Zo maak je je Android smartphone of tablet veilig voor kinderen

Smartphones en tablets zijn onder kinderen razend populair. Daarnaast is het voor kinderen een van de beste manieren om bepaalde vaardigheden te leren en zichzelf te vermaken. Het kan best eng zijn om jouw smartphone of tablet uit handen te geven aan je kind, aangezien deze vol staat met belangrijke informatie. In dit artikel deel ik zeven manieren om je smartphone child-proof te maken.

gebruiker-of-profiel-tabletGebruikers profielen instellen (Android tablets)

Deze tip is speciaal mensen met een Android tablets. Om een veilig account aan te maken op je Android tablet moet je eerst naar instellingen gaan en vervolgens klikken op ‘gebruikers’. Hier kun je een nieuw profiel aanmaken voor je kind door op ‘gebruiker toevoegen’ te klikken. Kies hierna voor een ‘beperkt profiel’. Vervolgens krijg je een lijst met alle applicaties, je kunt ervoor kiezen om bepaalde apps uit te schakelen. Om toegang te krijgen tot het nieuwe profiel hoef je alleen maar je scherm af te sluiten, te klikken op het icoontje rechts op het scherm en het juiste gebruikersprofiel te selecteren.

Nieuw profiel instellen (Android smartphone)

Door een nieuw gebruikersaccount aan te maken, moet je de volgende stappen volgen als hierboven. Het enige verschil is dat je alleen een normaal gebruikersprofiel kan aanmaken, niet een beperkt profiel. Je kunt voor dit account een andere Google account toevoegen. Je kunt ervoor kiezen bepaalde applicaties op dit profiel te verwijderen, maar dat is niet alles. Ook kun je ervoor kiezen om dat uw kind niet kan bellen of sms’en. Dit stel je in door naar instellingen te gaan, op de nieuwe gebruiker te klikken en deze optie in of uit te schakelen.

Kinderen toegang geven tot één applicatie

Voor deze manier van beschermen heb je Android 5.0 Lollipop nodig. Dit is een van de handigste manieren om je telefoon te beveiligen. Deze optie geeft je de mogelijkheid om je kind toegang te geven tot één applicatie. Dit komt van pas al je kind een spelletje wil spelen op je mobiel. De eerste stap die je moet ondernemen is klikken op instellingen, in de zoekfunctie ‘vensters vastmaken’ intypen en deze functie inschakelen. Volg vervolgens de stappen in het menu en voila: je kind kan Candy Crush spelen.

Limiet op dataverbruik instellen

Met deze tip zorg je er voor dat je kind niet over je databundel heen kan gaan. Een dataplafond werkt als een slot: je kunt instellen hoeveel data jij maximaal wil gebruiken per maand. Vaak kun je een waarschuwing vooraf instellen, zodat je weet hoeveel mb’s je nog over hebt. Ga naar ‘instellingen’, klik op ‘dataverbruik’ en kies hoeveel mb’s er maximaal gebruikt mogen worden. Op het moment dat dit maximum bereikt is, is het niet meer mogelijk om te internetten via je databundel.

Beperkingen instellen op het downloaden van applicaties en games

In de Play Store zijn er genoeg applicaties die niet voor het kinderlijk oog bestemd zijn. Daarom is er een optie om toegang tot het downloaden van bepaalde apps te beperken. Open de Play Store app, klik op instellingen, scrol naar beneden en schakel ouderlijk toezicht in. Vervolgens moet je een wachtwoord instellen, waardoor je kunt voorkomen dat je kinderen het ouderlijk toezicht uitschakelen. Nu kun je kiezen om een leeftijdsbeperking in te stellen voor boeken, televisie, applicaties, games en muziek.

Wachtwoord instellen voor betaalde apps

Als je niet wil dat je bankrekening geplunderd wordt, is het misschien wel handig om een wachtwoord in te stellen voor het downloaden van betaalde applicaties. Dit stel je in door naar de instellingen in de Play Store te gaan en te klikken op verificatie vereisen voor aankopen. Op deze manier kan er alleen een betaalde app gedownload worden nadat er een wachtwoord wordt ingevuld.

Download Kid Mode en Screen Time Parental Control

Er zijn verschillende applicaties die je kunt downloaden voor het beveiligen van je smartphone voor je kinderen. Een daarvan is Kid Mode, dit is de beste optie als je de meest veilige omgeving wil voor je kinderen. Een andere app die erg handig is, is Screen Time Parental Control. Via deze app kun je instellen hoeveel tijd je kind maximaal op je smartphone mag besteden.

Hebben jullie nog handige tips? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ludo -

    Heb sinds een paar weken Screentime (betaalde versie) op de android van onze zoon. Het probleem is dat hij via settings en apps de app van screentime gewoon kan verwijderen….
    Enig idee hoe ik de telefoon voor mijn zoon kan afschermen, dat hij niet in settings kan komen bijvoorbeeld ??

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters