Android wachtwoord vergeten? Dit moet je doen

Een Android-apparaat is natuurlijk hartstikke handig, maar onbruikbaar als je je wachtwoord bent vergeten. Ben jij je patroon of Android wachtwoord vergeten? Hier een aantal tips.

android-wachtwoord-vergetenAndroid patroon vergeten

Je kunt je Android-apparaat op verschillende manieren beveiligen. Maar wat nou als je bent vergeten welk patroon je hebt gebruikt voor de beveiliging? Dan is er gelukkig de optie om een nieuw beveiligingspatroon in te stellen op jouw toestel. Zorg er ten eerste voor dat je toestel in de buurt van een WiFi-netwerk is en dat deze minimaal 50 procent batterij heeft. Voer binnen een minuut meerdere keren het verkeerde patroon in. Vervolgens krijg je een melding in beeld waarin staat dat je 30 seconden moet wachten voordat je een nieuw patroon kunt invullen. Klik rechts onderin het scherm op ‘patroon vergeten’ en ontgrendel het toestel met je Google account. Vervolgens kun je kiezen voor een nieuwe vergrendel optie: een pincode, patroon, wachtwoord of vingerafdrukscanner.

Schermbeveiliging instellen via ‘Find My Mobile’

Heb je een Samsung toestel? Via ‘My Samsung Account’ kun je je toestel op afstand ontgrendelen. Open hiervoor je computer en ga naar Find My Mobile, log in met je My Samsung account, ga naar het menu en klik op ‘meer’. Kies vervolgens voor ‘mijn apparaat ontgrendelen.’ Binnen een aantal seconden wordt je toestel ontgrendeld en kun je een nieuwe schermbeveiliging instellen. Deze tip geldt alleen voor toestellen vanaf de Samsung Galaxy S6.

Android wachtwoord vergeten

Wanneer je het wachtwoord van je tablet bent vergeten heb je een groter probleem. Er is namelijk geen makkelijke oplossing om in te loggen. De enige keuze die je nu nog hebt is je tablet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Helaas verlies je op deze manier je data en je persoonlijke instellingen. Als je dus echt geen andere optie hebt moet je je tablet resetten. Houd de standby knop tegelijkertijd ingedrukt met een van de volumeknoppen of allebei de volumeknoppen (dit verchilt per tablet). Vervolgens kom je in ‘recovery mode’ waarmee je je tablet kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Is het nu nog steeds onduidelijk? Check dan de handleiding van je tablet.

Wat vond jij van deze tips? Laat het in een reactie weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sam -

  Ik heb een Qware tablet QW TB-1210BL en ik heb geen WiFi als ik me code verkeerd invoer moet ik wachten en kan niet inloggen via me Google account en al hou ik me uit knop en de min van me volume in dan kom ik bij een Android poppetje en Dan klik op de plus volume Knop maar dan krijg ik een menu met resetten en update maar daar kan ik niet op klikken wat moet ik nu
  Als iemand mij kan helpen zou dat fijn zijn

  1. Jelle -

   Je zou als het goed is bij het menu met resetten omhoog en naar beneden kunnen scrollen met de volume knop. Dan kan je bij delete data/ factory reset op je aan uit knop en dan selecteert hij die

 2. Danny Okhuijsen -

  Danny 50+
  Ik heb een wiko telefoon.
  Nu vraagt deze om een wachtwoord , maar dat ben ik vergeten.
  Hoe kan ik hem nu ontgrendelen ?

  Dank en Mvg ,
  Danny 50+

 3. robert -

  Wachtwoord weg is echt zo,n probleem bij een nieuw tablet. Terug naar de fabrieksinstellingen met gegevensverlies is dan geen probleem. Als de methode maar werkt. Het ging prima op mijn Lenova 10 tablet.

 4. Elise -

  hallo ik ben elise ik heb me ouwde telefoon weer terug gevonden een samsung galaxy fame ik heb daar jaren naar gezocht ik heb hem en hij doet het maar ik had dus een wachtwoord maar die weet ik niet meer wat zou ik kunnen doen

  1. Tokstok -

   Als er niets op staat wat je wilt bewaren zou je een harde reset ( fabrieksinstellingen ) kunnen doen.
   En vandaar uit met een schone lei beginnen.

   1. xflowerhead -

    ik heb hetzelfde probleem (wachtwoord vergeten of dat ie hem niet meer pakt..) alleen ik heb wel belangrijke dingen erop staan, is er een moghelijkheid dat ik alsnog mijn gegevens, fotos etc behoud zonder dat ik een hard reset hoef te doen?

    Ik kan tevens niet mijn scherm van de vergendeling halen om het even duidelijk te maken.. : ) de optie dat ie na bepaalde hoeveelheid pogingen via google account enz gewist kan worden is niet bij mijn telefoon het geval, ik moet nu bij elke foute poging een uur wachten en dit is maximaal, maar ik krijg dus niet zo’n knop in beeld… kan dit te maken hebben met dat de telfoon op vliegtuigstand staat???

    mvg

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters