Je geparkeerde auto terugvinden met Siri

Sinds de update naar iOS 10 kun je als iPhone gebruiker je geparkeerde auto terugvinden met Siri en Apple Maps. Maar hoe werkt dat?

CarPlay instellen

Om gebruik te maken van de functie moet je iPhone gekoppeld zijn aan CarPlay in je auto via Bluetooth. Dit doe je door je bluetooth aan te zetten, naar instellingen te gaan, te kiezen voor bluetooth, te zoeken naar je auto en verbinding te maken. Ook moeten ‘veelbezochte locaties’ ingeschakeld zijn. Ga hiervoor naar instellingen, kies voor privacy, klik op locatievoorzieningen, ga naar systeem, klik op veelbezochte locaties en schakel deze optie in.

Auto terug vinden via Kaarten

kaartenAls je CarPlay hebt ingesteld, hoef je alleen nog maar je kaarten te openen om je auto te vinden. Door het zoekveld omhoog te vegen kun je je bestemmingen bekijken. Als je klikt op ‘geparkeerde auto’ kun je ervoor kiezen een route te laten uitstippelen naar je auto. Wil je voor honderd procent zeker zijn dat jij je auto terugvindt? Dan kun je een foto en notitie van de parkeerplek toevoegen.

Auto terugvinden met Siri

Siri kun je starten door ‘Hey Siri’ te zeggen of de home-knop in te drukken. Nadat Siri is opgestart kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Hey Siri, onthoud waar ik mijn auto geparkeerd heb.’ Het gevolg is dat Siri een auto-icoontje aan Apple Maps toevoegt. Als je vervolgens je auto wil terug vinden, hoef je alleen maar ‘Kaarten’ te openen.

Wat vind jij van deze tip? Laat het in een reactie weten.

Bron: Apple Tips

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters