Automatische app updates op Android gebruiken

Je kunt apps handmatig updaten, maar je kunt ook automatische updates voor Android instellen. Als je je applicaties regelmatig update, heb je toegang tot de nieuwste functies.

automatische updates androidAutomatische updates Android

Als je wil dat apps goed functioneren, dan moet je ze regelmatig updaten. Daarnaast is de laatste update van een app meestal ook de veiligste versie. Het slimste is om je apps automatisch te laten updaten bij een WiFi-verbinding, anders kost het je veel data. De eerste stap die je moet ondernemen is het openen van je Play Store. Klik vervolgens op menu, ga naar instellingen en klik op ‘apps automatisch updaten’. Kies voor de optie ‘apps altijd automatisch updaten’ of ‘apps alleen via wifi automatisch updaten.’ Voor het besparen van mb’s moet je kiezen voor ‘apps alleen via wifi automatisch updaten.’

Automatische updates Android voor specifieke apps

Je kunt er ook voor kiezen om alleen specifieke apps automatisch te laten updaten. Dit doe je door de Google Play Store app te openen, te kiezen voor menu en te klikken op ‘mijn apps en games’. Klik vervolgens op de app die je automatisch wil updaten, kies voor ‘meer’ en klik op het vakje ‘automatisch updaten’. Alleen de apps die je zelf gekozen hebt worden nu automatisch geüpdate.

Applicaties handmatig updaten

Een andere manier om je apps te updaten is door dit handmatig te doen. Open de Google Play Store app, klik op menu, ga naar ‘mijn apps en games’ en check welke apps een update nodig hebben. Als er een update beschikbaar is wordt dit aangegeven met het label ‘update’. Je kunt alles tegelijk updaten door op ‘alles updaten’ te klikken. Wil je apps afzonderlijk updaten, dan moet je klikken op de app die je wil updaten en kiezen voor de optie ‘updaten’.

Wat vind jij van deze tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Google Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters