30 Essentiële Pokémon Go tips die je moet kennen!

Pokémon Go is ontzettend populair. De augmented reality app van Niantic Labs verbrak in de eerste week al talloze records en gaf apps als Candy Crush en Clash of Clans al het nakijken.

Pokémon Go tips

Het veroorzaakte een immer aanhoudend fenomeen waar elk bedrijf maar al te graag een graantje van mee wil pikken, en waardoor Nintendo opeens weer volop in de schijnwerpers staat. Toch biedt het ogenschijnlijk simpele spelletje nog een verrassende diepgang en geheimen. We zetten 30 tips en tricks op een rijtje die je misschien nog niet kende.

1. Evoluerende Pokémon krijgen al hun health terug, zelfs als ze al verslagen zijn. Verspil dus geen revives en potions als het helemaal niet nodig is.

2. Aan het begin van Pokémon Go kun je uit drie starter-Pokémon kiezen: Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Eigenlijk is er zelfs een vierde keuze. Er is namelijke en trucje waarmee je Pikachu kunt kiezen in plaats van de andere drie keuzes. We leggen je in dit artikel uit hoe dat in zijn werk gaat.

3. Als je het scherm van je telefoon uitzet stopt ook de game. Als je dus besluit te gaan hardlopen omdat je een ei wil laten uitkomen, dan zul je de app open moeten laten staan en je scherm aan. Binnenkort komt echter een Pokémon Go Plus armbandje beschikbaar. Met behulp van het armbandje blijft de game actief en kun je gewoon Pokéstops en Pokémon vinden zonder dat je het scherm van je telefoon aan hoeft te houden. Scheelt ook weer voor je accu!

4. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je batterij te besparen. Zo heeft Pokémon Go een ingebouwde Battery Saver option waar niet veel mensen van af weten. Battery Saver Mode zorgt ervoor dat je scherm wel uit gaat maar dat de app open blijft als je je smartphone ondersteboven houdt. Zeer handig als je een lange dag voor de boeg hebt. Je smartphone zal trillen als er een Pokémon in de buurt is, dus let goed op! Een andere manier om je batterij te besparen is het uitzetten van augmented reality. We leggen je in dit artikel uit hoe dat moet.

5. De voetafdrukken laten zien hoe een Pokémon is. Elke individuele voetafdruk staat voor 50 meter. Een Pokémon met een voetafdruk onder zich betekent dat hij 50 tot 100 meter van je verwijderd is, terwijl een Pokémon met drie voetafdrukken zich dus binnen radius van 200 meter om je heen bevindt. De grijze Pokémon staan nog niet in je Pokédex.

6. Als je een Pokémon selecteert in het “Nearby” scherm, dan wordt het beestje in kwestie je doel en wordt de kans dat je de Pokémon ook daadwerkelijk tegen komt een stuk groter. Altijd doen dus!

7. Staat er een Pokémon in de “Nearby” lijst zonder voetafdrukken? Roep de Pokémon op door op je scherm te tikken, waarna de voetafdrukken binnen enkele seconden zullen verschijnen.

8. De teams waar je vanaf level 5 voor kunt kiezen zijn gebaseerd op de drie legendarische vogels uit de eerste Pokémon game. Instinct (Zapdos) focust op het uitkomen van eieren, Valor (Moltres) focust op gevechten en Mystic (Artucino) is gespecialiseerd in het laten evolueren van Pokémon.

9. De Pokémon games staan bekend om de turn-based gevechten, waarbij je om de beurt een aanval doet. In Pokémon Go is dat niet het geval. Je swiped naar links en naar rechts om de aanvallen van je tegenstander te ontwijken en tikt op de vijandige Pokémon om zo veel mogelijk schade toe te dienen. Beide partijen kunnen dus tegelijkertijd aanvallen, dus wees altijd op je hoede! Het enige tactische element dat eigenlijk nog overblijft is je Special meter. Als de meter volgelopen is kun je de speciale aanval van je Pokémon inzetten. In dit artikel leggen we je verder uit hoe de gevechten in Pokémon Go in elkaar steken.

 

12. Door op het potloodje naast een Pokémon’s naam te drukken kun je zijn of haar naam veranderen. Alles is toegestaan, maar alleen jij kan de naam zien. Voor alle andere trainers heet jouw Pikachu gewoon nog steeds Pikachu, hoe creatief jouw zelf verzonnen namen ook zijn. Hier lees je meer over het veranderen van de namen.

13. Wilde je een Pokémon vangen maar miste je Pokéball het beestje in kwestie? Tik op de gevallen Pokéball en je kunt ze gewoon nog een keer gebruiken! Veel mensen blijven nieuwe Pokéballs gooien, wat natuurlijk enorm zonde is.

14. Het is slimmer om je Pokémon krachtiger te maken nadat ze zijn geëvolueerd, want dan krijg je in verhouding meer Combat Power (CP).

15. Het verdedigen van een Gym is niet alleen maar handig voor je team, maar het levert ook nog eens wat op. Je krijgt namelijk een dagelijkse bonus, in de vorm van XP, voor inzetten van je Pokémon voor een Gym. Hoe meer Pokémon je aan Gyms hebt toegekend, hoe hoger die dagelijkse bonus wordt. Daarnaast krijg je dan ook nog eens extra Stardust en Coins. Je kunt de bonus elke dag ophalen door naar de Shop te gaan en op het blauwe schild te drukken. Vergeet dus niet elke dag je beloning op te halen!

16. Je kunt razendsnel items van Pokéstops krijgen terwijl je bijvoorbeeld in de bus zit. Je hoeft namelijk niet de complete animatie af te kijken wanneer je items ontvangt. Door meteen op het kruisje te drukken kun je meteen weer doorspelen, maar krijg je alsnog de items binnen.

tips

17. Het bewegende gras op je kaart geeft aan waar Pokémon waarschijnlijk op zullen duiken. Het geeft je absoluut geen garantie dat je er ook daadwerkelijk Pokémon zult gaan vinden, maar de kans is wel zeer groot.

18. De wereld in Pokémon Go is gebaseerd op je eigen omgeving, zoals je vast al is opgevallen. Rivieren in het echt zijn bijvoorbeeld ook rivieren in het augmented reality, en hetzelfde geld voor bossen, bergen en wegen. Dat heeft ook daadwerkelijk invloed op de soorten Pokémon die je kunt vinden. Elke Pokémon kan overal opduiken, maar de kans dat je een water Pokémon tegenkomt is bijvoorbeeld groter als je in de buurt van een meer loopt. Hier kun je meer lezen over de locaties van Pokémon.

19. Ook het tijdstip waar op je Pokémon vangt heeft invloed op welke exemplaren je tegen kunt komen. Midden in de nacht is de kans op een Zubat bijvoorbeeld groter.

20. Een select aantal Pokémon kun je echt alleen in bepaalde gebieden vinden. Dan hebben we het niet over in het bos of midden in een winkelcentrum, maar over bepaalde delen van de wereld. Gelukkig zal Niantic Labs hoogstwaarschijnlijk binnenkort een ruil-functie introduceren, waardoor je alsnog zonder het vliegtuig te pakken alle Pokémon kan verzamelen.

21. Pokémon Go is mateloos populair, wat helaas ook zo zijn keerzijdes heeft. Zo waren de servers van Niantic Labs niet voorbereid op dit ongekende succes, wat resulteert in crashende apps en errors wanneer je verbinding probeert te maken met de servers. Na een paar keer opnieuw verbinding maken komt het meestal wel goed, maar vergeet niet de app echt te sluiten. Alleen dan wordt er echt opnieuw verbinding gemaakt, en is de kans dus ook groter dat je gewoon kunt beginnen met spelen. Ga dus niet alleen naar je homescreen en dan terug, maar sluit de app echt in je multitask-menu.

22. Een ander behoorlijk vervelende glitch zorgt er soms voor dat je app opeens opnieuw wordt opgestart tijdens een Gym gevecht. Je kunt het gevecht dan opnieuw starten, maar meestal wordt je er dan weer uitgegooid. Dat komt omdat de servers denken dat je je vastgelopen gevecht nog bezig is en je niet twee gevechten tegelijkertijd kunt doen. Wacht dus even een paar minuten en begin dan weer opnieuw.

23. Als je Pokémon Go begint te spelen dan zul je vooral de wat zwakkere en minder zeldzame exemplaren tegenkomen, zoals Zubat, Pidgey en Drowzee. Naarmate je een hoger level krijgt zul je meer zeldzame Pokémon tegen komen, dus heb even geduld. Je kunt dit proces echter versnellen door de zwakke Pokémon gewoon te blijven vangen, zoals we je in dit artikel uitleggen.

24. Sterkere en zeldzamere Pokémon zijn vaak moeilijker om te vangen, zoals je in eerdere tips al las. Een groene ring is het makkelijkst en een rode ring het moeilijkst, dus let goed op de kleur. Moeilijk te vangen Pokémon zullen sneller weer uit je Pokéball springen of zelfs wegrennen. Je kunt items zoals berries kopen of vinden om het vangen van moeilijke exemplaren te vergemakkelijken.

25. Per soort ei moet je een andere afstand lopen om het ei uit te laten komen. Uiteindelijk zal er een Pokémon uit komen, maar welk soort je zult ontvangen hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we je precies uit hoe de eieren in Pokémon Go werken, en welke Pokémon er precies in je ei kunnen zitten.

26. Pokémon met drie vraagtekens als Combat Points herkennen je niet als een trainer, met als resultaat dat de kans groot is dat ze zullen wegrennen. Als je de Pokémon in kwestie toch wil vangen dan kun je het beste meteen een item gebruiken.

tips

27. Gevangen Pokémon kunnen in vier categorieën vallen: blank, good, nice en excellent. De categorien geven je respectievelijk 0, 10, 50 en 100 bonus XP bovenop de XP die je al krijgt omdat je een Pokémon hebt gevangen. Probeer bovendien de bal echt in het midden van de cirkel te gooien, want ook dan krijg je extra XP.

28. Probeer zoveel mogelijk Pokéballs met een boogje te gooien, want ook dat levert meer XP op, waardoor je weer sneller kunt levellen. Een curveball is wel een stuk moeilijker om te gooien, dus pas op dat je niet al je Pokéballs verspilt. Houdt de bal ingedrukt en maak een draaiende beweging, tot je een soort glitters ziet verschijnen. Nu kun je de bal gooien, met de hoop dat je alsnog de Pokémon vangt. De eerste paar keren zul je ongetwijfeld missen, maar als je eenmaal hebt geoefend kun je zo consequent extra XP binnen harken.

29. Als een van de laatste tips willen we je er aan herinneren dat Pokémon Go nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Download dus even de app uit de App Store of Play Store, zodat je zeker weet dat je de nieuwste updates ontvangt en je een veilige versie hebt. Er deed namelijk een versie van Pokémon Go de ronde die de controle over je smartphone kan overnemen. In dit artikel kun je lezen hoe je kunt bepalen of jij ook getroffen bent.

30. Je komt meer Pokémon tegen als je natuurlijk meer rondloopt door je omgeving. Toch kan het even duren voor de servers bijgewerkt zijn en alle informatie is geladen nadat je bijvoorbeeld een nieuwe wijk bent binnen gelopen. Je kunt het merken aan de draaiende Pokéball linksboven. Het is dus slim om dan even een paar minuutjes stil te gaan staan, want wie weet mis je anders zeldzame Pokémon.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters