10 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Je bent gek van je iPhone en wilt hem continu gebruiken, met deze simpele 10 tips haalt je batterij ook het einde van de dag.

iPhone & batterijduur

Met je iPhone ben je de hele dag in de weer, van informatie opzoeken voor het OV tot het continu bijhouden van sociale media, mails en WhatsApp. Voor je het weet is de batterij van je toestel echter leeg en ben je opzoek naar een oplader of zit je misschien zelfs volledig zonder geliefde smartphone. Deze simpele tips kunnen die situatie voorkomen en de batterijduur van je iPhone optimaliseren.

Moest je toch op zoek zijn naar een back-up is een mobiele “powerbank” misschien wel een goed idee. Dat is eigenlijk een grote batterij die je kan meenemen om je smartphone of tablet onderweg mee op te laden, zonder dat je naar een stopcontact moet zoeken. Wij maakten al een handig overzicht over de beste powerbanks en heel wat extra informatie.

1. Schakel “verversen op achtergrond” uit

IMG_5098

Je iPhone is uitgerust met een intelligente functie genaamd “op de achtergrond verversen”. Concreet houdt dit in dat je iPhone onthoudt dat je je Facebook altijd checkt rond 8u op maandag, waarna het apparaat je nieuwsoverzicht al voor je ophaalt zodat jij minder moet wachten. Het is een handige functie maar verbruikt veel energie.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond en schakel de optie uit.

2. Apps niet langer automatisch laten updaten

IMG_5100

Je iPhone checkt continu de App Store naar nieuwe versies van applicaties en installeert deze vervolgens automatisch voor je. Wel handig maar het verbruikt wederom heel wat energie.

Ga naar Instellingen > iTunes en App Store en schakel “Updates” uit. Vanaf nu moet je apps zelf even handmatig updaten door de App Store te openen. Je kan er eventueel ook voor kiezen om aangekochte muziek of boeken niet vanzelf te synchroniseren.

3. Schakel appsuggesties uit

IMG_5101

Vanaf iOS 8 maakt je iPhone gebruik van heel wat data, zoals je locatie en de tijd, om bepaalde apps voor je te suggereren. Deze krijg je te zien wanneer je op je startscherm naar rechts veegt om met Spotlight data op te zoeken.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Handoff en appsuggesties en schakel “Geinstalleerde apps” uit.

 

4. Schakel animaties en effectjes uit

IMG_5102

Sinds iOS 7 maakt je iPhone gebruik van allerlei animaties en effectjes bij het wisselen en openen van apps. Mooi voor het oog maar de functie zorgt voor extra rekenwerk voor je apparaat en dat kost energie.

Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging en schakel “verminder beweging” aan.

 

5. Schakel Wi-Fi uit als je het niet gebruikt

IMG_5104

Wanneer je niet gebruik maakt van je Wi-Fi, en dus surft op 3G of 4G of gewoon helemaal niet, kan je Wi-Fi beter uitschakelen. De sensor zoekt namelijk continu naar gekende netwerken om mee te verbinden en dat kost energie. Wanneer je dus geen Wi-Fi wil gebruiken schakel je deze best uit.

Dat kan door naar Instellingen te gaan en Wi-Fi uit te schakelen. Een andere mogelijkheid is om met een vinger van onder naar boven over je scherm te swipen en op het Wi-Fi icoontje (tweede van links) te drukken om het uit te schakelen.

6. Schakel locatievoorzieningen uit

IMG_5105

Wanneer je geen gebruik maakt van een app die je locatie nodig heeft, zoals Kaarten of Foursquare, schakel je deze functie best uit. Deze maakt namelijk gebruik van onder andere mobiele data, Wi-Fi en GPS om je locatie continu te bepalen en naar apps door te sturen.

Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en schakel deze uit. Wanneer je ze terug nodig hebt schakel je ze gewoon weer in.

7. Schakel Bluetooth uit

IMG_5106

Wanneer je geen gebruik maakt van een apparaat dat van Bluetooth gebruik maakt om te verbinden, zoals een speaker of headset, schakel je dit best uit. De sensor zoekt namelijk continu naar gekende apparaten en dat verbruikt heel wat energie.

Ga naar Instellingen en schakel Bluetooth uit. Een andere optie is om van helemaal onderaan je toestel naar boven te swipen en op het Bluetooth icoontje (die in het midden) te klikken.

8. Ververs je e-mail minder frequent

IMG_5107

Je iPhone haalt op de achtergrond automatisch je mails op. Naarmate je vaak of weinig je mails leest kan je er voor kiezen dit minder frequent of juist vaker te laten gebeuren. Wanneer je je mails toch niet zo vaak lees op je iPhone kan je deze beter minder frequent laten verversen om zo meer energie te besparen.

Ga naar Instellingen > Nieuwe gegevens > Mail, Contacten en Agenda, scroll naar beneden en kies de frequentie.

9. Laat je iPhone minder vibreren

IMG_5108

Vibreren kost energie, je voorkomt dus best dat dit onnodig gebeurt voor notificaties waar je toch niet in geïnteresseerd bent.

Ga naar Instellingen > Geluiden en schakel eventueel “Trillen bij belsignaal” of “Trillen bij geluid” naar eigen keuze uit. Je iPhone zal nog steeds trillen wanneer hij in trilstand staat, hij zal dit echter niet meer doen wanneer je ook je belsignaal of SMS-signaal aan hebt staan. Zo kan je makkelijk energie besparen en heb je er niet veel last van.

10. Verlaag de helderheid van je scherm

IMG_5109

Je scherm is waarschijnlijk het onderdeel wat het meeste van je energie verbruikt. Hou je helderheid wanneer mogelijk zo laag mogelijk, zeker in een donkere omgeving. Kies enkel voor volledige helderheid in direct zonlicht of zeer verlichte ruimtes.

De helderheid van je scherm aanpassen kan door te navigeren naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Een andere mogelijkheid is om van helemaal onderaan je toestel naar boven te swipen en de helderheid helemaal naar links te slepen.

Algemene tips

Ten slotte geven we nog enkele algemene tips mee. Hou er rekening mee dat hoofdzakelijk applicaties die heel wat grafische of mathematische rekenkracht vereisen energie verbruiken, denk hierbij hoofdzakelijk aan games. Ook Facebook staat bekend als een grote verbruiker.

Een bekende “tip” is om doorheen de dag twee keer op je homeknop te drukken en alle apps naar boven te swipen om ze uit te schakelen. Dit bespaart echter geen batterijduur en heeft dus geen zin. iOS gaat zeer intelligent om met multitasking en werkt niet zoals Android of je computer. Apps die je niet gebruikt draaien niet verder op de achtergrond maar worden tijdelijk “opgeslagen” zodat je later weer kan verdergaan waar je was. Het komt je batterijduur niet ten goede en kost je dus enkel wat tijd.

Voor meer tips voor je iPhone of iPad hou je best onze website in de gaten.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters