Zo verberg je bestanden, foto’s en apps op je Android smartphone

Als je iemands smartphone in handen krijgt kun je behoorlijk wat over de persoon te weten komen. Je zou bijna een heel psychologisch profiel van iemand op kunnen stellen alleen al aan de hand van het toestel. Hoewel dit voor de rondsnuffelende partij erg spannend is, ben je wat minder gecharmeerd als jij het onderwerp van onderzoek bent. Om te voorkomen dat je hele leven wordt prijsgegeven wanneer je even je smartphone aan iemand leent, zijn hier tips om je bestanden, foto’s en apps te kunnen verbergen. Let op: deze tips gaan alleen op als je een Android toestel hebt.

Keepsafe houdt je dubieuze foto’s veilig voor nieuwsgierige ogen

Het eerste waar mensen geneigd zijn om naar te kijken is je galerij met foto’s. En je weet per definitie dat er foto’s op je toestel staan, die niet iedereen hoeft te zien. Met de KeepSafe app houd je deze foto’s achter slot en grendel. De app is als het ware een kluis waarin je foto’s, maar ook wachtwoorden en ID kaarten, kunt veilig houden achter een pincode.

KeepSafe

Met de gratis versie heb je ook de mogelijkheid je foto’s in een cloud te bewaren. Met de premium versie krijg je echter allerlei leuke extra’s. Zo heb je de mogelijkheid om de app zelf te vermommen als een soort utility app en heb je de fake PIN optie. Mocht iemand de KeepSafe app toch hebben gevonden en een pincode hebben ingevoerd, doet de app alsof dit de correcte code was. Uiteraard krijgen ze je gevoelige foto’s dan niet te zien. Daarnaast kunnen premium gebruikers ook zien wanneer iemand heeft geprobeerd de app te openen.

KeepSafe

Het installeren gaat snel en makkelijk. Nadat je de app hebt gedownload wordt je begeleid door de setup en stel je een toegangscode in. Daarna ga je simpelweg naar de folder in de app waar je iets wil toevoegen en kies je “add picture”. Hierna browse je naar de desbetreffende foto en selecteer je deze. Het is ook mogelijk om foto’s via je galerij toe te voegen. Kies hiervoor de “share” optie en deel de foto naar KeepSafe.

File Hide Expert beschermt je andere bestanden

Uiteraard heb je naast dubieuze foto’s ook andere bestanden die je liever voor jezelf zou willen houden. Hiervoor gebruik je de app File Hide Expert. Met deze app kun je in één keer meerdere bestanden verbergen en gelukkig ook weer zichtbaar maken.

File Hide Expert

Nadat je de app hebt geïnstalleerd en voor het deze eerst opent krijg je het bericht dat je lijst met bestanden leeg is. Om bestanden te verbergen kies je het folder icoon rechts boven. Daarna browse je naar de bestanden die je wil veilig stellen en voeg je die toe met het plus icoontje. Wanneer je alle discutabele bestanden hebt geselecteerd, ga je weer terug naar het hoofdmenu en kies je de optie “hide all”. Hierop verdwijnen alle geselecteerde bestanden uit je normale mappen en zijn ze veilig opgeborgen in de app. Om ze weer tevoorschijn te halen kies je de “Restore All” optie.

File Hide Expert

Vergeet overigens niet een wachtwoord in te stellen bij de settings. Anders kan iedereen gewoon de app ingaan en je verborgen bestanden uitgebreid bekijken.

Ook je apps moeten soms even verdwijnen

Soms zou je ook sommige apps graag willen verbergen. Zelfs als ze niet dubieus zijn, maar gewoon omdat je display op een gegeven moment toch wel behoorlijk vol raakt. Op veel telefoons zit de mogelijkheid al ingebouwd om apps van je scherm af te halen en in een aparte map of drawer te zetten. Heb je deze functionaliteit niet, dan is Nova Launcher de oplossing.

Nova Launcher om apps te verbergen

Installeer Nova Launcher en ga vervolgens naar het overzicht van al je apps. Kies dan voor Nova Settings > App & widget drawers > Hide Apps. Hier kun je alle apps selecteren die je even niet hoeft te zien. Mocht je je later bedenken kun je gewoon naar het menu teruggaan en de vinkjes weghalen achter de apps die toch weer genade krijgen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters