Android wachtwoord vergeten? Dit moet je doen

Een Android-apparaat is natuurlijk hartstikke handig, maar onbruikbaar als je je wachtwoord bent vergeten. Ben jij je patroon of Android wachtwoord vergeten? Hier een aantal tips.

android-wachtwoord-vergetenAndroid patroon vergeten

Je kunt je Android-apparaat op verschillende manieren beveiligen. Maar wat nou als je bent vergeten welk patroon je hebt gebruikt voor de beveiliging? Dan is er gelukkig de optie om een nieuw beveiligingspatroon in te stellen op jouw toestel. Zorg er ten eerste voor dat je toestel in de buurt van een WiFi-netwerk is en dat deze minimaal 50 procent batterij heeft. Voer binnen een minuut meerdere keren het verkeerde patroon in. Vervolgens krijg je een melding in beeld waarin staat dat je 30 seconden moet wachten voordat je een nieuw patroon kunt invullen. Klik rechts onderin het scherm op ‘patroon vergeten’ en ontgrendel het toestel met je Google account. Vervolgens kun je kiezen voor een nieuwe vergrendel optie: een pincode, patroon, wachtwoord of vingerafdrukscanner.

Schermbeveiliging instellen via ‘Find My Mobile’

Heb je een Samsung toestel? Via ‘My Samsung Account’ kun je je toestel op afstand ontgrendelen. Open hiervoor je computer en ga naar Find My Mobile, log in met je My Samsung account, ga naar het menu en klik op ‘meer’. Kies vervolgens voor ‘mijn apparaat ontgrendelen.’ Binnen een aantal seconden wordt je toestel ontgrendeld en kun je een nieuwe schermbeveiliging instellen. Deze tip geldt alleen voor toestellen vanaf de Samsung Galaxy S6.

Android wachtwoord vergeten

Wanneer je het wachtwoord van je tablet bent vergeten heb je een groter probleem. Er is namelijk geen makkelijke oplossing om in te loggen. De enige keuze die je nu nog hebt is je tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Helaas verlies je op deze manier je data en je persoonlijke instellingen. Als je dus echt geen andere optie hebt moet je je tablet resetten. Houd de standby knop tegelijkertijd ingedrukt met een van de volumeknoppen of allebei de volumeknoppen (dit verchilt per tablet). Vervolgens kom je in ‘recovery mode’ waarmee je je tablet kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Is het nu nog steeds onduidelijk? Check dan de handleiding van je tablet.

Wat vond jij van deze tips? Laat het in een reactie weten.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters