iPhone 7 kopen? 4 zaken om rekening mee te houden – ADV

Apple iPhone 7 Plus koopwijzerDe iPhone 7 is sinds kort in Nederland te koop. Natuurlijk is het moeilijk om Apples nieuwe smartphone te weerstaan, maar voor je tot de aanschaf overgaat is het goed om je voor te bereiden. Wij hebben wat tips voordat je een iPhone 7 gaat kopen.

De nieuwe iPhone behoort tot de duurste smartphones van het moment, al staat daar wel tegenover dat je een ontzettend goed toestel in huis haalt. Met zijn geweldige camera, strakke design en krachtige hardware biedt de iPhone 7 alles wat je van een smartphone zou verwachten én meer. Dus: waar wacht je nog? Hier nog wat laatste tips.

  1. Check de iPhone 7-voorraad

Je bent natuurlijk niet de enige die de nieuwe iPhone wel ziet zitten. De vraag is groot, het aanbod voorlopig klein. Wil je een iPhone 7 kopen, dan zul je goed moeten zoeken en slim moeten zijn. Tenzij je natuurlijk naar iPhoned gaat. Daar vind je de beste iPhone 7 abonnementen vergelijker, inclusief up-to-date informatie over de voorraad.

Want laten we eerlijk zijn: ruim een maand wachten om de nieuwe iPhone in huis te krijgen is wel heel vervelend. Met deze vergelijker zie je niet alleen waar je de iPhone 7 het goedkoopst kunt halen, maar ook het snelst. Daar horen wellicht afwegingen bij:

  1. Ga je voor de iPhone 7 of de 7 Plus?

Net als voorgaande jaren brengt Apple weer twee modellen uit. Naast de iPhone 7 met een 4,7 inch-scherm is er natuurlijk ook nog de 5,5-inch iPhone 7 Plus. Maar wacht: het formaat is dit jaar niet het enige verschil. Ook het onderscheid tussen de camera’s is redelijk groot.

Daarmee zul je toch een afweging moeten maken. Kies je voor de compacte iPhone, dan kun je hem in ieder geval aardig makkelijk met één hand bedienen. De grotere iPhone 7 Plus is wellicht wat lomper, maar beschikt wel over een ongehoord goede camera. Achterop zitten namelijk twee lenzen, waarvan er één door Apple een ‘telelenscamera’ wordt genoemd. Zo kun je tot wel twee keer optisch inzoomen, zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Met de nieuwe Portret-functie zien foto’s van je vrienden en familie er bovendien kekker dan ooit uit. Dat maakt de 7 Plus wat ons betreft een stuk aantrekkelijker.

  1. Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Eindelijk: Apple levert zelfs de goedkoopste iPhone nu al met 32GB opslagruimte. Dat is een flinke upgrade ten opzichte van de 16GB waar we jaren mee opgezadeld werden. Daar staat echter wel tegenover dat de hogere kwaliteit van foto’s en video’s zorgt voor steeds grotere bestanden. En dan hebben we ook niet over de vele apps in de App Store die er voor zorgen dat je zo door je opslagruimte heen hebt.

Omdat je de iPhone opslagruimte niet kan uitbreiden, is het aan te raden om vooraf goed na te denken over hoeveel je nodig hebt. Maak je weinig foto’s of sla je ze vooral online op, dan kom je waarschijnlijk aardig uit de voeten met 32GB. Het wordt helemaal makkelijk als je muziek streamt met Spotify en video’s via Netflix: scheelt ook weer in de opslagruimte. Heb je liever altijd alles bij je, dan is 128GB of misschien zelfs 256GB de betere keuze. Kost iets meer, maar aan de andere kant: je mobiele databundel hoeft ook minder groot te zijn. Bespaar je op termijn natuurlijk óók weer geld.

  1. Waarom eigenlijk niet de ‘oude’ iPhone?

Hoewel alle aandacht op dit moment uitgaat naar de nieuwe iPhone, is er natuurlijk eigenlijk niks mis met de iPhone 6S. Sterker nog: het oude model heeft zelfs enkele voordelen. Zo beschikt de iPhone 6S nog over een aansluiting voor je ‘oude’ koptelefoon. En hij is dan wel niet waterdicht, er zit wel een fysieke homeknop op. Dat werkt een stuk beter met handschoenen aan. Bovendien beschikken oudere iPhones over dezelfde nieuwe software, dus in het dagelijks leven zul je het verschil niet of nauwelijks merken. Een iPhone 6S met abonnement scheelt op termijn bovendien honderden euro’s ten opzichte van de iPhone 7.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters