Android telefoon kwijt? Zo vind je hem terug!

Na uren zoeken is je nog steeds je Android telefoon kwijt. Een probleem wat elk mens regelmatig overkomt. Gelukkig is er een manier om je gestolen of verloren telefoon terug te vinden. Een Android telefoon zoeken kan heel makkelijk zijn.

Android telefoon zoeken

Zorg ervoor dat je Android toestel ingeschakeld is en gekoppeld is aan je Google-account. Ga naar je instellingen, klik op Google (instellingen), ga naar beveiliging en schakel de optie ‘De locatie van dit apparaat op afstand bepalen en op afstand vergrendelen en wissen toestaan’ in. Ga vervolgens naar instellingen, klik op locatie en zet je locatie aan. Ga naar Android Apparaat-beheer,log in met hetzelfde Google-account waarmee je ingelogd bent op je mobiel en check of je apparaat zichtbaar is.

Android telefoon zoekenStap 1: Apparaat-beheer

Als je je Android telefoon kwijt bent is er gelukkig een manier om deze terug te vinden. Log in met je Google-account op de web versie van Android Apparaat-beheer. Let er wel op dat je inlogt met het juiste Google-account.

Stap 2: Kies het gewenste apparaat

Op de website kun je kiezen tussen al jouw aangesloten apparaten. Kies vervolgens voor het apparaat dat kwijt is. De locatie van je smartphone of tablet wordt als het goed is weergeven.

Stap 3: Bellen, vergrendelen of wissen

Je kunt kiezen uit drie opties: bellen, vergrendelen en wissen. Als je je smartphone kwijt bent, kun je kiezen voor bellen. Hierdoor wordt er een geluid afgespeeld op je smartphone, ook als deze op de stille stand staat.

Vergrendelen

Dankzij deze optie kun je je smartphone of tablet vergrendelen. Ook is er de keuze om een bericht of telefoonnummer voor de (eerlijke) vinder achter te laten, waardoor hij of zij contact met je kan opnemen om het verloren apparaat terug te brengen.

Wissen

Dit moet je alleen uitvoeren als je smartphone of tablet is gestolen. Door voor wissen te kiezen worden al je apps, media en instellingen verwijderd als het Android-apparaat online is. Na het wissen van je telefoon of tablet wordt je apparaat niet meer weergeven in het Android Apparaat-beheer.

Als je smartphone of tablet niet in het Android Apparaat-beheer te vinden is, dan betekent het dat de functie is uitgeschakeld. Wanneer dit het geval is, is het onmogelijk om je apparaat op deze manier terug te vinden.

Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ludo De Greef -

  Ach, bekijk het zo: gestolen gsm? Ach wat erg, we zullen je voorhouden dat we het erg vinden ne wat truukjes aanbieden waarmee je een domme boef kan snappen. Maar ondertussen is de kans erg groot dat je opnieuw een nieuwe gsm koopt en dat is dan weer voordelig voor ons. Komen daarenboven ook nog weer eens goedkope onderdelen op de markt beschikbaar! Iedereen wint! Ach oeps, toch niet iedereen.

 2. LaTiNo -

  Ah! Dus je hoeft alleen nog maar in te loggen op je google account om je telefoon weer terug te vinden. Geweldig!
  Totdat blijkt dat je Two step verification hebt aanstaan en je bij het inloggen wordt gevraagd om je telefoon erbij te pakken om die inlogpoging te verifiëren!

  Gelukkig zijn er nog andere opties, zoals SMS…oh wacht :p
  Email wordt helaas niet ondersteund 🙁

 3. stoktok -

  Hartstikke handig die functionaliteit.
  Voor de wat meer intelligente geboefte is het helaas nog steeds een koud kunstje om het eea te omzeilen.

  Telefoon uitzetten, sim verwijderen klaar.
  Eventuele beveiliging omzeilen kan middels adb of soortgelijke tools.

  Locatie bepalen is leuk, werkt ook echt…..maar het feest houd op zodra er of geen verbinding is of het toestel ergen acht hoog in een flat bevind ( het werkt nog steeds niet in de hoogte ).

  Gejatte toestellen zijn big booming alleen al voor de onderdelen.
  Wat kost een nieuw edge scherm van een samsung?
  Iig geen vijf tot acht tientjes zoals je ze wel eens aantreft op marktplaats.

  Ze moeten gewoon een killswitch inbouwen die het hele toestel onbruikbaar maakt.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters