Tips om de beste foto’s te maken met je smartphone

Geen periode is zo fotogeniek als de feestdagen, zullen ze bij Simyo gedacht hebben. Samen met Instagramfotograaf Joost Bastmeijer geeft de Sim Only-provider tips over smartphonefotografie. Met andere woorden: hoe je mooie foto’s met je smartphone maakt.

All About Phones Lenovo Motorola Moto Z reviewDit doet de provider door middel van vier filmpjes. Hierin laat Bastmeijer, die op Instagram goed is voor meer dan 47 duizend volgers, zien hoe hij mooie foto’s maakt met zijn smartphone. De camera’s van smartphones worden namelijk steeds beter. De camerasensor wordt bijvoorbeeld groter, zodat er meer details worden opgevangen.

Smartphonefotografie wordt steeds beter

Ook het aantal megapixel neemt toe. Zo zijn 20-megapixelcamera’s geen uitzondering meer. De meeste telefoons die dit jaar zijn uitgebracht, hebben doorgaans wel een camera van 10 of meer megapixel. Ook aspecten zoals het diafragma worden steeds beter, waardoor het ook mogelijk is om onder donkere omstandigheden detailrijke foto’s te schieten.

Toch weten veel mensen niet hoe ze de camera van hun telefoon goed moeten gebruiken. Vandaar dat er nu vier video’s zijn gemaakt waarin dit wordt uitgelegd. Hierin geeft Bastmeijer onder andere tips hoe je licht en schaduw kunt gebruiken om een mooie foto te nemen. Bijvoorbeeld hoe je een onderwerp kunt uitlichten. Verder gaat Bastmeijer in de video’s in op bijvoorbeeld het maken van close-upfoto’s van bijvoorbeeld je bordje pasta. Hij laat zien hoe je zelf een mooie compositie voor de foto maakt en waar je op moet letten bij het nemen van een portretfoto.

Op zijn Instagram-account zie je wat de mogelijkheden zijn van je smartphonecamera. Zo maak je met een handomdraai met Kerst de mooiste foto’s en hoef je niet meer te rommelen met zo’n grote spiegelreflexcamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Huawei logo

Voorkant Huawei Mate 10 gelekt: high-end toestel met dunne schermranden lees verder

Samsung Apple iPhone X geld

Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X lees verder

Google Pixel XL design taimen

Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters