Een iPhone, iPad of iPod backup maken

Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je een iPhone hebt, maar een backup maken van je iPhone, iPad of iPod kan best handig zijn. Als je telefoon kapot gaat, ben je niet in een keer al je bestanden kwijt.

backup iphoneBackup iPhone via iCloud

Je kunt op twee manieren een backup van je iPhone, iPad of iPod maken. Een van die manieren is via iCloud. Verbind je apparaat hiervoor met een WiFi-netwerk, klik op instellingen en kies voor iCloud. Scroll omlaag en klik op ‘reservekopie’ en check of ‘iCloud-reservekopie’ staat ingeschakeld. Klik vervolgens op ‘maak nu een reservekopie’. Zorg er wel voor dat je met WiFi verbonden bent, anders wordt het maken van de reservekopie afgebroken. Elke keer als je verbinding maakt met een WiFi-netwerk maakt iCloud een backup van je apparaat. Maar let op: je kunt maar voor 5 GB gratis aan backups maken, want anders moet je bijbetalen. Als het geheugen van de iCloud vol zit en je kiest er niet voor bij te betalen, dan zul je overige apps opnieuw moeten instellen als je je iPhone of iPad herstelt.

Backup iPhone via iTunes

Een tweede manier om een backup van je iPhone, iPad of iPod te maken is via iTunes. Open hiervoor iTunes op je laptop, sluit je apparaat aan met een usb-kabel en selecteer vervolgens je apparaat in het menu. Ga naar het tabblad overzicht, ga naar reservekopieën en selecteer ‘maak automatisch reservekopieën op deze computer’. Maar hoe maak je een reservekopie? Als je een reservekopie wil maken hoef je alleen maar je apparaat aan te sluiten op je computer en iTunes op te starten. Je eerste reservekopie maken duurt het langst.

Automatische backup iTunes uitschakelen

Als je niet wil dat er automatisch een backup gemaakt wordt als je je apparaat aan je computer aansluit, dan is er de optie om dit uit te schakelen. Ga hiervoor naar iTunes, kies voor apparaten, ga naar ‘maak reservekopie’ en schakel het automatisch uitvoeren van backups uit. Je kunt er nu voor kiezen om handmatig backups te maken via iTunes.

Wat vind jij van deze tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: Apple Support

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters