Android telefoon kwijt? Zo vind je hem terug!

Na uren zoeken is je nog steeds je Android telefoon kwijt. Een probleem wat elk mens regelmatig overkomt. Gelukkig is er een manier om je gestolen of verloren telefoon terug te vinden. Een Android telefoon zoeken kan heel makkelijk zijn.

Android telefoon zoeken

Zorg ervoor dat je Android toestel ingeschakeld is en gekoppeld is aan je Google-account. Ga naar je instellingen, klik op Google (instellingen), ga naar beveiliging en schakel de optie ‘De locatie van dit apparaat op afstand bepalen en op afstand vergrendelen en wissen toestaan’ in. Ga vervolgens naar instellingen, klik op locatie en zet je locatie aan. Ga naar Android Apparaat-beheer,log in met hetzelfde Google-account waarmee je ingelogd bent op je mobiel en check of je apparaat zichtbaar is.

Android telefoon zoekenStap 1: Apparaat-beheer

Als je je Android telefoon kwijt bent is er gelukkig een manier om deze terug te vinden. Log in met je Google-account op de web versie van Android Apparaat-beheer. Let er wel op dat je inlogt met het juiste Google-account.

Stap 2: Kies het gewenste apparaat

Op de website kun je kiezen tussen al jouw aangesloten apparaten. Kies vervolgens voor het apparaat dat kwijt is. De locatie van je smartphone of tablet wordt als het goed is weergeven.

Stap 3: Bellen, vergrendelen of wissen

Je kunt kiezen uit drie opties: bellen, vergrendelen en wissen. Als je je smartphone kwijt bent, kun je kiezen voor bellen. Hierdoor wordt er een geluid afgespeeld op je smartphone, ook als deze op de stille stand staat.

Vergrendelen

Dankzij deze optie kun je je smartphone of tablet vergrendelen. Ook is er de keuze om een bericht of telefoonnummer voor de (eerlijke) vinder achter te laten, waardoor hij of zij contact met je kan opnemen om het verloren apparaat terug te brengen.

Wissen

Dit moet je alleen uitvoeren als je smartphone of tablet is gestolen. Door voor wissen te kiezen worden al je apps, media en instellingen verwijderd als het Android-apparaat online is. Na het wissen van je telefoon of tablet wordt je apparaat niet meer weergeven in het Android Apparaat-beheer.

Als je smartphone of tablet niet in het Android Apparaat-beheer te vinden is, dan betekent het dat de functie is uitgeschakeld. Wanneer dit het geval is, is het onmogelijk om je apparaat op deze manier terug te vinden.

Hebben deze tips jou geholpen? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Planet

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters