Zo bestuur je een PC of Mac met je smartphone of tablet (Android, iOS)

We leggen je uit hoe je een computer┬ávan afstand kunt besturen met je smartphone of tablet, zodat je overal bij je bestanden en programma’s kunt komen.

Van afstand

Soms ben je onderweg en zou je graag even je PC willen bedienen die thuis staat om bijvoorbeeld een bestand dat op je bureaublad staat snel door te lezen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om van afstand je computer met je smartphone te bedienen, en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. We leggen je precies uit hoe dat op een veilige manier in zijn werk gaat.

Chrome Remote Desktop

Er zijn verschillende manieren om je computer vanaf je smartphone te bedienen, maar we bespreken in dit artikel de makkelijkste en betrouwbaarste methode die ook nog eens op zowel Android als iOS werkt: Chrome Remote Desktop. Alles dat je nodig hebt is een computer waarop Chrome staat en een smartphone met internetverbinding.

Op je computer

Installeer Google Chrome op je computer en ga naar de Chrome Web Store om de Chrome Remote Desktop app te downloaden. Zodra de app is toegevoegd aan Google’s browser kun je inloggen met je eigen Google account.

Nu moet je binnen de Chrome Remote Desktop app verbindingen in gaan stellen om te zorgen dat je smartphone je computer kan bereiken. Dat doe je door op “Get Started” te drukken in de “My Computers” sectie van het beginscherm van de app. Kies vervolgens voor “Enable remote connections”.

Computer

Als de instellingen toegepast zijn wordt je om een PIN van minimaal zes nummers gevraagd. Onthoudt je code goed, want die moet je later op je smartphone gebruiken om toegang tot je computer te krijgen. Je hoeft de PIN code maar een keer op je smartphone in te voeren, maar als je zeker wil zijn van je veiligheid dan kan je er ook voor kiezen dat je de code elke keer moet invoeren dat je verbinding wil maken.

Op je smartphone of tablet

Je bent nu klaar op je computer, dus we gaan verder op je smartphone of tablet. Ga naar de Play Store of App Store en download de Chrome Remote Desktop app. Het proces werkt precies hetzelfde op Android en iOS. Open de app en log in met hetzelfde Google Account waarmee je ook net op je PC of Mac inlogde. Nu wordt er gevraagd om de PIN code die je net hebt bedacht, dus vul het in. Kies vervolgens voor je gekoppelde computer en je bent klaar om je computer van afstand aan te sturen!

Computer

Je bent er nu helemaal klaar voor! Het touchscreen van je tablet of smartphone kan nu gebruikt worden om je computer te besturen. Alles werkt zoals het normaal ook zou werken als je achter je PC of Mac zou zitten: je kunt programma’s gebruiken, bestanden openen en bijvoorbeeld foto’s bewerken. Aan het begin zal het even onwennig zijn omdat je het met een touchscreen moet doen. Wel kun je met een Android smartphone of tablet ook een muis gebruiken, en bestaan er natuurlijk toetsenborden voor de meeste tablets.

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters