7 Snapchat-functies die je misschien nog niet kende

Bijna iedereen zit tegenwoordig op Snapchat. Er zijn echter niet veel mensen die alle functies van de app benutten. Daarom zijn hier 7 Snapchat tips op een rijtje die ook jij misschien nog niet kende.

  1. Speciale tekst gebruiken

http-_mashable-com_wp-content_uploads_2014_08_dashamashablesnapchatUiteraard is het leuk om een grappig bijschrift aan je foto’s toe te voegen. Maar je kunt de tekst nog wat specialer maken. Tik bij je snap draft op de ‘T’ naast het potlood-icoontje om je letters extra groot te maken.

  1. Geheime kleuren gebruiken

http-_mashable-com_wp-content_uploads_2014_08_drawonyoursnapsMet Snapchat kun je natuurlijk ook in je foto’s tekenen. Maar je kunt nog wat extra kleuren aan het regenboogpalet toevoegen met de volgende trucs.

Wit en zwart

Wit en zwart zitten bij Android-gebruikers al standaard in het palet van Snapchat. Bij andere systemen hoef je alleen je vinger van het palet naar linksboven in het scherm te vegen (wit) of vanaf het regenboogpalet naar beneden te swipen (zwart).

Verborgen kleuren

SnapchatAls je vanaf het kleurenpalet je vinger naar beneden of links beweegt, krijg je behoorlijk wat kleuren te zien die niet bij het standaard kleurenaanbod zitten. Die staan vanaf nu allemaal tot je beschikking

Transparant (Android)

Android-gebruikers hebben geluk: zij kunnen ook transparant kleuren. Trek het verborgen kleurenmenu dat we zojuist hebben beschreven open en kies links onderin voor de transparante kleur.

  1. ‘Instagram’-filters op Snapchat

SnapchatSinds de laatste update heeft Snapchat een aantal Instagram-achtige filters toegevoegd. Als Snapchat toegang tot je locatie heeft kun je deze gebruiken. Er zijn filters op basis van je snelheid, locatie, hoe laat het is en de temperatuur. Ook kun je tegenwoordig makkelijk de vroeger verborgen zwart-wit, verzadigd- en sepia-filters bekijken. Gewoon bij je gemaakte snap naar links of rechts swipen en ze komen allemaal voorbij.

  1. Flits voor selfies

SnapchatTe donker voor een selfie? Geen probleem, Snapchat biedt soelaas. Door op het bliksem-icoontje links bovenin te drukken, maakt Snapchat bij het maken van een selfie je scherm even wit. Daardoor wordt de uiteindelijke foto lichter.

  1. Snel van camera wisselen

Ook aan iedereen die heel snel wil wisselen tussen zijn voor- en achtercamera heeft Snapchat gedacht. In plaats van op het camera-icoontje rechtsboven te drukken, kan je ook twee keer snel achter elkaar op het scherm drukken. Snapchat wisselt dan automatisch van camera.

Snapchat

  1. Snap herhalen

Wil je de snap die je het laatste gezien hebt nog een keertje zien? Geen probleem. Klik gewoon op de desbetreffende Snap en je krijgt gelijk de optie om hem nog een keertje te zien. Let wel: de snap moet in de laatste 24 uur naar je gestuurd zijn om hem te kunnen herhalen.

  1. Sneller door tijdlijnen heen

Als de verhaallijn van een vriend van je nét wat te lang duurt, heeft Snapchat de ideale functie voor je. Tik bij een foto of video gewoon op het scherm en je gaat meteen naar de volgende snap. Hoef je die gekke selfie van je vriend niet langer te ‘bewonderen’. Heb je zelf nog meer Snapchat tips? Laat het weten in de reacties!

Bron: Mashable

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters