Geen zin om een app beoordeling te geven? Zo bevrijd je je iPhone van die vervelende pop-ups

Voor app ontwikkelaars is het belangrijk om feedback te krijgen, zodat ze de app kunnen verbeteren. Om ze te helpen kun je een beoordeling over de app achterlaten in de App Store. Voor toekomstige gebruikers is het ook handig, want dan kunnen ze meteen zien of het wat is. En hoewel veel mensen best bereid zijn om een rating achter te laten, wil niemand constant hieraan herinnerd worden met een vervelende pop-up. Vooral niet als je met de app bezig bent. Gelukkig kun je in de settings van je iPhone ervoor zorgen dat je hier niet meer mee wordt lastiggevallen.

De instellingen induiken om bevrijd te worden

Om de in-app rating pop-ups uit te schakelen, ga je naar de instellingen en scroll je naar beneden totdat je “iTunes & App Store” ziet. Als je hier weer naar beneden scrollt, kom je op een gegeven moment de optie “In-app Ratings & Reviews” tegen. Deze staat waarschijnlijk aan, maar kun je aan de rechterkant gelukkig weer uitzetten. Als het goed is wordt je nu niet meer lastiggevallen door herinneringen over beoordelingen achterlaten. Uiteraard kun je in hetzelfde menu de optie weer aanzetten, als je de herinneringen toch nodig hebt.

In-app beoordeling uitzetten

Tegenwoordig sowieso minder beoordeling pop-ups

Maar ook al laat je de optie aan staan, zul je tegenwoordig toch minder vaak lastiggevallen worden door de pop-ups. Ontwikkelaars mogen onder iOS 11 alleen nog maar Apple’s App Store rating API gebruiken en niet meer hun eigen ontwikkelde pop-ups in apps gebruiken om een beoordeling van je te ontfutselen. Onder de nieuwe regels mogen de pop-ups nu alleen nog maar drie keer per jaar gebruikt worden. Daarnaast verlaat je ook niet meer de app om naar de App Store te gaan, wanneer je er toch voor kiest een beoordeling te geven. Na het geven van een rating mag de app je overigens een jaar lang niet meer lastigvallen.

App Store

Apple luistert soms wel

Deze nieuwe regels zullen uiteraard te maken hebben met de vele klachten over de pop-ups. Gelukkig luistert Apple om de zoveel tijd toch naar zijn gebruikers. Te veel pop-ups hebben op veel mensen ook een averechts effect, waardoor er zeker geen beoordelingen werden gegeven of juist een negatieve beoordeling uit frustratie.

Via: 9to5Mac

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters