Automatische app updates op Android gebruiken

Je kunt apps handmatig updaten, maar je kunt ook automatische updates voor Android instellen. Als je je applicaties regelmatig update, heb je toegang tot de nieuwste functies.

automatische updates androidAutomatische updates Android

Als je wil dat apps goed functioneren, dan moet je ze regelmatig updaten. Daarnaast is de laatste update van een app meestal ook de veiligste versie. Het slimste is om je apps automatisch te laten updaten bij een WiFi-verbinding, anders kost het je veel data. De eerste stap die je moet ondernemen is het openen van je Play Store. Klik vervolgens op menu, ga naar instellingen en klik op ‘apps automatisch updaten’. Kies voor de optie ‘apps altijd automatisch updaten’ of ‘apps alleen via wifi automatisch updaten.’ Voor het besparen van mb’s moet je kiezen voor ‘apps alleen via wifi automatisch updaten.’

Automatische updates Android voor specifieke apps

Je kunt er ook voor kiezen om alleen specifieke apps automatisch te laten updaten. Dit doe je door de Google Play Store app te openen, te kiezen voor menu en te klikken op ‘mijn apps en games’. Klik vervolgens op de app die je automatisch wil updaten, kies voor ‘meer’ en klik op het vakje ‘automatisch updaten’. Alleen de apps die je zelf gekozen hebt worden nu automatisch geüpdate.

Applicaties handmatig updaten

Een andere manier om je apps te updaten is door dit handmatig te doen. Open de Google Play Store app, klik op menu, ga naar ‘mijn apps en games’ en check welke apps een update nodig hebben. Als er een update beschikbaar is wordt dit aangegeven met het label ‘update’. Je kunt alles tegelijk updaten door op ‘alles updaten’ te klikken. Wil je apps afzonderlijk updaten, dan moet je klikken op de app die je wil updaten en kiezen voor de optie ‘updaten’.

Wat vind jij van deze tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Google Support

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters