14 manieren om de accuduur van je iPhone te verlengen

De iPhone 7 is komende vrijdag verkrijgbaar. En hoewel deze een grotere batterij heeft dan zijn voorganger, is het nog steeds maar de vraag of je er de dag mee doorkomt. Daarom zijn hier 14 manieren om de accuduur van je iPhone te verlengen.

batterijgebruik-iphone-controleren1. Check je batterijgebruik

Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Batterij > Afgelopen week. Zo zie je in één oogopslag welke apps energievreters zijn. Als je een aantal van de grootgebruikers niet gebruikt, dan is het het beste ze te verwijderen.

facebooklogo2. Verwijder de Facebook-app

De Facebook-app krijgt hier speciale aandacht. De app is namelijk niet bepaald energiezuinig en veel mensen gebruiken hem veel en vaak. Mocht dit nou een van de grote batterijvreters op jouw iPhone zijn, haal de app dan van je telefoon af en gebruik Facebook via je browser.

mobiele-adblocker3. Gebruik een ad-blocker

Als je veel op het internet surft met je iPhone, kan het interessant zijn om een ad-blocker te installeren. Die zorgt ervoor dat geen onnodige pop-ups weergegeven worden. Die pop-ups bevatten vaak foto’s of video’s die van je batterij snoepen. Met een ad-blocker voorkom je dit.

apps-sluiten-iphone4. Houd op met het sluiten van apps

Het open hebben staan van veel apps klinkt als een echte batterijkiller. Dat is het echter niet en dat heeft niemand minder dan Apple’s iOS-directeur Craig Federighi bevestigd.

 energiebesparingsmodus-iphone5. Gebruik energiebesparingsmodus en vliegtuigmodus

Ga naar Instellingen > Batterij > Energiebesparingsmodus. Hierdoor worden een aantal veeleisende functies en visuele effecten minder uitgevoerd of zelfs helemaal uitgeschakeld. Met Instellingen > Vliegtuigmodus schakel je Wi-Fi, mobiele data, Bluetooth en NFC uit, wat ook batterij bespaart.

helderheid-iphone6. Maak het scherm minder helder

Hoe helderder je je scherm instelt, hoe meer batterij je dat kost. Ga daarom naar Instellingen > Helderheid en achtergrond. Hier kun je de helderheid van je scherm aanpassen. Zet hem op een vrij donker niveau: dat lijkt misschien onprettig, maar het went erg snel.

ververs-apps7. Laat apps niet op de achtergrond verversen

Sommige apps blijven ook op de achtergrond actief en vreten daardoor zelfs batterij als je ze niet gebruikt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond en schakel de functie uit.

locatievoorzieningen-iphone8. Sta locatievoorzieningen niet toe

Doe dit als apps veel stroom gebruiken of als ze de locatievoorzieningen helemaal niet nodig hebben. Ga naar Instellingen > Algemeen > Locatievoorzieningen en vink naar eigen inzicht de functies uit die je niet nodig hebt.

9. Schakel pushmail uit

De iPhone is zo ingesteld dat hij continu checkt of je nieuwe e-mail krijgt en dat vreet batterij. Ga daarom naar Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens. Daar kun je de pushmail uitzetten en instellen dat de iPhone ieder kwartier, halfuur of uur je mail checkt. Een stapje verder kun je nog gaan door je iPhone alleen te laten checken als je de mail-app opent.

slechte-wi-fi10. Zet Wi-Fi/mobiele data uit als het signaal slecht is.

Als je Wi-Fi- of mobiele data-signaal slecht is, dan blijft de iPhone zoeken naar een beter signaal. Dat kost energie en dus batterij. Zet daarom Wi-Fi (Instellingen > Wi-Fi) of mobiele data (Instellingen > Mobiele data) uit als je signaal niet goed is.

push-notification11. Zet onnodige push-meldingen uit (of zet je iPhone op ‘Niet storen’)

Elke keer dat je een push-melding krijgt, verbruikt dat batterij. De telefoon komt namelijk uit sluimerstand en geeft tekst weer. Kijk daarom bij Instellingen > Meldingen. Klik vervolgens op de app waarvan jij geen meldingen meer hoeft te krijgen en zet ze uit. Door je telefoon op ‘Niet storen’ te zetten krijg je ook geen meldingen meer. Ga hiervoor naar Instellingen > Niet storen en zet de modus aan.

icloud-keychain12. Zet iCloud-sleutelhanger uit

Als je iCloud niet veel gebruikt, kun je overwegen Keychain uit te zetten. Ga hiervoor naar Instellingen > iCloud > Sleutelhanger.

iphone-spotlight13. Spotlight uitzetten

Spotlight is ontzettend handig om je iPhone te doorzoeken. Het vreet alleen wel batterij, omdat de telefoon zijn database continu moet updaten. Is de functie niet zo belangrijk voor je, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Zoek met Spotlight en zet hem uit.

zon14. Stel je telefoon niet bloot aan extreme temperaturen

Teveel zon is niet goed voor de levensduur van de batterij van je iPhone. Ook extreme kou moet je vermijden als je met je iPhone de dag wilt doorkomen.

Bron: TheAppGeeks

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters