6 handige Android hacks waarvoor je niet hoeft te rooten

Android gebruikers opgelet: in dit artikel laten wij 6 Android hacks zien die je kan toepassen zonder je telefoon te rooten. Waarom je smartphone hacken als dit niet nodig is?

Verander je widgets

Vind jij de widgets op je smartphone saai en ben je wel toe aan iets anders? Dat kan! Er zijn verschillende applicaties die je kunt downloaden waarmee je je widgets kunt aanpassen. Een van die apps is Beautiful Widgets. Zo kun je zelf bijvoorbeeld koppelingen naar andere apps in je widgets verwerken, of een ontwerp dat je online hebt gevonden gebruiken. Een ander goed voorbeeld van een app waarmee dat kan is UCCW Widgets.

edge-appEdge Display

Ook zonder Samsung Galaxy S6 Edge kun je een Edge uiterlijk creëren op je Android smartphone. De applicatie die je daarvoor moet downloaden is Edge Color Notifications. Dankzij deze app krijg je dezelfde sidebars als de Samsung Galaxy S6 Edge. Bovendien ziet het er niet alleen goed uit, maar zijn de sidebars ook erg handig. Natuurlijk is het niet precies hetzelfde, maar het komt aardig in de buurt.

Bedien je computer op afstand

Je computer op afstand bedienen heeft als voordeel dat je je bestanden op andere apparaten kunt openen. Dankzij de app Chrome Remote Desktop kan dit veilig en zónder je smartphone te hacken. Eerst moet je Chrome Remote Desktop downloaden op je computer en de instructies volgen. Vervolgens moet je deze app downloaden in de Playstore. De laatste stap is je computernaam en pincode intoetsen. We leggen het precies uit in dit artikel.

Scherm opname

Vroeger kon dit niet, maar het is eindelijk mogelijk: een video van je scherm maken. De applicatie die je hiervoor nodig hebt is AZ Screen Recorder. Als je van de app gebruik wilt maken heb je Android 5.0 Lollipop nodig. Naast video’s opnemen is er ook een mogelijkheid om ze te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld gameplay video’s op Youtube plaatsen zonder dat je een computer nodig hebt.

Oude games spelen

Oude Pokémon games spelen op je mobiel, wie wil dat nou niet? Door een emulator te downloaden kun je Gameboy en Nintendo spellen op je smartphone spelen. Zo kun je dertig jaar aan gamegeschiedenis mee dragen in je broekzak.

If this, then that

IFTTT is de perfecte manier om handelingen op je smartphone te automatiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je instellen dat screenshots automatisch aan je Dropbox worden toegevoegd en het is ook mogelijk dat je Facebook berichten automatisch op Twitter doorgeplaatst worden. Je kunt deze app downloaden in de Playstore. Als je het concept snapt, dan kun je je eigen geautomatiseerde handelingen aanmaken. Vind je het IFTTT concept lastig, dan kun je altijd nog uit bestaande recepten kiezen.

Welke tip vind jij het best? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Authority 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters