Tim Cook wil meer medische functies op Apple Watch

Apple-directeur Tim Cook voorspelt dat Smartwatches in de toekomst onmisbaar worden voor het in de gaten houden van de gezondheid van mensen. Dit zei hij in een vraaggesprek op Startup Fest Europe.

Nooit meer zonder

Hij stelde dat de heilige graal van de Apple Watch is dat je ermee in de gaten kunt houden wat er met je lichaam gebeurd. Hij vergelijkt het apparaat met de lampjes in een auto, die aanduiden dat bijvoorbeeld de olie vervangen moet worden. Het menselijk equivalent hiervan is volgens hem de geest. “Maar die overtuigt ons vaak dat we geen hulp nodig hebben”, stelt hij. Smartwatches kunnen volgens hem een belangrijke bijdrage leveren aan het monitoren van de gezondheid. Cook voorspelt dat de mensen op een dag terugblikken en zich afvragen hoe ze het ooit zonder het apparaat gedaan hebben.

Aanbod apps remt verkoop af

De Apple Watch leek eerst niet meer dan een extensie van de iPhone, maar door deze uitspraken lijkt de essentie te zitten in gezondheid. Daar ligt de focus bij het verder ontwikkelen van het apparaat waarschijnlijk ook. Het apparaat verkocht in het eerste jaar van zijn bestaan nog niet erg goed: in het eerste kwartaal werden er slechts 1,6 miljoen stuks verkocht. Volgens critici is dit te wijten aan het feit dat er nog niet genoeg nuttige apps voor het apparaat zouden zijn. Bovendien ontbreekt de Apple Pay-functie nog altijd in Nederland.

Livestream

Cook sprak op het Startup Festival met voormalige Eurocommissaris Neelie Kroes. Namens StartupDelta werkt zij aan het stimuleren van Nederlandse startups. Het grote startup-festival vindt deze week plaats in de Beurs van Berlage. De livestream kun je hier volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters