9 Tips waarmee je de accuduur van je iPhone kunt verlengen

Apps zoals Pokémon Go zijn hartstikke verslavend, maar je hebt niks aan spelletjes als je iPhone weer veel te snel leeg is. We zetten tien tips op een rijtje waardoor de accuduur van je iPhone verbeterd wordt, zodat je heel de dag door kunt komen!

1. Welke apps zijn de boosdoeners?

Sinds iOS 8 kun je eindelijk zien welke apps het meest je batterij leegslurpen: ga naar Instellingen -> Batterij. Met iOS 9 is dat echter nog makkelijker geworden, want nu kun je ook zien hoeveel minuten de apps open hebben gestaan op je scherm, en hoe lang ze op de achtergrond hebben gedraaid. Hiermee vermindert Apple eindelijk de achterstand op Android op dit gebied, en krijg je als gebruiker een beter beeld van wat er aan de hand is.

2. Low Power Mode

Oudere iPhones gaan volgens Apple dankzij iOS 9 een uur langer mee. Als dat nog niet genoeg is om je dag door te komen dan moet je eens kijken naar Low Power Mode. Low Power Mode zet verschillende visuele effecten tijdelijk uit, apps refreshen minder op de achtergrond, en automatische downloads staan uit. Hierdoor gaat je accu drie uur langer mee, wat een groot verschil kan maken. Denk er wel aan dat nu ook je mail minder vaak ververst wordt. Je iPhone of iPad vraagt je als het goed is automatisch of je de Low Power Mode wilt aanzetten als je nog maar 20% batterij hebt, maar je kunt het ook met de hand aanzetten: Instellingen -> Batterij -> Low Power Mode.

Accuduur

3. Welke apps moeten je locatie weten?

Veel apps willen weten wat je locatie is. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor Google Maps en andere navigatie apps. Helaas kost het gebruik van GPS veel batterij, en zijn er vele apps die je locatie opvragen zonder dat het nodig is. Waarom heeft een wallpaper app je locatie nodig? Precies, gewoon niet. Ga naar Intellingen -> Privacy -> Locatie Voorzieningen, en blokkeer alle apps die je locatie niet nodig hebben.

4. Bluetooth

Hartstikke leuk al die draadloze speakers en Airdrop, maar Bluetooth slurpt batterij als het op zoek blijft gaan naar apparaten om mee te verbinden. Zet Bluetooth dus gelijk uit als je het niet meer gebruikt, want dat kan een hoop schelen. Het uitzetten is immers tegenwoordig enorm makkelijk, dankzij de snelle instellingen die je onderaan je scherm kunt openen.

5. Widgets

Dankzij iOS 8 kun je eindelijk widgets gebruiken op je iPad of iPhone.  Er zitten zeer handige tussen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Sommige widgets verversen continu en voeren processen uit die soms verrassend veel van je batterij vragen. Verwijder dus widgets die je niet zo vaak gebruikt!

6. Verversen op de achtergrond

Apps zijn altijd up to date omdat ze op de achtergrond kunnen verversen, zodat je altijd de nieuwste meldingen op Facebook hebt zodra je de app opent. Hartstikke fijn, maar al die apps die op de achtergrond draaien kosten wel batterij. Ga dus eens naar Instellingen -> Algemeen -> Ververs op achtergrond, en denk goed na over welke apps nou echt moeten blijven verversen.

7. Animaties

Sinds iOS 7 hebben de achtergronden van iPhones en iPads een effect waardoor ze diepte krijgen, en zijn er over het algemeen een hoop mooie animaties toegevoegd. Je raadde het waarschijnlijk al: die animaties gebruiken energie. Het verschil is niet heel groot, maar als je meer accuduur uit je iPhone of iPad wilt halen kun je de animaties uitzetten: Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Verminder Beweging

8. Toegankelijkheid

In het toegankelijkheid menu onder je instellingen vind je een hoop opties en instellingen die je kunnen helpen je batterij langer mee te laten gaan. Het enige nadeel van alle tweaks is wel dat het soms iOS iets lelijker maakt of beperkt, maar in sommige gevallen is dat het absoluut waard, al helemaal als je accuduur belabberd is. Zet bijvoorbeeld de trillingen uit tijdens notificatie, of breng de intensiteit van de kleuren naar beneden.

9. Helderheid

Je zou toch zeggen dat iedereen dit wel weet, maar toch zie je verrassend vaak mensen met een enorm fel verlicht scherm, die erna alsnog klagen over hun accuduur. Een enorm hoge helderheid is niet alleen slecht voor de batterij maar ook slecht voor je ogen. Zelfs op dertig procent zijn apps prima te zien, je moet er gewoon even aan wennen.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters