Altijd stroom in je smartphone met een powerbank

Smartphones zijn snel leeg. De batterij houdt het zelden meer dan 24 uur vol. Een powerbank biedt hulp als er geen stopcontact is.

Sony komt met mobiele opladers voor smartphones sony cp f2l

Zelfs de meest verkochte telefoon is snel leeg. De accu van een smartphone wordt namelijk bijzonder zwaar belast. Smartphones zijn de laatste jaren steeds dunner geworden, meestal ten koste van de batterij die dus ook platter moest worden. Vooral het scherm van een smartphone doet een aanslag op de beschikbare stroom, maar ook de processor en het in stand houden van talrijke draadloze verbindingen zoals 4G lte, Bluetooth en wifi maken veel elektriciteit op. Wie een spelletje doet op zijn smartphone of er een YouTube filmpje op kijkt, zal ook merken dat de accu daarna een stuk leger is. Moderne smartphones kunnen erg veel, maar de batterij is daarom ook steeds sneller leeg.

Powerbanks zijn hier de oplossing voor. Die sluit je aan op de smartphone met een usb kabel. Meestal wordt die meegeleverd. De externe batterijen zijn er in alle soorten en maten. Deze externe opladers voor je smartphone kun je grofweg onderscheiden in twee soorten. Opladers die zelf via het stopcontact worden opgeladen, en opladers die zichzelf met stroom vullen. Dat laatste kan bijvoorbeeld met een klein ingebouwd zonnepaneel.

Al voor enkele tientjes kan een smartphone zo veel langer meegaan. De meeste huidige smartphones bieden niet de mogelijkheid om een batterij te verwisselen. En als die mogelijkheid er wel is, moet je zo’n batterij ook in het toestel zelf opladen voordat je vertrekt naar plekken waar geen stopcontacten zijn. De externe oplader of powerbank biedt dan de beste oplossing. Zeker voor mensen die lang op reis zijn en onderweg toch bereikbaar willen blijven, of veel functies van hun mobiele telefoon willen blijven gebruiken. Met de huidige smartphones kom je er dan niet met alleen de eigen interne accu.

Bij de keuze van een powerbank is het zaak om te kijken hoeveel stroom die biedt. Een externe lader met een capaciteit van bijvoorbeeld 2500 mAh biedt minder stroom dan eentje die 10.000 mAh aan boord heeft. Maar een powerbank met een grotere capaciteit is wel groter en zwaarder en moet zelf ook langer aan het stopcontact om zich op te laden. Als het je alleen te doen is om het einde van de werkdag te halen met je smartphone, volstaat een kleine batterij die de ‘levensduur’ van de telefoon met één of twee uur verlengt. Die powerbanks heb je al vanaf creditcardformaat.

Wie een grote reis gaat maken, kan beter een powerbank met een grotere accu kopen. En wie echt een hele tijd de jungle, woestijn of de oceaan op gaat, doet er goed aan om een powerbank met zonnecellen mee te nemen. Die kan zichzelf opladen met behulp van zonlicht.

Sommige powerbanks kunnen meerdere apparaten tegelijk opladen. Wie dat wil, moet er wel rekening mee houden dat de powerbank dan sneller leeg is.

De keuze van een goede powerbank is lastig. Een veilige keus is te vinden in de winkels van de ANWB, die diverse powerbanks van het door deze vereniging zelf geteste merk Xstorm aanbiedt.

Maar ook de volgende powerbanks zijn aanraders.

Anker Astro Mini. Capaciteit: 3200 mAh. Omvang: net zo groot als een lippenstift. Eén usb uitgang. Opladen met netstroom. Kost zo’n 25 euro. Verkrijgbaar bij http://www.bol.com.

Xstorm A-solar Power Bank Pro AL370. Capaciteit: 7300 mAh. Omvang: als een plat pakje sigaretten. Twee usb uitgangen. Opladen met netstroom. Kost zo’n 50 euro. Verkrijgbaar bij belsimpel.nl.

iFrogz GoLite Powerbank 9000 mAh + Flashlight Black. Capaciteit: 9000 mAh. Omvang: pakje sigaretten. Eén usb uitgang. Opladen met netstroom. Heeft ook een kleine led-zaklamp aan boord. Kost zo’n 50 euro. Verkrijgbaar bij belsimpel.nl.

Xtorm Magma Solar Charger AM116. Capaciteit: 2220 mAh. Omvang: dik pakje sigaretten. Eén usb uitgang. Opladen met ingebouwd zonnepaneel (10 uur in de zon om hem vol te krijgen). Ook via netstroom in 3 uur op te laden. Heeft vier led lampjes aan boord. Kost zo’n 50 euro. Verkrijgbaar bijsolarpowersupply.nl

tags:
  KEF porsche design

  De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

  WebVR Samsung Gear VR

  VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

  smartphone controller

  Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

  Apple AirPods ontploft

  Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

  Ringke Fusion

  De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

  iPhone X selfie camera

  ‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters