'Tim Cook was tegen aanklagen van Samsung'

Volgens Reuters, dat dit weekend een lange analyse heeft gepubliceerd over de complexe verhouding tussen Apple en Samsung, is huidige Apple-CEO Tim Cook altijd tegen het aanklagen van Samsung geweest. Hij wilde de goede relatie tussen beide bedrijven niet op het spel zetten.

“Cook stuurt aan op een soort verzoening”

Twee jaar geleden klaagde Apple, toen nog geleid door wijlen Steve Jobs, ineens Samsung aan voor het ‘slaafs kopieren’ van de iPhone en de iPad. Sindsdien is een verhitte patentenstrijd aan de gang die wereldwijd in tientallen rechtszalen wordt uitgevochten met zeer wisselend resultaat. Na twee jaar juridische strijd kan maar een conclusie worden getrokken: namelijk dat Apple niet is geslaagd om de Samsungproducten definitief van de markt af te krijgen.

Volgens Reuters, die anonieme bronnen citeert, is de huidige Apple-baas Tim Cook altijd tegen die patentrechtszaken geweest. Hij schijnt erop te hebben gewezen dat Apple en Samsung een zeer intensieve zakelijke relatie hebben, de een als afnemer van componenten en de ander als leverancier/producent. Die relatie wilde Cook niet op het spel zetten door een rechtszaak te beginnen.

Samsung heeft volgens Reuters vorig jaar voor zo’n acht miljard dollar aan componenten geleverd aan Apple. Die relatie bestaat op zich dus nog steeds; het is ook nauwelijks te doen om een andere producent te vinden die in de aantallen kan produceren zoals Samsung.

Toch legde het betoog van Cook het af binnen de top van Apple, vooral toen Samsung na de Galaxy S ook de Galaxy Tab presenteerde, die door Jobs en de zijnen werd gezien als een kopie van de iPad.

Cook waarschuwde toen tegen al te drastische stappen, maar de gang naar de rechter was al gezet. Jobs rekende erop dat Samsung al te afhankelijk was van Apple om de relatie als toeleverancier op het spel te zetten.

Vorig jaar won Apple een belangrijke rechtszaak in Amerika. Een schadeclaim van meer dan een miljard dollar werd toegewezen, maar er werden geen producten verboden.

Volgens Reuters ziet Apple nu in dat de zaak eigenlijk niet gewonnen kan worden op deze manier, en stuurt Cook aan op een soort verzoening. Zeker nu de rechtszaken alleen maar tot een patstelling tussen beide grootmachten hebben geleid.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bertis501 -

  Ik denk dat die rechtszaken niet goed gaan uitpakken voor Apple op de lange termijn. Van de boosheid van Jobs kan ik me wel wat voorstellen aangezien hem dit ook met zijn computers was overkomen (Microsoft) maar het is niet zijn slimste zet geweest die rechtszaken.

 2. Xaobotnik -

  Op zich wel opvallend, want ook ook Tim Cook vertoont bepaalde kenmerken van een sociopaat wanneer je bepaalde uitspraken van hem leest. Wellicht dat hij voor een groot deel toch maar Steve Jobs volgt. Anyway, we zien hoe het uitwerkt. Feitelijk hebben ze Samsung ook een impuls gegeven door die aanvallen. Samsung werd immers hèt Androidmerk dat tegenover Apple stond.

  1. Danijel -

   Ik denk dat je dit met een korreltje zout moet gaan nemen. Daar waar Apple namelijk steeds minder producten van Samsung afneemt, lijkt het erop dat hij hier met dubbele tong spreekt..

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters