Zo maak je een Android backup

Bij het kopen van een nieuw Android-toestel wil je graag al je oude gegevens overzetten naar je nieuwe smartphone. Ook bij verlies van je smartphone is het handig om al je gegevens bij de hand te hebben. In dit artikel leggen we uit hoe je een Android backup maakt.

Automatische Android backup

Voor een automatische back-up zijn er verschillende apps beschikbaar. Het handige aan een automatische back-up is dat ze je back-ups up to date blijven. Een handige app voor het maken van een reservekopie is App Backup Restore. Er zijn ook verschillende oplossingen voor geroote telefoons, maar in dit artikel houden we het bij de werkwijzen die bij elke Android smartphone werken.

Back-up maken van foto’s

Voor het maken van een back-up van je foto’s en video’s moet je naar de Google foto app gaan. Deze optie staat standaard op je smartphone. Open de Google foto app, kies voor instellingen en klik op back-up en synchronisatie om deze in of uit te schakelen.

Android back-up service

Met de Android back-up service kun je bestanden en instellingen opslaan. Ga hiervoor naar instellingen, klik op ‘Back-up maken en terugzetten,’ zet ‘Back-up mijn gegevens en Automatisch herstellen’ aan, klik op ‘back-up van account,’ tik op je account, klik op volgende, voer uw wachtwoord in en kies voor accepteren. Je account is ingesteld en je gegevens worden automatisch bijgewerkt. Zo maak je dus een Android backup.

android backupWhatsApp back-up

Ook is er een manier om een reservekopie van je WhatsApp gesprekken te maken. Open hiervoor WhatsApp, klik op menu, ga naar instellingen, kies voor ‘chats en oproepen’, tik op ‘Chats back-up’ en kies voor dagelijks. Log vervolgens in met je Google-account. Op deze manier blijven ook je WhatsApp gesprekken bewaard.

Back-up overzetten

Als je een nieuwe smartphone hebt en je wil graag alle instellingen en bestanden overzetten, moet dat op de volgende manier: Zet het oude apparaat uit, verwijder de simkaart en plaats deze in de nieuwe smartphone, zet de telefoon aan en log in met je Google-account. Je kunt nu aanvinken welke apps je wel of niet over wil zetten, dit is erg handig, want zo kun je ervoor kiezen onbelangrijke apps niet over te zetten. Alle gegevens worden nu overgezet naar je nieuwe smartphone. Maak hierbij gebruik van wifi, anders kost het je te veel data. Ook opgeslagen gegevens, zoals je contacten, worden op je nieuwe smartphone gezet. Na deze stappen staan alle opgeslagen gegevens op je nieuwe telefoon.

Heb jij iets aan deze tips gehad? Laat het in een reactie weten.

Bron: Senior Web

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters