De top 10 leukste games voor Android en iOS

In dit artikel bespreken we de top 10 games voor Android en iOS. De games zijn in willekeurige volgorde: wij vinden al deze games even leuk.

Fast like a fox

fast like a fox

Fast like a fox is een platformer met een kleurrijk ontwerp. In de game speel je een vos die afkomstig is uit de stam van de gouden vos. Hun grootste schat is gestolen en jij bent uitverkoren om deze terug te halen. In de game ren je door verschillende landschappen en probeer je alle muntjes, smaragden en diamanten te verzamelen. De besturing is erg origineel. Je tikt op de achterkant van je telefoon of tablet om te rennen. Hoe sneller je tikt, hoe sneller je rent. Door te tikken op het scherm spring je. Het is een makkelijke besturing om te leren, maar heel moeilijk om goed te beheersen.

FIFA 16 Ultimate Team

Fifa 16 ultimate team

Deze voetbalgame is de opvolger van FIFA 15. Het spel is voor een smartphonegame vrij uitgebreid. Er zijn meer dan 10.000 spelers in verwerkt, samen met 500 officiële teams. Speel met Messi, maak doelpunten en kies welke juich je gebruikt. De game is zeer gedetailleerd en maakt het een plezier om te spelen. Houdt er wel rekening mee dat de game 1,3 GB in beslag neemt en dat de graphics vooral met high-enders tot hun recht komen. FIFA 16 is een fijne game voor voetballiefhebbers om mee te ontspannen.

Bitcoin Billionaire

bitcoin billionaire

Bitcoin Billionare is een game met een hoge verslavingsfactor. Je begint het spel met een oud kantoor. Door te tikken op het scherm verdien je Bitcoins en kun je upgrades uitvoeren. In het begin heb je alleen geld voor loterijtickets, maar dit worden al snel duurdere investeringen zoals een ‘hoverboard’ en een virtuele vriendin om mee te daten. Er zit een zekere graad van humor in verwerkt, wat het leuk maakt om te spelen. De 16-bit graphics zorgen voor een ‘oldschool’ look.

Angry birds 2

angry birds 2

Angry Birds is na een reeks van variaties op de eerste game terug met het tweede deel. Vecht door een wereld met boze vogels en stelende varkens. Schiet gebouwen omver en versla de eindbaas om je eieren terug te krijgen. De game heeft een aantal nieuwe elementen toegevoegd, zoals het doorspoelen van gameplay en nieuwe superkrachten van vogels. De game ziet er, net als zijn voorganger, kleurrijk uit en biedt plezier voor elke leeftijd.

Need for Speed No Limits

Need for speed

Voor de snelheidsduivels is er Need for Speed No Limits. In deze racegame start je als beginnende straatracer. Door te racen verdien je geld, waarmee je onderdelen en mooiere auto’s koopt. Dit zorgt ervoor dat je steeds beter wordt en eindbazen kunt verslaan. De graphics zijn aantrekkelijk en door de mooie cutscenes voelt het alsof je in een film zit. Qua besturing heb je twee opties: besturing door middel van het scherm of met de gyroscoop. Dit betekent dat het spel ook te spelen is op smartphones en tablets zonder ingebouwde gyroscoop. Let op, de game neemt ongeveer 800 MB in beslag.

Elevator

elevator game

Elevator is een zeer verslavende app. Het doel van ’t spel is om jezelf naar rechts te bewegen. Dit is echter alleen mogelijk via de liften die omhoog en naar beneden gaan. De kunst is om goed te timen wanneer je opschuift. Het spel is lastig om goed te beheersen, maar dat maakt het juist zo verslavend. Je blijft doorgaan om je topscore te verbeteren. Een erg leuke game om te spelen als je je even verveelt. Het ontwerp is erg simplistisch: er zijn geen onnodige functies toegevoegd.

Lazors

lazors game

Deze game is een echte hersenkraker. De bedoeling van het spel is om de laser op een aangegeven plek te krijgen. Door middel van reflectoren kaatst de laserstraal door je scherm. In het begin lijkt het vrij simpel, maar hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. Er komen meer laserstralen bij, er worden blokkades geplaatst en er worden verschillende soorten reflectoren geïntroduceerd. Het spel biedt verschillende niveaus: jij bepaalt hoe moeilijk je het maakt.

Smashy Road Wanted

smashy road

Je wordt achtervolgd door de politie. Scheur weg in je auto, probeer alles te ontwijken en pak onderweg wat geld op om nieuwe auto’s te kopen. In Smashy Road mag je zo slecht rijden als je wilt, zolang je maar niet gepakt wordt door de politie. Net als in de game Grand Theft Auto, wordt er met sterren aangegeven hoe sterk de politie optreedt. De politieauto’s worden ook steeds sterker. De besturing is simpel: tik links of rechts op het scherm om de auto te besturen. Verder gaat alles vanzelf. De game is leuk ontworpen en met de minimalistische look verveelt het nooit.

Into the dead

into the dead

Bereid je voor op de ‘zombie apocalypse’. In deze game ben je als enige nog geen zombie. Ontwijk alle ‘levende’ dode mensen en ga op zoek naar wapens en munitie. Loop je te dicht langs zombies? Dan word je opgegeten. Hoe groter de afstand die je aflegt is, hoe meer geld je ontvangt. Daarmee kun je nieuwe wapens ontgrendelen en ‘perks’ kopen. Dit zijn privileges waarmee het makkelijker wordt om te overleven. De game is mooi vormgegeven. De sfeer wordt perfect gecreëerd door het gebruik van grijstinten.

Real Racing 3

real racing 3

Voor de mensen die alles uit hun telefoon willen halen is er Real Racing 3. Deze racegame heeft één van de beste graphics. De game is vrij groot, maar voor de ultieme game-ervaring op je smartphone is dit zeker een aanrader. Je kunt kiezen uit verschillende auto’s en circuits. Deze game is zo realistisch mogelijk ontworpen. De andere racers op de circuits zijn zelfs opnames van echte mensen. Voor de besturing zijn er meerdere opties waaronder het gebruik van het scherm en de gyroscoop. Deze app is zeer geschikt om thuis op de bank mee te ontspannen.

tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters