6 tips om het meeste uit WhatsApp te halen

Met ruim 1,3 miljard gebruikers is WhatsApp zonder meer de grootste mobiele chatapp van dit moment. Maar wist je dat er ook veel trucs zijn waarvan je misschien nog nooit eerder had gehoord? Wij zetten 6 tips voor je op een rij waarmee jij het meeste uit WhatsApp kunt halen.

Maak je tekst op

Op iOS hoeft het eigenlijk niet meer en Android zal binnenkort volgen, maar tot die tijd kun je je tekst opmaken door hem tussen tekens te zetten. Wil je dikgedrukte tekst? Zet hem tussen *astreriksen*. Schuingedrukt? Zet de tekst tussen _underscores_. Doorgestreept? Dan moet je je tekst tussen ~tildes~ zetten.

Eigen lettertypes

Mocht je nou niet zo onder de indruk zijn van de standaardopmaak van teksten, dan kun je altijd nog je eigen lettertypes introduceren. Dat kan met de Androidapp Fontsy. In deze app kun je een tekst in een groot aantal fonts typen. Heb je je bericht af, kopieer het bericht in het gewenste font dan gewoon naar WhatsApp. Bovendien werkt deze functie ook met apps als Facebook en Twitter. Voor iOS-gebruikers is er onder meer de app CoolFonts.

WhatsApp Web makkelijker met emojisnelkoppelingen

Als je een regelmatige gebruiker bent van WhatsApp Web, dan zul je waarschijnlijk minder vaak emoji sturen. Wil je iemand een emoji toesturen, dan moet je je typen onderbreken, het menu openen, de juiste emoji kiezen en vervolgens kun je pas weer verder met typen. Gelukkig heeft WhatsApp ook aan de computergebuikers onder ons gedacht. Voor een aantal emoji op de webversie zijn namelijk snelkoppelingen. Een volledig overzicht kun je hiernaast bekijken.

Een custominterface en een hogere datalimiet

Video’s sturen met WhatsApp is hartstikke leuk, maar je zit aan een vrij krappe datalimiet. Als je over de 16MB gaat, heb je pech. Daar heeft GBWhatsApp de oplossing voor. Met deze aangepaste versie van WhatsApp wordt je datalimiet verhoogd van 16 naar 30MB, bijna een verdubbeling. Ook kun je met deze app custominterfaces downloaden, om jouw chatapp ook écht van jou te maken.

Berichten lezen zonder ze te lezen

Soms wil je gewoon een berichtje lezen zonder hem te lezen. Wat we daarmee bedoelen, is dat je weet wat er in het bericht staat, zonder dat de blauwe vinkjes tevoorschijn komen. Dat kan via een trucje. Zie je een van de berichten die je wilt lezen zonder blauwe vinkjes te krijgen, zet dan vliegtuigmodus aan. Ga vervolgens naar WhatsApp, lees het bericht, sluit de app af en zet vliegtuigmodus weer uit. Zolang je de app niet meer opent, ziet de afzender niet dat je het bericht hebt geopend of dat je überhaupt online bent geweest.

Whatsapp

Analyseer je vrienden

Ben je nou benieuwd naar de statistieken van jou en je vrienden, dan kun je de WhatsAnalyzertool gebruiken. Deze handige tool zet alle statistieken in een chat uiteen: wie schrijft het meeste berichten? Wie de langste? En wie stuurt het meeste foto’s? Met deze tool kun je het allemaal te weten komen. Je kunt zowel een groepschat als een chat met één persoon versturen naar whatsanalyzer@uni-wuerzburg.de. Dat doe je door in een chat rechts bovenin op de puntjes te klikken, op “meer” te drukken en vervolgens e-mail chat te kiezen. En maak je geen zorgen: de dienst is geheel anoniem, aldus de makers.

Via Vice

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters