Tim Cook wil meer medische functies op Apple Watch

Apple-directeur Tim Cook voorspelt dat Smartwatches in de toekomst onmisbaar worden voor het in de gaten houden van de gezondheid van mensen. Dit zei hij in een vraaggesprek op Startup Fest Europe.

Nooit meer zonder

Hij stelde dat de heilige graal van de Apple Watch is dat je ermee in de gaten kunt houden wat er met je lichaam gebeurd. Hij vergelijkt het apparaat met de lampjes in een auto, die aanduiden dat bijvoorbeeld de olie vervangen moet worden. Het menselijk equivalent hiervan is volgens hem de geest. “Maar die overtuigt ons vaak dat we geen hulp nodig hebben”, stelt hij. Smartwatches kunnen volgens hem een belangrijke bijdrage leveren aan het monitoren van de gezondheid. Cook voorspelt dat de mensen op een dag terugblikken en zich afvragen hoe ze het ooit zonder het apparaat gedaan hebben.

Aanbod apps remt verkoop af

De Apple Watch leek eerst niet meer dan een extensie van de iPhone, maar door deze uitspraken lijkt de essentie te zitten in gezondheid. Daar ligt de focus bij het verder ontwikkelen van het apparaat waarschijnlijk ook. Het apparaat verkocht in het eerste jaar van zijn bestaan nog niet erg goed: in het eerste kwartaal werden er slechts 1,6 miljoen stuks verkocht. Volgens critici is dit te wijten aan het feit dat er nog niet genoeg nuttige apps voor het apparaat zouden zijn. Bovendien ontbreekt de Apple Pay-functie nog altijd in Nederland.

Livestream

Cook sprak op het Startup Festival met voormalige Eurocommissaris Neelie Kroes. Namens StartupDelta werkt zij aan het stimuleren van Nederlandse startups. Het grote startup-festival vindt deze week plaats in de Beurs van Berlage. De livestream kun je hier volgen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters