dat je dit met een korreltje zout moet gaan nemen. Daar waar Apple namelijk steeds minder producten van Samsung afneemt, lijkt het erop dat hij hier met dubbele tong spreekt..

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters