Geen zin om een app beoordeling te geven? Zo bevrijd je je iPhone van die vervelende pop-ups

Voor app ontwikkelaars is het belangrijk om feedback te krijgen, zodat ze de app kunnen verbeteren. Om ze te helpen kun je een beoordeling over de app achterlaten in de App Store. Voor toekomstige gebruikers is het ook handig, want dan kunnen ze meteen zien of het wat is. En hoewel veel mensen best bereid zijn om een rating achter te laten, wil niemand constant hieraan herinnerd worden met een vervelende pop-up. Vooral niet als je met de app bezig bent. Gelukkig kun je in de settings van je iPhone ervoor zorgen dat je hier niet meer mee wordt lastiggevallen.

De instellingen induiken om bevrijd te worden

Om de in-app rating pop-ups uit te schakelen, ga je naar de instellingen en scroll je naar beneden totdat je “iTunes & App Store” ziet. Als je hier weer naar beneden scrollt, kom je op een gegeven moment de optie “In-app Ratings & Reviews” tegen. Deze staat waarschijnlijk aan, maar kun je aan de rechterkant gelukkig weer uitzetten. Als het goed is wordt je nu niet meer lastiggevallen door herinneringen over beoordelingen achterlaten. Uiteraard kun je in hetzelfde menu de optie weer aanzetten, als je de herinneringen toch nodig hebt.

In-app beoordeling uitzetten

Tegenwoordig sowieso minder beoordeling pop-ups

Maar ook al laat je de optie aan staan, zul je tegenwoordig toch minder vaak lastiggevallen worden door de pop-ups. Ontwikkelaars mogen onder iOS 11 alleen nog maar Apple’s App Store rating API gebruiken en niet meer hun eigen ontwikkelde pop-ups in apps gebruiken om een beoordeling van je te ontfutselen. Onder de nieuwe regels mogen de pop-ups nu alleen nog maar drie keer per jaar gebruikt worden. Daarnaast verlaat je ook niet meer de app om naar de App Store te gaan, wanneer je er toch voor kiest een beoordeling te geven. Na het geven van een rating mag de app je overigens een jaar lang niet meer lastigvallen.

App Store

Apple luistert soms wel

Deze nieuwe regels zullen uiteraard te maken hebben met de vele klachten over de pop-ups. Gelukkig luistert Apple om de zoveel tijd toch naar zijn gebruikers. Te veel pop-ups hebben op veel mensen ook een averechts effect, waardoor er zeker geen beoordelingen werden gegeven of juist een negatieve beoordeling uit frustratie.

Via: 9to5Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters