6 handige Android hacks waarvoor je niet hoeft te rooten

Android gebruikers opgelet: in dit artikel laten wij 6 Android hacks zien die je kan toepassen zonder je telefoon te rooten. Waarom je smartphone hacken als dit niet nodig is?

Verander je widgets

Vind jij de widgets op je smartphone saai en ben je wel toe aan iets anders? Dat kan! Er zijn verschillende applicaties die je kunt downloaden waarmee je je widgets kunt aanpassen. Een van die apps is Beautiful Widgets. Zo kun je zelf bijvoorbeeld koppelingen naar andere apps in je widgets verwerken, of een ontwerp dat je online hebt gevonden gebruiken. Een ander goed voorbeeld van een app waarmee dat kan is UCCW Widgets.

edge-appEdge Display

Ook zonder Samsung Galaxy S6 Edge kun je een Edge uiterlijk creëren op je Android smartphone. De applicatie die je daarvoor moet downloaden is Edge Color Notifications. Dankzij deze app krijg je dezelfde sidebars als de Samsung Galaxy S6 Edge. Bovendien ziet het er niet alleen goed uit, maar zijn de sidebars ook erg handig. Natuurlijk is het niet precies hetzelfde, maar het komt aardig in de buurt.

Bedien je computer op afstand

Je computer op afstand bedienen heeft als voordeel dat je je bestanden op andere apparaten kunt openen. Dankzij de app Chrome Remote Desktop kan dit veilig en zónder je smartphone te hacken. Eerst moet je Chrome Remote Desktop downloaden op je computer en de instructies volgen. Vervolgens moet je deze app downloaden in de Playstore. De laatste stap is je computernaam en pincode intoetsen. We leggen het precies uit in dit artikel.

Scherm opname

Vroeger kon dit niet, maar het is eindelijk mogelijk: een video van je scherm maken. De applicatie die je hiervoor nodig hebt is AZ Screen Recorder. Als je van de app gebruik wilt maken heb je Android 5.0 Lollipop nodig. Naast video’s opnemen is er ook een mogelijkheid om ze te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld gameplay video’s op Youtube plaatsen zonder dat je een computer nodig hebt.

Oude games spelen

Oude Pokémon games spelen op je mobiel, wie wil dat nou niet? Door een emulator te downloaden kun je Gameboy en Nintendo spellen op je smartphone spelen. Zo kun je dertig jaar aan gamegeschiedenis mee dragen in je broekzak.

If this, then that

IFTTT is de perfecte manier om handelingen op je smartphone te automatiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je instellen dat screenshots automatisch aan je Dropbox worden toegevoegd en het is ook mogelijk dat je Facebook berichten automatisch op Twitter doorgeplaatst worden. Je kunt deze app downloaden in de Playstore. Als je het concept snapt, dan kun je je eigen geautomatiseerde handelingen aanmaken. Vind je het IFTTT concept lastig, dan kun je altijd nog uit bestaande recepten kiezen.

Welke tip vind jij het best? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Authority 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters